Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πέθανε ο πολιτικός γελοιογράφος Διογένης Καμένος

Το Διοι­κη­τι­κό Συμ­βού­λιο της ΕΣΗΕΑ ανα­κοι­νώ­νει με θλί­ψη την απώ­λεια του πολι­τι­κού γελοιο­γρά­φου Διο­γέ­νη Καμέ­νου, ο οποί­ος «έφυ­γε» χθες από τη ζωή σε ηλι­κία 71 ετών.

Ο Διο­γέ­νης Καμέ­νος γεν­νή­θη­κε το 1948 στη Λεμε­σό της Κύπρου και, μετά το πέρας των γυμνα­σια­κών του σπου­δών, φοί­τη­σε σε σχο­λή με αντι­κεί­με­νο την ψυχολογία.

Το 1975 ξεκί­νη­σε τη μακρό­χρο­νη συνερ­γα­σία του με την εφη­με­ρί­δα «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ», στο καθη­με­ρι­νό αλλά και το κυρια­κά­τι­κο φύλ­λο της, όπου άφη­σε το στίγ­μα του με τα αμι­γώς πολι­τι­κού περιε­χο­μέ­νου σκί­τσα του. Κορυ­φαία στιγ­μή στην στα­διο­δρο­μία του υπήρ­ξε η χιου­μο­ρι­στι­κή στή­λη «Μήτσος και Κατι­νά­κι», το περιε­χό­με­νο της οποί­ας υπήρ­ξε πρω­το­πο­ρια­κό για την επο­χή και κυκλο­φό­ρη­σε αργό­τε­ρα και σε σει­ρά βιβλί­ων. Παράλ­λη­λα με την εργα­σία του στην «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ», συνερ­γά­στη­κε και με άλλες εφη­με­ρί­δες όπως με την «ΕΞΟΡΜΗΣΗ», την «ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΠΡΩΙΝΗ» και τη «ΣΑΤΥΡΙΚΗ» καθώς και στον περιο­δι­κό Τύπο, σε έντυ­πα όπως το «ΓΚΟΛ», το «ΤΡΑΣΤ ΤΟΥ ΓΕΛΙΟΥ», το «MAD», με ευφά­ντα­στες και αξιο­ση­μεί­ω­τες εικο­νο­γρα­φή­σεις και κόμικς.

Ο Διο­γέ­νης Καμέ­νος υπήρ­ξε ένας εξαι­ρε­τι­κά ταλα­ντού­χος επαγ­γελ­μα­τί­ας αλλά και ένας ιδιαί­τε­ρα συμπα­θής άνθρω­πος, αγα­πη­τός στους συνα­δέλ­φους και τους συνερ­γά­τες του. Δια­κρι­νό­ταν για την αισιο­δο­ξία του και αντι­με­τώ­πι­ζε τις αντι­ξο­ό­τη­τες πάντο­τε με χαμό­γε­λο, ενώ, καθ’ όλη την πορεία του, επέ­δει­ξε ήθος, αξιο­πρέ­πεια και συνα­δελ­φι­κή αλληλεγγύη.

Το Διοι­κη­τι­κό Συμ­βού­λιο της ΕΣΗΕΑ απο­χαι­ρε­τά τον εκλε­κτό συνά­δελ­φο και συλ­λυ­πεί­ται βαθύ­τα­τα τη σύζυ­γο του Αγγε­λι­κή και τα παι­διά του Ειρή­νη και Δημή­τρη για την μεγά­λη απώ­λειά τους.

Ο τόπος και ο χρό­νος της κηδεί­ας του Διο­γέ­νη Καμέ­νου θα γνω­στο­ποι­η­θούν με νεώ­τε­ρη ανακοίνωση.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο