Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

«Παιχνίδια με την φωτιά»στη Μαύρη Θάλασσα — Νέο επικίνδυνο επεισόδιο

«Παι­χνί­δια με την φωτιά» ανά­με­σα στη Ρωσία και στρα­τιω­τι­κές δυνά­μεις του ΝΑΤΟ παί­ζο­νται καθη­με­ρι­νά στη Μαύ­ρη Θάλασ­σα, την ώρα που στην περιο­χή ξεκί­νη­σε η ΝΑΤΟι­κή άσκη­ση «Sea Breeze 21» και η Μόσχα ξεκί­νη­σε μεγά­λη αντια­ε­ρο­πο­ρι­κή άσκη­ση στην Κριμαία.

Συγκε­κρι­μέ­να, σήμε­ρα το υπουρ­γείο Άμυ­νας της Ρωσί­ας επι­βε­βαί­ω­σε ότι σήκω­σε μαχη­τι­κά και βομ­βαρ­δι­στι­κά αερο­σκά­φη για να παρε­μπο­δί­σουν μια ολλαν­δι­κή φρε­γά­τα να μπει στα ρωσι­κά χωρι­κά ύδα­τα στη Μαύ­ρη Θάλασ­σα. Σύμ­φω­να με το πρα­κτο­ρείο «Interfax», ο στρα­τός δια­βε­βαί­ω­σε ότι τα πολε­μι­κά αερο­σκά­φη πέτα­ξαν σε ασφα­λή από­στα­ση από τη φρε­γά­τα «Evertsen».

Νωρί­τε­ρα, το ολλαν­δι­κό υπουρ­γείο Άμυ­νας ανέ­φε­ρε ότι στις 24 του μήνα, ρωσι­κά μαχη­τι­κά, εξο­πλι­σμέ­να με πυραύ­λους αέρος-εδά­φους, «παρε­νό­χλη­σαν» το ολλαν­δι­κό πολε­μι­κό πλοίο, προ­βαί­νο­ντας σε εικο­νι­κές επι­θέ­σεις και σε παρεμ­βο­λές στα συστή­μα­τα επι­κοι­νω­νί­ας του.

Υπεν­θυ­μί­ζου­με ότι πριν λίγες ημέ­ρες είχα­με «αερο­ναυ­τι­κό επει­σό­διο» με ρωσι­κά προει­δο­ποι­η­τι­κά πυρά ρωσι­κών δυνά­με­ων κατά βρε­τα­νι­κού πλοί­ου.

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο