Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πέντε νέοι θάνατοι την προηγούμενη βδομάδα από τον Ιό του Δυτικού Νείλου

Είκο­σι θάνα­τοι ασθε­νών με λοί­μω­ξη από τον ιό του Δυτι­κού Νεί­λου, ηλι­κί­ας άνω των 60 ετών, έχουν κατα­γρα­φεί έως σήμε­ρα, σύμ­φω­να με την εβδο­μα­διαία επι­δη­μιο­λο­γι­κή έκθε­ση του Εθνι­κού Οργα­νι­σμού Δημό­σιας Υγεί­ας (ΕΟΔΥ).

Συνο­λι­κά, από την αρχή της περιό­δου 2019 μέχρι και 12 Σεπτέμ­βρη, έχουν δια­γνω­στεί και διε­ρευ­νη­θεί 176 κρού­σμα­τα λοί­μω­ξης από τον ιό του Δυτι­κού Νεί­λου στην Ελλά­δα, εκ των οποί­ων τα 109 παρου­σί­α­σαν εκδη­λώ­σεις από το Κεντρι­κό Νευ­ρι­κό Σύστη­μα (εγκε­φα­λί­τι­δα ή/και μηνιγ­γί­τι­δα, ή/και οξεία χαλα­ρή παρά­λυ­ση) και τα 67 είχαν ήπιες εκδη­λώ­σεις (εμπύ­ρε­το νόσημα).

Τα κρού­σμα­τα λοί­μω­ξης έχουν κατα­γρα­φεί, σε οικι­σμούς στις Περι­φε­ρεια­κές Ενό­τη­τες Ξάν­θης, Καβά­λας, Ροδό­πης, Έβρου, Δρά­μας, Λάρι­σας, Καρ­δί­τσας, Τρι­κά­λων, Ανα­το­λι­κής Αττι­κής, Κοζά­νης, Πέλ­λας, Πιε­ρί­ας, Ημα­θί­ας, Σερ­ρών, Χαλ­κι­δι­κής, Κιλ­κίς και Θεσσαλονίκης.

Ο ΕΟΔΥ συνι­στά την τήρη­ση ατο­μι­κών μέτρων προ­στα­σί­ας από τα κου­νού­πια, σε όλη την επι­κρά­τεια, καθ’ όλη την περί­ο­δο κυκλο­φο­ρί­ας των κουνουπιών.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο