Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πέθανε πριν 44 χρόνια, αλλά θα είναι… στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ!

Ο… Ζαν Μονέ, ο γνω­στός Γάλ­λος οικο­νο­μο­λό­γος που θεω­ρεί­ται εκ των αρχι­τε­κτό­νων της ΕΟΚ, θα είναι υπο­ψή­φιος στο ψηφο­δέλ­τιο Επι­κρα­τεί­ας του ΣΥΡΙΖΑ!

Η «είδη­ση» αυτή κυκλο­φό­ρη­σε από αστι­κά μέσα ενη­μέ­ρω­σης, στο πλαί­σιο της εκλο­γο­λο­γί­ας που έχει ξανα­φου­ντώ­σει τις τελευ­ταί­ες ημέρες.

«Δυνα­τή είναι και η υπο­ψη­φιό­τη­τα του Ζαν Μονέ (καθη­γη­τής της Ευρω­παϊ­κής Έδρας)» σημειώ­νε­ται σε… ρεπορ­τάζ ενη­με­ρω­τι­κού ιστό­το­που. Υπάρ­χει, βέβαια, ενα μικρό πρό­βλη­μα. Ο Μονέ γεν­νή­θη­κε το 1888 και πέθα­νε το 1979, δηλα­δή πριν 44 χρόνια.

Προ­φα­νώς, πάνω στο κυνή­γι της «απο­κλει­στι­κής είδη­σης», τα δημο­σιο­γρα­φι­κά λαγω­νι­κά υπέ­πε­σαν σε γκά­φα ολκής, αγνο­ώ­ντας ότι ο Ζαν Μονέ έχει αφή­σει τον μάταιο τού­το κόσμο εδώ και πάνω από τέσ­σε­ρις δεκα­ε­τί­ες. Το πιθα­νό­τε­ρο είναι ότι οι συντά­κτες ανα­φέ­ρο­νταν σε κάποιον καθη­γη­τή που κατέ­χει την έδρα «Jean Monnet» σε πανε­πι­στη­μια­κό ίδρυμα.

Για την ιστο­ρία, σημειώ­νε­ται ότι ο αστός Γάλ­λος πολι­τι­κός υπήρ­ξε ο πρώ­τος προ­ε­δρεύ­ων σε ευρω­παϊ­κό εκτε­λε­στι­κό οργα­νι­σμό, την Ανώ­τα­τη Αρχή της Ευρω­παϊ­κής Κοι­νό­τη­τας Άνθρα­κα και Χάλυβα.

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο