Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Παγκαλλιτεχνική διαμαρτυρία στο κέντρο της Αθήνας

Τη λήψη μέτρων στή­ρι­ξης για τους καλ­λι­τέ­χνες, τους δημιουρ­γούς και τους εργα­ζό­με­νους του χώρου της Τέχνης διεκ­δί­κη­σε το παγκαλ­λι­τε­χνι­κό συλ­λα­λη­τή­ριο που έγι­νε το από­γευ­μα της Τετάρ­της, στο κέντρο της Αθήνας.

«Δεν θα πλη­ρώ­σου­με ξανά την κρί­ση τους» — «Η πάλη για το ψωμί του καλ­λι­τέ­χνη είναι αγώ­νας είναι και τέχνη» ανα­γρα­φό­ταν αντί­στοι­χα στα πανό του Σωμα­τεί­ου Εργα­ζο­μέ­νων στο Θέα­μα — Ακρό­α­μα (ΣΕΘΕΑ) και του Πανελ­λή­νιου Μου­σι­κού Συλ­λό­γου, που συμ­με­τεί­χαν στην κινητοποίηση.

kallitexnes diamarturia1

Το συλ­λα­λη­τή­ριο ξεκί­νη­σε με συγκέ­ντρω­ση στον χώρο της Παλιάς Βου­λής όπου έγι­ναν και σύντο­μοι χαι­ρε­τι­σμοί. Ακο­λού­θη­σε πορεία στη διάρ­κεια της οποί­ας επι­στρα­τεύ­τη­κε η μου­σι­κή και η τέχνη για την ανά­δει­ξη των αιτη­μά­των και των διεκ­δι­κή­σε­ων. Η πορεία κατέ­λη­ξε στη Βασι­λίσ­σης Σοφί­ας, μπρο­στά στα γρα­φεία της ΕΕ και το Μέγα­ρο Μαξί­μου όπου αντι­προ­σω­πεία σωμα­τεί­ων κατέ­θε­σε τα αιτή­μα­τά τους.

Στη Λάρι­σα ο Πανελ­λή­νιος Μου­σι­κός Σύλ­λο­γος πραγ­μα­το­ποί­η­σε παρέμ­βα­ση — εξόρ­μη­ση ενη­μέ­ρω­σης στην πλα­τεία Ταχυ­δρο­μεί­ου και στους πεζό­δρο­μους του κέντρου, προ­βάλ­λο­ντας τις διεκ­δι­κή­σεις του.

kallitexnes diamarturia2

Πηγή: 902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο