Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πέθανε ο Σίλβιο Μαρζολίνι (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Έφυ­γε από τη ζωή, σε ηλι­κία 79 ετών, στο Μπου­έ­νος Αϊρες ο παλαί­μα­χος αμυ­ντι­κός της εθνι­κής Αργε­ντι­νής, Σίλ­βιο Μαρ­ζο­λί­νι, ο οποί­ος αργό­τε­ρα έγι­νε προ­πο­νη­τής του Ντιέ­γκο Μαρα­ντό­να στην Μπό­κα Τζού­νιορς. Ο εκλι­πών, ο οποί­ος θεω­ρεί­ται ο καλύ­τε­ρος αρι­στε­ρός μπακ της Μπό­κα Τζού­νιορς, στην οποία αγω­νί­στη­κε από το 1960 έως το 1972, είχε ήδη το άγαλ­μά του στην κεντρι­κή αίθου­σα του «Μπο­μπο­νέ­ρα», του θρυ­λι­κού γηπέ­δου της ομά­δας. Κατέ­κτη­σε πέντε πρω­τα­θλή­μα­τα στο διά­στη­μα 1962–70 και το κύπελ­λο του 1969. Με την εθνι­κή ομά­δα αγω­νί­στη­κε κυρί­ως στα Παγκό­σμια Κύπελ­λα του 1962 στη Χιλή και του 1966 στην Αγγλία.

Αφού κάθη­σε στον πάγκο της Ολ Μπόις το 1976, ανέ­λα­βε το 1981 τα «ηνία» της Μπό­κα και την οδή­γη­σε στην κατά­κτη­ση του τίτλου στο πρω­τά­θλη­μα Metropolitano, έχο­ντας υπό τις οδη­γί­ες του τον νεα­ρό Ντιέ­γκο Μαρα­ντό­να. «Ήταν ένας άνθρω­πος εξαι­ρε­τι­κός, πρω­τα­θλη­τής ως παί­κτης και ως προ­πο­νη­τής. Σ’ ευχα­ρι­στώ πολύ Σίλ­βιο, ανα­παύ­σου εν ειρή­νη» έγρα­ψε ο «Ντιε­γκί­το» στα μέσα κοι­νω­νι­κής δικτύωσης.

Δεί­τε αυτή τη δημο­σί­ευ­ση στο Instagram.

En 1981, de la mano de Marzolini, muchos de los muchachos de Boca dimos nuestra única vuelta olímpica en el país. Aquél grupo tenía a cada nene, y vos lo manejaste de una forma increíble. Fuiste una excelente persona, campeón como jugador, y como técnico. Muchas gracias Silvio, que en paz descanses.

Η δημο­σί­ευ­ση κοι­νο­ποι­ή­θη­κε από το χρή­στη Diego Maradona (@maradona) στις

Ο Μαρ­ζο­λί­νι είχε επί­σης κοου­τσά­ρει την Μπό­κα το 1995, στην τελευ­ταία προ­πο­νη­τι­κή εμπει­ρία του σε πάγκο της Α΄ κατη­γο­ρί­ας. Πέρυ­σι υπέ­στη εγκε­φα­λι­κό και στη συνέ­χεια η υγεία του επιδεινώθηκε.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο