Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΙΡΗΝΗΣ:  Σχετικά με την κατάσταση στη Βενεζουέλα

Σε ανα­κοί­νω­σή του το Παγκό­σμιο Συμ­βού­λιο Ειρή­νης (ΠΣΕ) σχε­τι­κά με την κατά­στα­ση στη Βενε­ζου­έ­λα σημειώ­νει ανά­με­σα σε άλλα:

«Το Παγκό­σμιο Συμ­βού­λιο Ειρή­νης εκφρά­ζει την έντο­νη αντί­θε­σή του στις κλι­μα­κού­με­νες απει­λές κατά της κυριαρ­χί­ας της Μπο­λι­βα­ρια­νής Δημο­κρα­τί­ας της Βενε­ζου­έ­λας και εκφρά­ζει την αγω­νι­στι­κή του αλλη­λεγ­γύη προς το λαό της Βενε­ζου­έ­λας, τις αντι­ι­μπε­ρια­λι­στι­κές φιλει­ρη­νι­κές δυνά­μεις και ιδιαί­τε­ρα προς την Επι­τρο­πή Διε­θνούς Αλλη­λεγ­γύ­ης (COSI) .

Οι πρό­σφα­τες προ­κλή­σεις του Αμε­ρι­κα­νού προ­έ­δρου Trump, συντο­νι­σμέ­νες με την ντό­πια ολι­γαρ­χία και την αντι­δρα­στι­κή αντι­πο­λί­τευ­ση, συνι­στούν μια κατα­φα­νή παρα­βί­α­ση των αρχών του Κατα­στα­τι­κού Χάρ­τη των Ηνω­μέ­νων Εθνών και μια ωμή παρέμ­βα­ση στις εσω­τε­ρι­κές υπο­θέ­σεις της Βενεζουέλας».

Επί­σης ανα­φέ­ρει: «Καταγ­γέλ­λου­με τις δυνά­μεις που πυρο­δο­τούν και προ­ω­θούν μέσα και έξω από τη χώρα, το χάος, την κατα­στρο­φή και την τρο­μο­κρα­τία. Καταγ­γέλ­λου­με ιδιαί­τε­ρα την υπο­κρι­σία της Ευρω­παϊ­κής Ένω­σης και των κυβερ­νή­σε­ών της που υπο­στη­ρί­ζουν άμε­σα ή έμμε­σα τις ίδιες αντι­δρα­στι­κές δυνά­μεις όπως έκα­ναν στο πρα­ξι­κό­πη­μα τον Απρί­λιο του 2002, ενώ παράλ­λη­λα τολ­μούν να θέσουν “δημο­κρα­τι­κά πρό­τυ­πα” για το λαό της Βενεζουέλας.

Ενώ­νου­με τις φωνές μας και τον αγώ­να μας με το λαό της Βενε­ζου­έ­λας και τους λαούς της Λατι­νι­κής Αμε­ρι­κής που έχουν το δικαί­ω­μα να καθο­ρί­σουν το δικό τους δρό­μο ανά­πτυ­ξης, ώστε να γίνουν κυρί­αρ­χοι της τύχης τους και του πλού­του των χωρών τους.

Ζήτω η Αντι­ι­μπε­ρια­λι­στι­κή Αλλη­λεγ­γύη με το λαό της Βενεζουέλας!».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο