Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πέραμα: Η δημοτική αρχή του ΣΥΡΙΖΑ σβήνει συνθήματα που καλούν σε καταδίκη της Χρυσής Αυγής

Για κατρα­κύ­λα της δημο­τι­κής αρχής του ΣΥΡΙΖΑ που απο­δει­κνύ­ει πως «το βαρέ­λι δεν έχει πάτο» κάνει λόγο σε ανα­κοί­νω­σή της η ΚΟΒ Περά­μα­τος του ΚΚΕ. Και αυτό καθώς συνερ­γεία του δήμου, μόλις τρεις ημέ­ρες πριν την ανα­κοί­νω­ση της από­φα­σης του δικα­στη­ρί­ου για τη ναζι­στι­κή εγκλη­μα­τι­κή οργά­νω­ση, έσπευ­σε να σβή­σει σύν­θη­μα με περιε­χό­με­νο «ο λαός απαι­τεί οι ναζί στη φυλα­κή». Πόσο μάλι­στα όταν άφη­νε απεί­ρα­χτα τα εμε­τι­κά φασι­στι­κά συν­θή­μα­τα των ναζί και τα οποία έσβη­ναν τα ταξι­κά σωμα­τεία και οι μαζι­κοί φορείς.

Μετά και από αυτή την εξέ­λι­ξη, η ΚΟΒ σημειώ­νει πως «ο εκλε­κτός του ΣΥΡΙΖΑ στο Πέρα­μα, κ. Λαγου­δά­κης και η δημο­τι­κή αρχή πρέ­πει να απο­λο­γη­θούν στον λαό του Περά­μα­τος για την προ­κλη­τι­κή εντο­λή που έδω­σαν να σβη­στούν τα συν­θή­μα­τα που καλούν σε κατα­δί­κη των ναζί».

Ανα­λυ­τι­κά η ανακοίνωση:

«Η κατρα­κύ­λα της δημο­τι­κής Αρχής του ΣΥΡΙΖΑ στο Πέρα­μα απέ­δει­ξε πως το βαρέ­λι δεν έχει πάτο…

Ο λαός απαι­τεί οι ναζί στη φυλακή.

Στις 5 Οκτώ­βρη, τρεις μόλις μέρες πριν την ανα­κοί­νω­ση της δικα­στι­κής από­φα­σης για τη ναζι­στι­κή εγκλη­μα­τι­κή Χρυ­σή Αυγή, η δημο­τι­κή αρχή του ΣΥΡΙΖΑ στο Πέρα­μα έσβη­σε “εν ριπή οφθαλ­μού” συν­θή­μα­τα σε τοί­χους με περιε­χό­με­νο “Ο λαός απαι­τεί, οι Ναζί στη φυλα­κή”! Δηλα­δή συν­θή­μα­τα που εκφρά­ζουν το πάν­δη­μο αίτη­μα του λαού, να κατα­δι­κα­στούν οι ναζί εγκληματίες.

Βέβαια, η δημο­τι­κή αρχή του ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχει δεί­ξει την ίδια “ευαι­σθη­σία” στα εμε­τι­κά φασι­στι­κά συν­θή­μα­τα που, κατά και­ρούς, βρώ­μι­ζαν με το ναζι­στι­κό τους δηλη­τή­ριο την πόλη μας… Αυτά τα έσβη­ναν και τα σβή­νουν τα ταξι­κά σωμα­τεία και οι μαζι­κοί φορείς.

Η δημο­τι­κή αρχή του ΣΥΡΙΖΑ στο Πέρα­μα που απο­δεί­χτη­κε με “γρή­γο­ρα” αντα­να­κλα­στι­κά στο σβή­σι­μο των αντι­φα­σι­στι­κών συν­θη­μά­των, δεν έχει επι­δεί­ξει τα ίδια “αντα­να­κλα­στι­κά” για την απο­κο­μι­δή των απορ­ριμ­μά­των στην δομή προ­σφύ­γων στο Σχι­στό που έχει μετα­τρα­πεί σε υγειο­νο­μι­κή βόμ­βα, ή για την επί­λυ­ση άλλων προ­βλη­μά­των που αφο­ρούν την υγεία και τη ζωή του λαού του Περάματος.

Και όλα αυτά εδώ, στο Πέρα­μα, που ξέρει από πρώ­το χέρι την εγκλη­μα­τι­κή δρά­ση των φασιστών. 

Εδώ, στο Πέραμα: 

  • που οργα­νώ­θη­κε και εκτε­λέ­στη­κε η δολο­φο­νι­κή επί­θε­ση σε κομ­μου­νι­στές, μέλη του ΠΑΜΕ.
  • που έγι­νε η επί­θε­ση στους Αιγύ­πτιους αλιερ­γά­τες από τους μαχαι­ρο­βγάλ­τες ναζί.
  • που οι ναζί έχουν στή­σει το δου­λε­μπο­ρι­κό τους, προ­α­νήγ­γει­λαν τις δολο­φο­νι­κές τους επι­θέ­σεις ενά­ντια σε όποιον σηκώ­νει κεφά­λι απέ­να­ντι στα αφε­ντι­κά και απαι­τεί το δίκιο του και δια στό­μα­τος των γνω­στών φασι­στών Λαγού, Πανα­γιώ­τα­ρου και Κυρι­τσό­που­λου δήλω­ναν έτοι­μοι να ρίξουν τα μερο­κά­μα­τα των εργα­τών, δίνο­ντας όρκους πίστης στους εφο­πλι­στές πως εγγυώ­νται το τσά­κι­σμα του ΠΑΜΕ που όλα αυτά τα χρό­νια δίνει σκλη­ρές μάχες για τα δικαιώ­μα­τα των εργατών.
  • που οι εργα­ζό­με­νοι και ο λαός του Περά­μα­τος τους αντι­με­τώ­πι­σαν αμέ­τρη­τες φορές που πήγαν να ανα­πτύ­ξουν την φασι­στι­κή εγκλη­μα­τι­κή τους δρά­ση, όπως στην υπο­δο­χή των προ­σφυ­γό­που­λων στα σχο­λεία μας κ.α.

Για όλα τα παρα­πά­νω, ο εκλε­κτός του ΣΥΡΙΖΑ στο Πέρα­μα, κ. Λαγου­δά­κης και η δημο­τι­κή αρχή πρέ­πει να απο­λο­γη­θούν στον λαό του Περά­μα­τος για την προ­κλη­τι­κή εντο­λή που έδω­σαν να σβη­στούν τα συν­θή­μα­τα που καλούν σε κατα­δί­κη των Ναζί. 

Η Κομ­μα­τι­κή Οργά­νω­ση Βάσης Περά­μα­τος του ΚΚΕ καλεί κάθε προ­ο­δευ­τι­κό άνθρω­πο, όλο τον λαό να δώσει απά­ντη­ση στην απα­ρά­δε­κτη ενέρ­γεια ξεπλύ­μα­τος των ναζί από τη δημο­τι­κή αρχή, με την μαζι­κή και απο­φα­σι­στι­κή του παρου­σία την Τετάρ­τη 7 Οκτώ­βρη στις 10 π.μ. στον Σταθ­μό του ΜΕΤΡΟ των Αμπε­λο­κή­πων, στην συγκέ­ντρω­ση που καλούν εργα­τι­κά σωμα­τεία και μαζι­κοί φορείς ανή­με­ρα της δικα­στι­κής από­φα­σης για την Χρυ­σή Αυγή». 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο