Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πακιστάν: Οδηγός αμαξοστοιχίας σταμάτησε το τρένο στο μέσον του σιδηροδρόμου για να αγοράσει ένα γιαούρτι

Ο οδη­γός ενός υπε­ρα­στι­κού τρέ­νου στο Πακι­στάν τέθη­κε σε δια­θε­σι­μό­τη­τα επει­δή στα­μά­τη­σε την αμα­ξο­στοι­χία στο μέσον του σιδη­ρο­δρό­μου για να πάει να αγο­ρά­σει ένα για­ούρ­τι, ανα­κοι­νώ­θη­κε σήμε­ρα από επί­ση­μη πηγή.

Βίντεο που αναρ­τή­θη­κε στα μέσα κοι­νω­νι­κής δικτύ­ω­σης δεί­χνει τον βοη­θό του οδη­γού να παίρ­νει το σνακ από έναν πάγκο στον δρό­μο προ­τού ξανα­νέ­βει στο επι­βα­τι­κό τρένο.

Το περι­στα­τι­κό σημειώ­θη­κε τη Δευ­τέ­ρα και έφε­ρε ξανά στην επι­φά­νεια ερω­τή­μα­τα για την ασφά­λεια των σιδη­ρο­δρο­μι­κών μετα­φο­ρών στο Πακι­στάν, όπου συχνά σημειώ­νο­νται ατυχήματα.

“Όταν κάποιος στα­μα­τά ένα τρέ­νο στο μέσον του σιδη­ρο­δρό­μου, τίθε­ται θέμα ασφά­λειας. Η ασφά­λεια είναι προ­τε­ραιό­τη­τά μας. Δεν μπο­ρού­με να ανε­χθού­με τίπο­τα που να την δια­κυ­βεύ­ει”, δήλω­σε σήμε­ρα στο AFP ο εκπρό­σω­πος του υπουρ­γεί­ου σιδη­ρο­δρο­μι­κών Μετα­φο­ρών Σιγέντ Ιτζάζ-ουλ-Χάσαν Σαχ.

Η αμα­ξο­στοι­χία που στα­μά­τη­σε ο βοη­θός οδη­γού για να πάρει το σνακ του εκτε­λού­σε δρο­μο­λό­γιο μετα­ξύ δύο μεγά­λων πόλε­ων του Πακι­στάν, της Λαχώ­ρης, στο ανα­το­λι­κό τμή­μα της χώρας, και του Καρά­τσι, στο νότιο.

Αξιω­μα­τού­χος του σιδη­ρο­δρο­μι­κού δικτύ­ου, ο οποί­ος ζήτη­σε να μην κατο­νο­μα­στεί, παρα­δέ­χθη­κε στο AFP ότι περι­στα­τι­κά αυτού του είδους δεν σπα­νί­ζουν στη χώρα, όπου το σύστη­μα επο­πτεί­ας είναι συχνά ελλειμματικό.

Σιδη­ρο­δρο­μι­κά ατυ­χή­μα­τα συμ­βαί­νουν συχνά στο Πακι­στάν, το οποίο κλη­ρο­νό­μη­σε χιλιά­δες χιλιό­με­τρα σιδη­ρο­τρο­χιών και τρέ­νων από την επο­χή της αποι­κιο­κρα­τί­ας, υπό την βρε­τα­νι­κή αυτο­κρα­το­ρία, η συντή­ρη­ση των οποί­ων έχει παρα­με­λη­θεί όλα αυτά τα χρόνια.

Τον Ιού­νιο, του­λά­χι­στον 63 άνθρω­ποι έχα­σαν τη ζωή τους από την σύγκρου­ση δύο τρέ­νων, το ένα από τα οποία είχε μόλις εκτρο­χια­στεί, στο νότιο Πακιστάν.

Αρθού­ρος Ρεμπώ Επα­να­στά­της και μπο­έμ ΜΙΚΡΗ ΑΝΘΟΛΟΓΙΑ

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο