Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΠΑΜΕ: Αλληλεγγύη στον δίκαιο αγώνα του λαού του Καζακστάν

Το Πανερ­γα­τι­κό Αγω­νι­στι­κό Μέτω­πο «εκφρά­ζει την αλλη­λεγ­γύη του στον λαό του Καζακ­στάν που κόντρα στον αυταρ­χι­σμό και την κατα­στο­λή αγω­νί­ζε­ται ενά­ντια στη φτώ­χεια, στην ανερ­γία και την ακρί­βεια, για ζωή με δικαιώματα».

Συνε­χί­ζο­ντας ανα­φέ­ρει: «Οι συγκρού­σεις και οι αντα­γω­νι­σμοί των μονο­πω­λί­ων, η εκμε­τάλ­λευ­ση των πηγών Ενέρ­γειας για τα κέρ­δη των λίγων έχουν δρα­μα­τι­κές επι­πτώ­σεις για τους λαούς που βλέ­πουν το κόστος ζωής να αυξά­νε­ται καθη­με­ρι­νά με τρα­γι­κές συνέπειες.

Στην Ελλά­δα είναι σχε­δόν καθη­με­ρι­νό το φαι­νό­με­νο φτω­χών ανθρώ­πων να πεθαί­νουν στην προ­σπά­θειά τους να ζεστα­θούν με απαρ­χαιω­μέ­να μέσα καθώς το αυξη­μέ­νο κόστος πετρε­λαί­ου και φυσι­κού αερί­ου τα κάνει απρό­σι­τα στα φτω­χό­τε­ρα στρώματα.

Οι λαοί που αγω­νί­ζο­νται για τα δικαιώ­μα­τά τους δεν είναι “τρο­μο­κρά­τες”. Η κατα­στο­λή και ο αυταρ­χι­σμός, η ποι­νι­κο­ποί­η­ση της συν­δι­κα­λι­στι­κής δρά­σης, η απα­γό­ρευ­ση των απερ­γιών, οι διώ­ξεις αγω­νι­στών εργα­ζο­μέ­νων είναι η απά­ντη­ση των κυβερ­νή­σε­ων για να ανα­χαι­τί­σουν τη διο­γκού­με­νη οργή και αγα­νά­κτη­ση των λαών.

Εκφρά­ζου­με την αλλη­λεγ­γύη μας στον λαό του Καζακ­στάν και στον δίκαιο αγώ­να του για καλυ­τέ­ρευ­ση του βιο­τι­κού του επι­πέ­δου, ενά­ντια στη ληστεία του ενερ­γεια­κού πλού­του της χώρας από τα μονο­πώ­λια, για δημο­κρα­τι­κές ελευ­θε­ρί­ες και συν­δι­κα­λι­στι­κά δικαιώματα».

che guevara 008

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο