Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πέτσας: «Θα απαγορεύσουμε τις συναθροίσεις άνω των 10 ατόμων»

Την απα­γό­ρευ­ση και περι­στο­λή των συνα­θροί­σε­ων άνω των 10 ατό­μων, προ­α­νήγ­γει­λε ο κυβερ­νη­τι­κός εκπρό­σω­πος Στέ­λιος Πέτσας.

«Εμείς σήμε­ρα θα προ­χω­ρή­σου­με ένα βήμα ακό­μη, με την έννοια ότι θα προ­χω­ρή­σου­με σε μία απα­γό­ρευ­ση ή περι­στο­λή των συνα­θροί­σε­ων πάνω από έναν αριθ­μό ατό­μων» ανέ­φε­ρε χαρα­κτη­ρι­στι­κά ο κ. Πέτσας, μιλώ­ντας στην εκπο­μπή «Happy Day» της Στα­μα­τί­νας Τσιμ­τσι­λή, στο πλαί­σιο της λήψης έκτα­κτων μέτρων για τον περιο­ρι­σμό της εξά­πλω­σης του κορωνοϊού.

«Αυτό θα γίνει για­τί «δυστυ­χώς η σύστα­ση “Μένου­με στο Σπί­τι” ακο­λου­θεί­ται μεν από ένα μεγά­λο τμή­μα του πλη­θυ­σμού αλλά όχι από όλους και αυτό είναι πολύ επι­κίν­δυ­νο. Και πρέ­πει να δεί­ξου­με σε όλους υπευ­θυ­νό­τη­τα, η οποία έρχε­ται και μαζί με την ατο­μι­κή ευθύ­νη και μαζί με τη συλ­λο­γι­κή ωριμότητα.

Εάν δεν υπάρ­ξουν βήμα­τα τέτοια, που να δεί­χνουν ότι η κοι­νω­νία μας αγκα­λιά­ζει πραγ­μα­τι­κά το “Μένου­με στο Σπί­τι” θα ανα­γκα­στού­με να πάρου­με κι άλλα μέτρα. Την καθο­λι­κή απα­γό­ρευ­ση δεν την εξε­τά­ζου­με, αλλά τον περιο­ρι­σμό των συνα­θροί­σε­ων τον εξε­τά­ζου­με και θα προ­χω­ρή­σου­με σε αυτό σήμε­ρα», δήλω­σε ο κυβερ­νη­τι­κός εκπρόσωπος.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο