Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πέθανε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Σιούφας

Απε­βί­ω­σε σήμε­ρα σε ηλι­κία 75 ετών ο πρώ­ην πρό­ε­δρος της Βου­λής Δημή­τρης Σιού­φας. Ο Δημή­τρης Σιού­φας γεν­νή­θη­κε στις 15/8/1944 στον Ελλη­νό­πυρ­γο του νομού Καρδίτσας.

Με την πολι­τι­κή άρχι­σε να ασχο­λεί­ται σε νεα­ρή ηλι­κία ως μέλος της Νεο­λαί­ας της ΕΡΕ (ΕΡΕΝ), της οποί­ας διε­τέ­λε­σε επι­κε­φα­λής στην Πάντειο και μέλος της Διοι­κή­σε­ως Πει­ραιώς και Νήσων.

Εξε­λέ­γη για πρώ­τη φορά βου­λευ­τής στην Καρ­δί­τσα το 1981 με τη Νέα Δημο­κρα­τία. Από τον Αύγου­στο του 1991 μέχρι το Δεκέμ­βριο του 1992 χρη­μά­τι­σε Υφυ­πουρ­γός Κοι­νω­νι­κών Ασφα­λί­σε­ων και από το 1992 μέχρι το 1993 Υπουρ­γός Υγεί­ας, Πρό­νοιας και Κοι­νω­νι­κών Ασφαλίσεων. 

Μετά τη νίκη της Νέας Δημο­κρα­τί­ας στις βου­λευ­τι­κές εκλο­γές του 2004, ο Δημή­τρης Σιού­φας ανέ­λα­βε Υπουρ­γός Ανά­πτυ­ξης στην κυβέρ­νη­ση του Κώστα Καρα­μαν­λή. Έπει­τα από την ορκω­μο­σία της νέας κυβέρ­νη­σης Καρα­μαν­λή, στις 19 Σεπτεμ­βρί­ου 2007 έλα­βε το χρί­σμα για την προ­ε­δρία της Βου­λής. Εξε­λέ­γη Πρό­ε­δρος της Βου­λής των Ελλή­νων στις 27 Σεπτεμ­βρί­ου 2007 με 158 ψήφους (από τη ΝΔ και το ΛΑΟΣ). 

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο