Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πέθανε σε ηλικία 27 ετών ο πιο μικρόσωμος άνθρωπος του κόσμου

Έφυ­γε από τη ζωή σε ηλι­κία μόλις 27 ετών ο πιο μικρό­σω­μος άνθρω­πος του κόσμου, που είχε την ικα­νό­τη­τα να βαδίζει.

Ο Καγκέ­ντρα Θάπα Μάγκαρ, με ύψος 67,08 εκα­το­στά, πέθα­νε στην Ποκά­ρα, την πόλη που ζού­σε μαζί με τους γονείς του και η οποία απέ­χει περί­που 200 χιλιό­με­τρα από την πρω­τεύ­ου­σα του Νεπάλ, Κατμαντού.

Το τελευ­ταίο διά­στη­μα είχε νοση­λευ­τεί πολ­λές φορές με πνευ­μο­νία, όμως «αυτή τη φορά επη­ρε­ά­στη­κε και η καρ­διά του», εξή­γη­σε η αδελ­φή του, η Μαχές Θάπα Μάγκαρ.

Ο Καγκέ­ντρα μπή­κε στο Βιβλίο των Ρεκόρ Γκί­νες, στα 18 του ανα­γνω­ρί­στη­κε ως ο πιο κοντός εν ζωή άνθρω­πος του κόσμου που δια­τη­ρού­σε την ικα­νό­τη­τα να βαδί­ζει. Τότε, είχε φωτο­γρα­φη­θεί κρα­τώ­ντας ένα πιστο­ποι­η­τι­κό λίγο μικρό­τε­ρο σε μέγε­θος από τον ίδιο.

«Ήταν τόσο μικρο­σκο­πι­κός όταν γεν­νή­θη­κε, που τον κρα­τού­σα­με στην παλά­μη του χεριού. Δυσκο­λευό­μα­σταν πολύ να του κάνου­με μπά­νιο», αφη­γή­θη­κε ο πατέ­ρας του, ο Ρουπ Μπαχαντούρ.

Ωστό­σο, η ανα­γνώ­ρι­ση δεν κρά­τη­σε πολύ καθώς ο συμπα­τριώ­της του Τσά­ντρα Μπα­χα­ντούρ Ντάν­γκι, που είχε ύψος 54,6 εκα­το­στά τον «εκθρό­νι­σε» έως το 2015, οπό­τε πέθα­νε και ο Καγκέ­ντρα ανέ­κτη­σε τον «τίτλο» του.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο