Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πέρα(σ)μα: Πολεμάμε με τα δικά μας όπλα αυτούς, που χτυπώντας το μετανάστη εργάτη, γίνονται αυτόματα εχθρός κάθε εργαζόμενου, Έλληνα ή ξένου…

Την ώρα που η Κίνη­ση Εικα­στι­κών Καλ­λι­τε­χνών Πέρα(σ)μα προ­ε­τοι­μά­ζε­ται να υπο­δε­χτεί εκα­το­ντά­δες φίλους στη μεγά­λη γιορ­τή μας στο εργο­στά­σιο Καχρα­μά­νο­γλου στο Κερα­τσί­νι πραγ­μα­το­ποιώ­ντας την έκθε­ση ΑΝΘΡΩΠΟΙ-ΧΡΩΜΑ+ΣΙΔΕΡΟ 10, η φασι­στι­κη-ναζι­στι­κή οργά­νω­ση της Χρυ­σής Αυγής δεί­χνει για άλλη μια φορά το εγκλη­μα­τι­κό της πρό­σω­πο, με τη δολο­φο­νι­κή επί­θε­ση σε Πακι­στα­νούς μετα­νά­στες, εργά­τες γης, το από­γευ­μα του Σαβ­βά­του, στον Ασπρόπυργο.

Ομά­δα πέντε ατό­μων επι­τέ­θη­κε με σιδη­ρο­γρο­θιές σε δύο μετα­νά­στες εργά­τες, την ώρα που βρί­σκο­νταν σε θερ­μο­κή­πια και δού­λευαν. Οι μετα­νά­στες μετα­φέρ­θη­καν στο Τζά­νειο Νοσο­κο­μείο, όπου ο ένας παρα­μέ­νει για νοση­λεία και βρί­σκε­ται εκτός κινδύνου.

Η Κίνη­ση Εικα­στι­κών Καλ­λι­τε­χνών Πέρα(σ)μα κατα­δι­κά­ζει την εγκλη­μα­τι­κή αυτή επί­θε­ση των φασι­στών σε βάρος των μεταναστών.

Δηλώ­νου­με τη συμπα­ρά­στα­σή μας και την αλλη­λεγ­γύη μας σε όλους τους μετα­νά­στες και πρό­σφυ­γες εργά­τες, που ξερι­ζω­μέ­νοι από τις πατρί­δες τους πέφτουν θύμα­τα άγριας εκμε­τάλ­λευ­σης στους χώρους δου­λειάς, αλλά και θύμα­τα ρατσι­στι­κών επι­θέ­σε­ων από τις φασι­στι­κές συμμορίες.

Με οδη­γό τη συλ­λο­γι­κή δρα­στη­ριό­τη­τα που απλώ­νε­ται αυτές τις μέρες στο εργο­στά­σιο Καχρα­μά­νο­γλου στο Κερα­τσί­νι, ισχυ­ρο­ποιού­με την οργα­νω­μέ­νη δρά­ση ενά­ντια στην πολι­τι­κή που τρο­φο­δο­τεί το μίσος και το ρατσισμό.

Καλού­με όλους τους συνα­δέλ­φους, εργα­ζό­με­νους, τα νέα παι­διά, να απο­μο­νώ­σου­με απο­φα­σι­στι­κά τη Χρυ­σή Αυγή και όσους τη θρέφουν.

Πολε­μά­με με τα δικά μας όπλα αυτούς, που χτυ­πώ­ντας τον μετα­νά­στη εργά­τη, γίνε­ται αυτό­μα­τα εχθρός κάθε εργα­ζό­με­νου, Έλλη­να ή ξένου…

ΑΝΘΡΩΠΟΙ-ΧΡΩΜΑ+ΣΙΔΕΡΟ 10: ΠΟΛΕΜΟΣ και ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο