Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πέθανε ο πρέσβης επί τιμή Θέμος Στοφορόπουλος — Ανακοίνωση της ΚΕ του ΚΚΕ

Έφυ­γε από τη ζωή την Τετάρ­τη σε ηλι­κία 80 ετών ο πρέ­σβης επί τιμή Θεμος Στοφορόπουλος.

Σε ανα­κοί­νω­σή της η ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει:

«Ο Θέμος Στο­φο­ρό­που­λος διε­τέ­λε­σε πρέ­σβης σε διά­φο­ρες χώρες, όπως Λίβα­νος, Συρία, Κύπρος, από όπου και παραι­τή­θη­κε το 1988, δια­φω­νώ­ντας με την εξω­τε­ρι­κή πολι­τι­κή της τότε ελλη­νι­κής κυβέρ­νη­σης και τη συμ­φω­νία του Ντα­βός. Για τις υπη­ρε­σί­ες του, του απε­νε­μή­θη ο βαθ­μός του πρέ­σβη επί τιμή.

Υπήρ­ξε συγ­γρα­φέ­ας πολ­λών βιβλί­ων, με θέμα τις διε­θνείς σχέ­σεις και την εξω­τε­ρι­κή πολι­τι­κή, ενώ ασχο­λή­θη­κε ιδιαί­τε­ρα με το κυπρια­κό ζήτη­μα. Όπως ο ίδιος έλε­γε συχνά, μέσα από τις προ­σω­πι­κές και επαγ­γελ­μα­τι­κές εμπει­ρί­ες συνα­ντή­θη­κε με τις ιδέ­ες του μαρ­ξι­σμού και το αντι­ι­μπε­ρια­λι­στι­κό φιλει­ρη­νι­κό κίνημα.

Μέχρι το τέλος της ζωής του συμπο­ρεύ­τη­κε με το ΚΚΕ, ενώ υπήρ­ξε για χρό­νια ενερ­γό στέ­λε­χος του αντι­ι­μπε­ρια­λι­στι­κού φιλει­ρη­νι­κού κινή­μα­τος, δια­τε­λώ­ντας μέλος του Εθνι­κού Συμ­βου­λί­ου της Ελλη­νι­κής Επι­τρο­πής για τη Διε­θνή Ύφε­ση και Ειρήνη.

Το Κομ­μου­νι­στι­κό Κόμ­μα Ελλά­δας εκφρά­ζει τα θερ­μά του συλ­λυ­πη­τή­ρια στην οικο­γέ­νεια και τους οικεί­ους του».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο