Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πέθανε ο Τάκης Λουκανίδης

Φτω­χό­τε­ρο είναι από σήμε­ρα το ελλη­νι­κό ποδό­σφαι­ρο, καθώς έφυ­γε από τη ζωή σε ηλι­κία 81 ετών ο Τάκης Λουκανίδης.

Ο εκλι­πών υπήρ­ξε ένας από τους κορυ­φαί­ους ποδο­σφαι­ρι­στές που πέρα­σαν από την Ελλά­δα, κάνο­ντας μεγά­λη καριέ­ρα με την Δόξα Δρά­μας και τον Παναθηναϊκό.

Οι πρώ­τες πλη­ρο­φο­ρί­ες ανα­φέ­ρουν ότι ο θάνα­τός του προ­ήλ­θε από έμφραγμα.

Θεω­ρεί­ται ένας από τους πλη­ρέ­στε­ρους ποδο­σφαι­ρι­στές που πέρα­σαν ποτέ από τα ελλη­νι­κά γήπε­δα. Στην καριέ­ρα του αγω­νί­στη­κε σε αρκε­τές θέσεις, πλην αυτή του τερματοφύλακα!

Αγω­νί­στη­κε στην ΑΕΚ Κομο­τη­νής και στη Δόξα Δρά­μας, ενώ το 1962 ο Αντώ­νης Μαν­τζα­βε­λά­κης τον έφε­ρε στον Πανα­θη­ναϊ­κό, την φανέ­λα του οποί­ου φόρε­σε για 7 χρόνια.

Έως το 1969 κατά­κτη­σε 3 πρω­τα­θλή­μα­τα και ένα Κύπελ­λο με το «τρι­φύλ­λι». Είχε 50 συμ­με­το­χές και 13 γκολ με τη Δόξα Δρά­μας, ενώ σε 142 αγώ­νες στην Α΄Εθνική με τον Πανα­θη­ναϊ­κό σκό­ρα­ρε 59 φορές και άλλες 12 στο Κύπελ­λο. Συμ­με­τεί­χε σε 11 παι­χνί­δια στην Ευρώ­πη επι­τυγ­χά­νο­ντας 3 γκολ. Με τον Πανα­θη­ναϊ­κό κέρ­δι­σε 3 πρω­τα­θλή­μα­τα (1962, 1964, 1965) και ένα κύπελ­λο (1967).

Έκλει­σε την καριέ­ρα του στον Άρη Θεσ­σα­λο­νί­κης, με τον οποίο έπαι­ξε σε 45 αγώ­νες και πέτυ­χε 8 γκολ, ενώ πανη­γύ­ρι­σε και το Κύπελ­λο το 1970.

Τίμη­σε και την φανέ­λα της Εθνι­κής, όπου σε 23 αγώ­νες πέτυ­χε 3 γκολ.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο