Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πέτρος Φιλιππίδης: Τον Μάρτιο η δίκη του ηθοποιού για τρεις πράξεις βαρύτατης σεξουαλικής βίας

Σε δίκη ενώ­πιον του ΜΟΔ για τρεις κατη­γο­ρί­ες βαριάς σεξουα­λι­κής βίας παρα­πέ­μπε­ται ο ηθο­ποιός Πέτρος Φιλιπ­πί­δης, με από­φα­ση του Συμ­βου­λί­ου Πλημμελειοδικών.

Το δικα­στι­κό Συμ­βού­λιο με βού­λευ­μα που εξέ­δω­σε κάνει δεκτή την πρό­τα­ση της εισαγ­γε­λέ­ως Ευθυ­μί­ας Στά­μου, που ειση­γή­θη­κε την παρα­πο­μπή του επι­φα­νούς ηθο­ποιού, προ­σω­ρι­νά κρα­τού­με­νου για την υπό­θε­ση, για έναν βια­σμό και δύο από­πει­ρες βια­σμού κατά γυναι­κών συνα­δέλ­φων του.

Στην πρό­τα­ση επι­ση­μαί­νε­ται πως οι τρεις γυναί­κες που κατήγ­γει­λαν τον καλ­λι­τέ­χνη ανα­φέ­ρο­νται σε πραγ­μα­τι­κά περι­στα­τι­κά και απορ­ρί­πτε­ται ο ισχυ­ρι­σμός του κ. Φιλιπ­πί­δη πως οι παθού­σες στρά­φη­καν ενα­ντί­ον του «για λόγους δημοσιότητας».

Σύμ­φω­να με την δικο­γρα­φία που έχει σχη­μα­τι­στεί σε βάρος του, ο ηθο­ποιός φέρε­ται να βία­σε μία συνά­δελ­φό του το 2008, πρά­ξη που έγι­νε δύο φορές, καθώς και να απο­πει­ρά­θη­κε να βιά­σει άλλες δύο ηθο­ποιούς, το 2010 και το 2014. Σε δύο από τις περι­πτώ­σεις οι πρά­ξεις τελέ­στη­καν μέσα στο καμα­ρί­νι του, όπου για επαγ­γελ­μα­τι­κούς λόγους βρέ­θη­καν εκεί οι συνά­δελ­φοι του, ενώ στην τρί­τη περί­πτω­ση επι­χεί­ρη­σε να βιά­σει συνά­δελ­φο του μέσα στο αυτο­κί­νη­το του, μετά από επαγ­γελ­μα­τι­κό ραντε­βού που είχε με την άνερ­γη τότε, παθούσα.

Ο ηθο­ποιός κρα­τεί­ται από τον περα­σμέ­νο Ιού­λιο μετά την απο­λο­γία του, καθώς ανα­κρί­τρια και εισαγ­γε­λέ­ας έκρι­ναν μετα­ξύ άλλων πως είναι ύπο­πτος διά­πρα­ξης νέων αδι­κη­μά­των. Σύμ­φω­να με τις δικα­στι­κές αρχές ο κατη­γο­ρού­με­νος θα μπο­ρού­σε να επα­να­λά­βει τα ίδια αδι­κή­μα­τα αν επα­νερ­χό­ταν στα επαγ­γελ­μα­τι­κά του καθή­κο­ντα, γεγο­νός που, σύμ­φω­να με την από­φα­ση προ­φυ­λά­κι­σης του, συνά­γε­ται από την «μακρά περί­ο­δο δρά­σης του, από το 2008 έως και το 2014, κατά την οποία φέρε­ται εκμε­ταλ­λευό­με­νος τη θέση του σκη­νο­θέ­τη — θια­σάρ­χη και ασκώ­ντας εξου­σία, να προ­χω­ρού­σε σε πρά­ξεις κατά της γενε­τή­σιας αξιο­πρέ­πειας σε βάρος των θυμά­των του».

ΑΠΕ-ΜΠΕ.

che guevara 008

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο