Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πέθανε ο στιχουργός και ραδιοφωνικός παραγωγός Κώστας Κωτούλας

Έφυ­γε από τη ζωή, σε ηλι­κία 79 ετών, ο γνω­στός στι­χουρ­γός και ραδιο­φω­νι­κός παρα­γω­γός, Κώστας Κωτού­λας, δημιουρ­γός πολ­λών αξέ­χα­στων τρα­γου­διών, όπως το «Χθες Αργά», «Με πνί­γει τού­τη η σιω­πή», «Μίλα μου σαν τη βρο­χή», «Οι πετα­λού­δες» κ.ά.

Ο Κώστας Κωτού­λας υπη­ρέ­τη­σε με πάθος το ελλη­νι­κό τρα­γού­δι, μέσα από διά­φο­ρες θέσεις. Γεν­νη­μέ­νος στη Ναύ­πα­κτο το 1938, βρέ­θη­κε στην Αθή­να για σπου­δές στη Νομι­κή, για να ακο­λου­θή­σει τις μεγά­λες του αγά­πες, το στί­χο και το ραδιό­φω­νο, αλλά και να ασχο­λη­θεί επαγ­γελ­μα­τι­κά με τη δια­φή­μι­ση πλάι στον Νίκο Δήμου, τον Μάριο Ποντί­κα, τον Γιώρ­γο Σκούρ­τη, τον Κώστα Μουρ­σε­λά και την αρθρογραφία.

Γνώ­ρι­σε από νωρίς και συνερ­γά­στη­κε με σημα­ντι­κούς Έλλη­νες συν­θέ­τες και τρα­γου­δι­στές, όπως τον Γιάν­νη Σπα­νό, τον Στέ­λιο Καζαν­τζί­δη, τη Βίκυ Μοσχο­λιού, τον Σταύ­ρο Κου­γιουμ­τζή, την Ελέ­νη Δήμου, την Καί­τη Χωμα­τά. Στί­χους του τρα­γού­δη­σαν, μετα­ξύ άλλων, ο Γρη­γό­ρης Μπι­θι­κώ­τσης, ο Μανώ­λης Μητσιάς, η Μαρι­νέ­λα, ο Μιχά­λης Βιο­λά­ρης, ο Στα­μά­της Κόκ­κο­τας, η Δήμη­τρα Γαλά­νη και η Βίκυ Μοσχολιού.

Η κηδεία του Κώστα Κωτού­λα θα γίνει αύριο Τρί­τη (6/2) στις 11 το πρωί, από τον Ι.Ν. Αγ. Δημη­τρί­ου Ναυπάκτου.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο