Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΠΑΜΕ: Ανακοίνωση για το Συλλαλητήριο στη ΔΕΘ 8 Σεπτέμβρη

ΟΛΟΙ στο συλ­λα­λη­τή­ριο στην Πλα­τεία Αριστοτέλους

Σάβ­βα­το 8 Σεπτέμ­βρη στις 6μμ

Εργα­ζό­με­νοι, άνερ­γοι, συνταξιούχοι,

αυτο­α­πα­σχο­λού­με­νοι, αγρό­τες, νέοι, γυναίκες

Η συγκυ­βέρ­νη­ση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σαν να μην πέρα­σε μια μέρα από τις μεγά­λες κατα­στρο­φές του καλο­και­ριού ανε­βαί­νει ξανά στη Θεσ­σα­λο­νί­κη για να ανε­βά­σει το ίδιο έργο με τον τίτλο «επι­στρο­φή στην κανο­νι­κό­τη­τα» ή «τέλος των μνημονίων».

Φτά­νει πια με τα ψέμα­τα και τις απά­τες τους!

Η «ανά­πτυ­ξη» τους σημαί­νει ματω­μέ­να πλε­ο­νά­σμα­τα μέχρι το 2060! Να χάνου­με συνε­χώς από το μισθό μας, την σύντα­ξή μας, την ασφά­λι­ση μας. Στή­νε­ται πάνω στα απο­κα­ΐ­δια των εργα­τι­κών λαϊ­κών δικαιω­μά­των. Οι πάνω από 700 μνη­μο­νια­κοί νόμοι είναι εδώ. Μόνο η λαϊ­κή πάλη, με την ανα­σύ­ντα­ξη του εργα­τι­κού συν­δι­κα­λι­στι­κού κινή­μα­τος, η κοι­νω­νι­κή συμ­μα­χία εργα­τών, αγρο­τών, ελευ­θε­ρο­ε­παγ­γελ­μα­τιών αυτο­α­πα­σχο­λού­με­νων, νεο­λαί­ας και γυναι­κών μπο­ρεί να τους καταργήσει!

ΜΠΡΟΣΤΑ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΛΙΓΩΝ

Η συγκυ­βέρ­νη­ση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ απρο­κά­λυ­πτα και ξεδιά­ντρο­πα οδη­γεί το λαό μας σε περι­πέ­τειες για τα κέρ­δη μιας χού­φτας εγχώ­ριων επι­χει­ρη­μα­τι­κών ομί­λων. Μπαί­νει πιο βαθιά στο παι­χνί­δι του ελέγ­χου των πηγών ενέρ­γειας και των δρό­μων μετα­φο­ράς της.

Έκλει­σε με τη ΠΓΔΜ συμ­φω­νία για να ενι­σχύ­σει τη δολο­φο­νι­κή μηχα­νή του ΝΑΤΟ στα Βαλ­κά­νια. Άφη­σε ανοι­χτούς αλυ­τρω­τι­σμούς στα χέρια αυτών που με το ίδιο αυτό δηλη­τή­ριο ματο­κύ­λι­σαν τους λαούς των Βαλ­κα­νί­ων. Φέρ­νει πιο κοντά το ΝΑΤΟ απέ­να­ντι στη Ρωσία, φέρ­νει πιο κοντά την αντι­πα­ρά­θε­ση των μεγά­λων ιμπε­ρια­λι­στι­κών πόλων. Δια­λέ­γει στρα­τό­πε­δο, κάνει τη χώρα μας στό­χο. Οι «λύκοι» αυτοί δεν έχουν πρό­βλη­μα με τον πόλε­μο, τις κατα­στρο­φές, τους σκο­τω­μούς, τους ξερι­ζω­μούς. Αυτά είναι όλα κέρ­δη για αυτούς. Για αυτά τα κέρ­δη κόπτε­ται η «αρι­στε­ρή» συγκυ­βέρ­νη­ση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Φέτος τιμώ­με­νοι στην ΔΕΘ είναι τα αμε­ρι­κά­νι­κα μονο­πώ­λια και πολυ­ε­θνι­κές που έρχο­νται να δια­λα­λή­σουν την πρα­μά­τεια τους

Κανέ­νας εργα­ζό­με­νος, κανέ­νας λαϊ­κός άνθρω­πος δεν μπο­ρεί να αισθά­νε­ται ασφα­λής όταν βλέ­πει ότι έχουν βγει τα μαχαί­ρια στην περιο­χή μας με σχέ­δια για αλλα­γή συνό­ρων. Δια­δη­λώ­νου­με την αντί­θε­σή μας με την συμ­με­το­χή της χώρας μας στους ιμπε­ρια­λι­στι­κούς σχε­δια­σμούς και επεμ­βά­σεις στην περιο­χή και απαι­τού­με την απε­μπλο­κή της, να κλεί­σουν οι βάσεις του θανά­του που η κυβέρ­νη­ση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ γέμι­σε όλη την Ελλά­δα από τον Έβρο μέχρι την Κρή­τη, έξω το ΝΑΤΟ από τα βαλ­κά­νια και το Αιγαίο.

ΚΑΝΕΙΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΜΙΖΕΡΗ ΖΩΗ, ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ

Να οργα­νω­θεί η πάλη στους τόπους δου­λειάς και στους κλά­δους με επί­κε­ντρο τις σύγ­χρο­νες ανά­γκες μας, κόντρα σε κυβέρ­νη­ση — κεφά­λαιο – ΝΑΤΟ — ΕΕ.

Δεκά­δες σωμα­τεία και εργα­ζό­με­νοι σε όλη τη χώρα δίνουν τον αγώ­να για συλ­λο­γι­κές συμ­βά­σεις εργα­σί­ας. Συνε­χί­ζε­ται η συσπεί­ρω­ση ενά­ντια στους πλει­στη­ρια­σμούς. Συνε­χί­ζο­νται οι μάχες για πλή­ρη και στα­θε­ρή εργα­σία απέ­να­ντι σε μεσαιω­νι­κές συν­θή­κες εργα­σί­ας, για την νομο­θε­τι­κή κατο­χύ­ρω­ση της Κυρια­κά­τι­κης αργί­ας, για την ανά­κτη­ση των απω­λειών των συνταξιούχων.

ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΦΕΡΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ,

ΔΕ ΧΩΡΑΕΙ ΑΝΑΒΟΛΗ

Δε μας ται­ριά­ζει η απο­γο­ή­τευ­ση η μοιρολατρία

Έχου­με πλέ­ον την πεί­ρα και είναι πολυ­ε­τής, δεν μπο­ρούν να μας κοροϊ­δέ­ψουν. Τέρ­μα πια στα ψέμα­τα κυβέρ­νη­σης ΕΕ και των κομ­μά­των της πλουτοκρατίας.

Απαι­τού­με και Δυνα­μώ­νου­με τον διεκ­δι­κη­τι­κό αγώ­να για:

· Αυξή­σεις στους μισθούς, στις συντά­ξεις, στις κοι­νω­νι­κές παροχές.

· Κατάρ­γη­ση όλων των αντερ­γα­τι­κών αντι­λαϊ­κών νόμων και των 3 μνημονίων.

· Επα­να­φο­ρά, υπο­χρε­ω­τι­κό­τη­τα των ΣΣΕ! Κανέ­νας εργα­ζό­με­νος κάτω από τα 751 ευρώ.

· Νομο­θε­τι­κή κατο­χύ­ρω­ση της Κυρια­κά­τι­κης αργίας.

· Κανέ­νας πλει­στη­ρια­σμός πρώ­της κατοικίας.

· Κάτω οι φόροι — να πλη­ρώ­σει το μεγά­λο κεφά­λαιο. Κατάρ­γη­ση του ΕΝΦΙΑ, των χαρα­τσιών, της φοροληστείας.

· Κατάρ­γη­ση του νόμου Κατρούγκαλου.

· Να γίνουν προ­σλή­ψεις στα δημό­σια Νοσο­κο­μεία, στα σχο­λεία, μόνι­μων πλή­ρους απα­σχό­λη­σης εκπαι­δευ­τι­κών και υγειο­νο­μι­κών όλων των ειδικοτήτων.

· Απαι­τού­με υπο­δο­μές εδώ και τώρα, αντι­σει­σμι­κής, αντι­πλημ­μυ­ρι­κής και αντι­πυ­ρι­κής θωρά­κι­σης για να μην πνι­γό­μα­στε με την πρώ­τη βρο­χή να μην και­γό­μα­στε το καλο­καί­ρι. Απαι­τού­με συν­θή­κες ζωής και δου­λειάς με βάση την επο­χή μας, τις σύγ­χρο­νες ανά­γκες μας!

Δεν ανε­χό­μα­στε να γίνει η χώρα μας αερο­πλα­νο­φό­ρο για επεμ­βά­σεις. Δεν έχου­με να χωρί­σου­με τίπο­τα με τους γεί­το­νες λαούς. Έχου­με τα ίδια προ­βλή­μα­τα, τις ίδιες ανη­συ­χί­ες, τις ίδιες ανάγκες.

ΟΛΟΙ στο συλ­λα­λη­τή­ριο στην Πλα­τεία Αριστοτέλους

Σάβ­βα­το 8 Σεπτέμ­βρη στις 6μμ

Θεσ­σα­λο­νί­κη Σεπτέμ­βρης 2018

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο