Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Παγκόσμια Ημέρα Μεταναστών: 400 παιδιά έχουν πεθάνει κατά μήκος της διαδρομής της κεντρικής Μεσογείου, φέτος

Υπο­λο­γί­ζε­ται ότι 400 παι­διά έχουν πεθά­νει κατά μήκος της δια­δρο­μής της κεντρι­κής Μεσο­γεί­ου, φέτος, ανα­φέ­ρει η UNICEF, με την ευκαι­ρία της σημε­ρι­νής, Παγκό­σμιας Ημέ­ρας Μετα­να­στών και ζητά­ει να γίνει η μετα­νά­στευ­ση ασφα­λής για κάθε παιδί.

Όπως σημειώ­νει σε ανα­κοί­νω­σή της, «το 2018 θα μπο­ρού­σε να είναι ένα έτος ορό­ση­μο για τα παι­διά μετα­νά­στες, εάν οι χώρες ακο­λου­θή­σουν τις βέλ­τι­στες πρα­κτι­κές, ώστε να εξα­σφα­λί­σουν την ασφά­λεια και την ευη­με­ρία τους».

Σύμ­φω­να με στοι­χεία που παρα­θέ­τει, περί­που 50 εκα­τομ­μύ­ρια παι­διά σε όλο τον κόσμο βρί­σκο­νται σε κίνη­ση, ενώ 28 εκα­τομ­μύ­ρια παι­διά έχουν ξερι­ζω­θεί από τα σπί­τια τους λόγω συγκρού­σε­ων. Το 2017, σχε­δόν 15.000 ασυ­νό­δευ­τα παι­διά έφτα­σαν στην Ιτα­λία δια θαλάσ­σης, ενώ εκτι­μά­ται ότι περισ­σό­τε­ρα από 400 παι­διά έχουν πεθά­νει, την ίδια χρο­νι­κή περί­οδο, επι­χει­ρώ­ντας αυτό το ταξί­δι και χιλιά­δες άλλα έχουν υπο­στεί κακο­με­τα­χεί­ρι­ση, εκμε­τάλ­λευ­ση, υπο­δού­λω­ση και κρά­τη­ση κατά τη διέ­λευ­σή τους από τη Λιβύη.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο