Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ: Δήλωση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε δήλω­σή του ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημή­τρης Κου­τσού­μπας από το συλ­λα­λη­τή­ριο στο Σύνταγ­μα με αφορ­μή την Παγκό­σμια Ημέ­ρα Ατό­μων με ανα­πη­ρία, σημεί­ω­σε τα εξής:

«Η σημε­ρι­νή Παγκό­σμια Ημέ­ρα των ΑμεΑ βρί­σκει τα άτο­μα με ανα­πη­ρί­ες, τους χρό­νια πάσχο­ντες να μαστί­ζο­νται από την ανερ­γία, την ενερ­γεια­κή φτώ­χεια, τη μεγά­λη ακρί­βεια, με πετσο­κομ­μέ­να δικαιώ­μα­τα, με πετσο­κομ­μέ­νες τις συντά­ξεις, τα επι­δό­μα­τα και βεβαί­ως χωρίς ουσια­στι­κή πρό­σβα­ση στις ανύ­παρ­κτες δομές και υπο­δο­μές για την περί­θαλ­ψη, την πρό­λη­ψη και την απο­κα­τά­στα­ση της υγεί­ας τους. Οι μέχρι σήμε­ρα κυβερ­νή­σεις έχουν τερά­στιες ευθύ­νες για την αντια­να­πη­ρι­κή, αντι­λαϊ­κή πολι­τι­κή τους. Με “pass” και με χαρ­τζι­λί­κια μπρο­στά στις γιορ­τές δεν λύνε­ται το κρί­σι­μο πρό­βλη­μα, δεν λύνο­νται τα ζητή­μα­τα χωρίς να υπάρ­χει απο­φα­σι­στι­κή ενί­σχυ­ση του εισο­δή­μα­τός τους.

Το ΚΚΕ καλεί όλα τα άτο­μα με ανα­πη­ρί­ες, τα άτο­μα με ειδι­κές ανά­γκες μαζί με τις οικο­γέ­νειές τους να συνε­χί­σουν τον αγώ­να μέχρι την τελι­κή δικαί­ω­ση όλων των αιτη­μά­των τους. Να συνα­ντη­θούν με την πρό­τα­ση, με τις θέσεις, με τον αγώ­να του ΚΚΕ για μία κοι­νω­νία που θα βάζει ως πρώ­τι­στο καθή­κον την προ­στα­σία των ατό­μων με ειδι­κές ανά­γκες, των ατό­μων με ανα­πη­ρί­ες, τους χρό­νια πάσχο­ντες, τους ηλι­κιω­μέ­νους, την προ­στα­σία των παι­διών, την προ­στα­σία των γυναι­κών, την προ­στα­σία της μητρότητας».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο