Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πέθανε σε ηλικία 36 ετών ο ταλαντούχος πιανίστας Γιώργος Καραγιάννης

«Έφυ­γε» σε ηλι­κία μόλις 36 ετών, νικη­μέ­νος από μια σπά­νια μορ­φή καρ­κί­νου, ο δια­κε­κρι­μέ­νος Έλλη­νας πια­νί­στας Γιώρ­γος Καραγιάννης.

Ο Γιώρ­γος Καρα­γιάν­νης είχε δώσει ατο­μι­κά ρεσι­τάλ και συναυ­λί­ες μου­σι­κής δωμα­τί­ου σε πόλεις και φεστι­βάλ της Ελλά­δας και του εξω­τε­ρι­κού, ανά­με­σά τους η Γερ­μα­νία, όπου ζού­σε τα τελευ­ταία χρό­νια, η Ιτα­λία, η Πορ­το­γα­λία, η Βουλ­γα­ρία και η Ταϋ­λάν­δη. Ξεκί­νη­σε μαθή­μα­τα πιά­νου σε ηλι­κία 11 ετών, στην πόλη των Γρε­βε­νών, όπου γεννήθηκε.

Σύμ­φω­να με την ΕΡΤ, είχε συμ­με­τά­σχει σε πολ­λούς πανελ­λή­νιους και διε­θνείς δια­γω­νι­σμούς πιά­νου, όπου και είχε δια­κρι­θεί, ενώ στη μου­σι­κή του στα­διο­δρο­μία παρα­κο­λού­θη­σε δεκά­δες σεμι­νά­ρια πιά­νου και μου­σι­κής δωμα­τί­ου κοντά σε διε­θνούς φήμης έλλη­νες και ξένους μου­σι­κούς όπως οι: Donald Weilerstein, Maxim Mogilevsky, Aglika Genova & Liuben Dimitrov, Mikhail Voskresensky, Jerome Rose, Elisabeth Kufferath, Winfried Rademacher, Hideyo Harada, Kemal Gekic´, Reinhard Becker, Viktor Chuchkov, Ákos Hernádi, Eugene Mursky, Svetlana Smolina, Johan van Beek, Eduard Zilberkant, Δόμνα Ευνου­χί­δου, Έλε­να Μου­ζά­λα, Γιώρ­γος Χατζηνίκος.

Έχει ηχο­γρα­φή­σει για το Τρί­το Πρό­γραμ­μα της ΕΡΤ, παί­ζο­ντας με την ορχή­στρα σύγ­χρο­νης μου­σι­κής της Δημό­σιας Τηλε­ό­ρα­ση και την συμ­φω­νι­κή ορχή­στρα του δήμου Θεσ­σα­λο­νί­κης, ενώ ήταν και από τα ιδρυ­τι­κά μέλη της νεα­νι­κής μέταλ ροκ μπά­ντας Dark Nightmare.

Ναπο­λέ­ων Σου­κα­τζί­δης Το μεγα­λείο ενός αγω­νι­στή της Αντί­στα­σης, του Θέμου Κορνάρου

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο