Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πέθανε ο πρώην υπουργός Χωροταξίας και Περιβάλλοντος Κώστας Λιάσκας

Έφυ­γε σήμε­ρα από τη ζωή ο Κώστας Λιά­σκας πρώ­ην υπουρ­γός Χωρο­τα­ξί­ας και Περι­βάλ­λο­ντος και επί πολ­λά έτη πρό­ε­δρος του Τεχνι­κού Επι­με­λη­τη­ρί­ου Ελλά­δας σε ηλι­κία 76 ετών.

Ο Κώστα Λιά­σκας υπήρ­ξε ο μακρο­βιό­τε­ρος πρό­ε­δρος του ΤΕΕ. Ανα­δεί­χθη­κε και υπη­ρέ­τη­σε σε συνε­χείς θητεί­ες συνο­λι­κά επί 24 χρό­νια στη διοί­κη­ση του Επι­με­λη­τη­ρί­ου, ενώ από το 1988 έως το 2002 θήτευ­σε συνε­χό­με­να για 12 έτη στη θέση του προ­έ­δρου του ΤΕΕ.

Παράλ­λη­λα ο Κώστας Λιά­σκας διε­τέ­λε­σε τρεις φορές υπουρ­γός ΠΕΧΩΔΕ, στην υπη­ρε­σια­κή κυβέρ­νη­ση Γρί­βα (την περί­ο­δο Μαρ­τί­ου – Απρι­λί­ου 1990), στην οικου­με­νι­κή κυβέρ­νη­ση Ζολώ­τα (την περί­ο­δο Νοέμ­βριου 1989 – Μαρ­τί­ου 1990) και στην υπη­ρε­σια­κή κυβέρ­νη­ση Γρί­βα (την περί­ο­δο Οκτω­βρί­ου — Νοέμ­βριου 1989). Ήταν από τους πρω­το­στά­τες για την διορ­γά­νω­ση των Ολυ­μπια­κών Αγώ­νων στην Ελλά­δα από το 1990 ως Μέλος της Επι­τρο­πής Διεκ­δί­κη­σης των «Ολυ­μπια­κών Αγώ­νων 1996» και εν συνε­χεία την περί­ο­δο 1995–97 ως αντι­πρό­ε­δρος της Επι­τρο­πής Διεκ­δί­κη­σης Ολυ­μπια­κών Αγώ­νων «Αθή­να 2004», ενώ το 2000 ήταν Μέλος ΔΣ της Οργα­νω­τι­κής Επι­τρο­πής Ολυ­μπια­κών Αγώ­νων «Αθή­να 2004».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο