Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πέντε νέες καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικων από τον ντράμερ των Πυξ Λάξ

Αντι­μέ­τω­πος με νέα έρευ­να για σεξουα­λι­κή βία είναι γνω­στός μου­σι­κός που ήταν μέλος δημο­φι­λούς συγκρο­τή­μα­τος (Πυξ Λαξ) , ο οποί­ος έχει κατα­δι­κα­στεί ήδη σε πρώ­το βαθ­μό για βια­σμό ανή­λι­κου κοριτσιού.

Σε βάρος του μου­σι­κού ανοί­γει νέα έρευ­να από την Εισαγ­γε­λία Πρω­το­δι­κών με αφορ­μή τις καταγ­γε­λί­ες πέντε γυναι­κών οι οποί­ες υπέ­βα­λαν ενα­ντί­ον του μηνυ­τή­ρια ανα­φο­ρά για σεξουα­λι­κή κακο­ποί­η­ση που είχαν υπο­στεί ενό­σω ήταν ανή­λι­κες και μάλι­στα κάτω των 12 ετών.

Οι πέντε γυναί­κες δεν σχε­τί­ζο­νται μετα­ξύ τους και τα καταγ­γελ­λό­με­να περι­στα­τι­κά, που πλέ­ον τίθε­νται υπό εισαγ­γε­λι­κή διε­ρεύ­νη­ση φέρο­νται να εκτυ­λίσ­σο­νται σε δια­φο­ρε­τι­κούς τόπους και χρό­νους. Οι εισαγ­γε­λι­κές αρχές εκτι­μούν πως ο αριθ­μός των καταγ­γε­λιών ίσως αυξη­θεί καθώς οι πέντε παθού­σες ανα­φέ­ρουν στην προ­σφυ­γή τους και άλλα γεγο­νό­τα με θύμα­τα κορί­τσια που πλέ­ον θα κλη­θούν να καταθέσουν.

Ο συνή­γο­ρος των γυναι­κών Πανα­γιώ­της Παπαϊ­ω­άν­νου σε δηλώ­σεις του ανέ­φε­ρε πως η ανα­φο­ρά των πέντε γυναι­κών περι­γρά­φει καταγ­γε­λί­ες «που εκτεί­νο­νται σε μεγά­λα χρο­νι­κά διά­στη­μα και σε δια­φο­ρε­τι­κούς τόπους» ενώ επι­ση­μαί­νει πως από την πρώ­τη ανα­φο­ρά που περι­λαμ­βά­νει πέντε επώ­νυ­μες καταγ­γε­λί­ες «κατα­δει­κνύ­ε­ται μια μεθο­δο­λο­γία παρό­μοια, που ποι­κί­λει από θύμα σε θύμα και φανε­ρώ­νει ότι ο καταγ­γελ­λό­με­νος είχε βρει τον τρό­πο να προ­σεγ­γί­ζει τα θύμα­τά του».

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο