Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πέθανε ο στιχουργός του Killing me softly, Νόρμαν Γκίμπελ

Ο Αμε­ρι­κα­νός στι­χουρ­γός Νόρ­μαν Γκί­μπελ, που έγρα­ψε μετα­ξύ των άλλων τους στί­χους των τρα­γου­διών “Killing me softly” και “The girl from Ipanema”, έφυ­γε από τη ζωή σε ηλι­κία 91 ετών, όπως ανα­κοί­νω­σε ο αμε­ρι­κα­νι­κός οργα­νι­σμός προ­στα­σί­ας των μου­σι­κών δικαιω­μά­των, BMI

Ο γιος του, Τόνι Γκί­μπελ, είπε στο Hollywood Reporter ότι ο πατέ­ρας του πέθα­νε στις 19 Δεκεμ­βρί­ου στο σπί­τι του στο Μοντε­σί­το της Καλι­φόρ­νιας όπου είχε εγκα­τα­στα­θεί εδώ και πολ­λά χρόνια.

Ο Νόρ­μαν Γκί­μπελ κατα­γό­ταν από το Μπρού­κλιν. Είχε τιμη­θεί με Όσκαρ καλύ­τε­ρου τρα­γου­διού, μαζί με τον Ντέι­βιντ Σάιρ, για το “It goes like it goes” που ερμή­νευ­σε η Τζέ­νι­φερ Γουόρνς στην ται­νία “Νόρ­μα Ρέι” το 1979. Επί­σης, μαζί με τον επί πολ­λά χρό­νια συνερ­γά­τη του, Τσαρλς Φοξ, είχε κερ­δί­σει το Γκρά­μι καλύ­τε­ρου τρα­γου­διού για το “Killing me softly”, με ερμη­νεύ­τρια τη Ρομπέρ­τα Φλακ, το 1973.

Το 1965 είχε κερ­δί­σει και πάλι Γκρά­μι καλύ­τε­ρου δίσκου της χρο­νιάς, για το “The girl from Ipanema”, μια μπό­σα νόβα που επρό­κει­το να γίνει ένα από τα πιο πολυ­παιγ­μέ­να τρα­γού­δια όλων των επο­χών στο ραδιόφωνο.

Ο Ρόμπερτ Φολκ, με τον οποίο είχε γρά­ψει περί­που 15 τρα­γού­δια, τον απο­χαι­ρέ­τι­σε με χιού­μορ στο Facebook, απο­κα­λύ­πτο­ντας τη “συμ­βου­λή” που του είχε δώσει ο Γκί­μπελ αφού οι δυο τους συνέ­θε­σαν ένα τρα­γού­δι για λογα­ρια­σμό ενός γνω­στού κινη­μα­το­γρα­φι­κού παρα­γω­γού. “Μην τους πεις ποτέ πόσο εύκο­λη είναι για εμάς αυτή η δου­λειά και πόση χαρά μας δίνει να γρά­φου­με τρα­γού­δια. Δια­φο­ρε­τι­κά, δεν θα μας ξανα­δώ­σουν τόσα πολ­λά χρήματα!”.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο