Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πέθανε ο χειρότερος κατά συρροή δολοφόνος των ΗΠΑ

Ο άνθρω­πος που χαρα­κτη­ρί­ζε­ται από την αμε­ρι­κα­νι­κή ομο­σπον­δια­κή αστυ­νο­μία ως ο χει­ρό­τε­ρος κατά συρ­ροή δολο­φό­νος στην ιστο­ρία των Ηνω­μέ­νων Πολι­τειών, ο Σάμιου­ελ Λιτλ, ο οποί­ος είχε ομο­λο­γή­σει 93 φόνους, πέθα­νε χθες, Τετάρ­τη, σε ηλι­κία 80 ετών, ανα­κοί­νω­σε η διοί­κη­ση των σωφρο­νι­στι­κών ιδρυ­μά­των της Καλιφόρνια.

Η αιτία του θανά­του του θα καθο­ρι­σθεί έπει­τα από νεκρο­το­μή που θα πραγ­μα­το­ποι­η­θεί στην κομη­τεία του Λος Άντζε­λες, όπου ήταν φυλα­κι­σμέ­νος από τα τέλη του 2014.

Ο Σάμιου­ελ Λιτλ είχε ομο­λο­γή­σει πως δολο­φό­νη­σε 93 ανθρώ­πους, στην μεγά­λη πλειο­νό­τη­τά τους γυναί­κες, και η ομο­σπον­δια­κή αστυ­νο­μία, το FBI, έχει επι­βε­βαιώ­σει πως ήταν υπεύ­θυ­νος για του­λά­χι­στον 50 από τους φόνους αυτούς.

Αυτός ο πρώ­ην πυγ­μά­χος σκό­τω­νε τα θύμα­τά του, συχνά γυναί­κες απο­μο­νω­μέ­νες και προ­ερ­χό­με­νες από μειο­νό­τη­τες, κατα­φέ­ρο­ντάς τους ισχυ­ρά χτυ­πή­μα­τα και στραγ­γα­λί­ζο­ντάς τα.

Ο Σάμιου­ελ Λιτλ εξέ­τιε ποι­νή ισό­βιας κάθειρ­ξης από το 2014, όταν είχε βρε­θεί ένο­χος και κατα­δι­κα­σθεί για τον φόνο τριών γυναι­κών. Στη συνέ­χεια όμως είχε ανα­λά­βει την ευθύ­νη και για δεκά­δες άλλους φόνους που είχαν πραγ­μα­το­ποι­η­θεί στο διά­στη­μα από το 1970 έως το 2005 σε μια δεκα­πε­ντα­ριά αμε­ρι­κα­νι­κές πολι­τεί­ες και οι περισ­σό­τε­ροι δεν είχαν περά­σει απαρατήρητοι.

Η αστυ­νο­μία πιστεύ­ει πως όλες οι ομο­λο­γί­ες του Λιτλ είναι αξιό­πι­στες και έχει φτιά­ξει μια ιστο­σε­λί­δα στην οποία μπο­ρεί κάποιος να δει τις μαγνη­το­σκο­πη­μέ­νες ομο­λο­γί­ες του δολο­φό­νου, ο οποί­ος αφη­γεί­ται, με μεγά­λη ακρί­βεια και μερι­κές φορές χαμο­γε­λώ­ντας, τους φόνους τα θύμα­τα των οποί­ων δεν έχουν ακό­μη ταυ­το­ποι­η­θεί. Πορ­τρέ­τα που σκι­τσά­ρι­σε από μνή­μης ο δολο­φό­νος έχουν επί­σης δημο­σιο­ποι­η­θεί σε μια προ­σπά­θεια να βρε­θούν τα θύμα­τά του.

«Πολ­λοί απ’ αυτούς τους θανά­τους είχαν αρχι­κά θεω­ρη­θεί απο­τέ­λε­σμα υπερ­βο­λι­κής δόσης ή πως οφεί­λο­νταν σε δυστύ­χη­μα ή είχαν απροσ­διό­ρι­στα αίτια. Μερι­κά πτώ­μα­τα δεν βρέ­θη­καν ποτέ», διευ­κρι­νί­ζει το FBI στην εν λόγω ιστοσελίδα.

Ο Σάμιου­ελ Λιτλ, επί­σης γνω­στός ως Σάμιου­ελ Μακντά­ου­ελ, είχε συλ­λη­φθεί για πρώ­τη φορά το 2012 σ’ ένα κέντρο για αστέ­γους στο Κεντά­κι. Είχε μετα­χθεί τότε στην Καλι­φόρ­νια στο πλαί­σιο μιας υπό­θε­σης ναρκωτικών.

Όταν βρέ­θη­κε εκεί, ίχνη DNA επέ­τρε­ψαν στις αρχές να τον συν­δέ­σουν με τρεις ανε­ξι­χνί­α­στες υπο­θέ­σεις και επέ­τρε­ψαν να κατα­δι­κα­σθεί το 2014 για τους φόνους τριών γυναι­κών που είχαν γίνει στο Λος Άντζε­λες, στο διά­στη­μα ανά­με­σα στο 1987 και το 1989. Και οι τρεις αυτές γυναί­κες είχαν ξυλο­κο­πη­θεί και στραγγαλισθεί.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο