Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΠΑΜΕ: Απειλές της ΓΣΕΕ — Καλούν ακόμα και τις δυνάμεις καταστολής να αναλάβουν δράση και να «επιβάλουν την τάξη» στο ΠΑΜΕ

Η «αγω­νία» των εργα­το­πα­τέ­ρων της ΓΣΕΕ να κρα­τή­σουν στο συν­δι­κα­λι­στι­κό κίνη­μα τους συσχε­τι­σμούς στη γραμ­μή της ενσω­μά­τω­σης, του κοι­νω­νι­κού εται­ρι­σμού, της συναί­νε­σης και της υπο­τα­γής, στη γραμ­μή που οι εργα­ζό­με­νοι έχουν πλη­ρώ­σει πολύ ακρι­βά, όλα αυτά τα χρό­νια, τους οδη­γεί σε μια ατέ­λειω­τη κατρα­κύ­λα παρα­βί­α­σης ακό­μα και των στοι­χειω­δών αρχών που διέ­πουν τη δημο­κρα­τι­κή λει­τουρ­γία των εργα­τι­κών συν­δι­κά­των. Θέλουν το μηχα­νι­σμό αυτό για να υπη­ρε­τούν την εργο­δο­σία και το πολι­τι­κό της προσωπικό.

Χαρα­κτη­ρι­στι­κά παρα­δείγ­μα­τα αυτής της κατά­ντιας απο­τε­λούν η άρνη­σή τους με το «έτσι θέλω» να εγγρά­ψουν στη δύνα­μη της ΓΣΕΕ το Εργα­τι­κό Κέντρο Λαμί­ας, παρό­λο που έχει κατα­θέ­σει όλα τα προ­βλε­πό­με­να δικαιο­λο­γη­τι­κά εδώ και πολύ και­ρό, καθώς και οι απει­λές τους ότι δεν θα νομι­μο­ποι­ή­σουν για συμ­με­το­χή στο επερ­χό­με­νο 37ο Συνέ­δριο της ΓΣΕΕ, τους αντι­προ­σώ­πους που εκλέ­χθη­καν από τις αρχαι­ρε­σί­ες του Εργα­τι­κού Κέντρου Πάτρας.

Είναι προ­φα­νές ότι οι «συνά­δελ­φοι» της ΠΑΣΚΕ, της ΔΑΚΕ, του ΜΕΤΑ έχουν πολύ ανη­συ­χή­σει από το γεγο­νός ότι τα συγκε­κρι­μέ­να εργα­τι­κά κέντρα βρί­σκο­νται πια στα χέρια των ταξι­κών δυνά­με­ων. Τους ενο­χλεί η παρέμ­βα­ση του ΠΑΜΕ, των τίμιων συν­δι­κα­λι­στών, στην ουσία των ίδιων των εργα­ζό­με­νων, για να σπά­σει το από­στη­μα της νοθεί­ας, του εργο­δο­τι­κού – κυβερ­νη­τι­κού συν­δι­κα­λι­σμού και να έρθουν τα συν­δι­κά­τα στα χέρια των εργα­τών, δηλα­δή εκεί που πραγ­μα­τι­κά ανή­κουν. Τους ενο­χλεί για­τί οι εργα­ζό­με­νοι σ΄ αυτές τις περιο­χές έχουν ένα απο­κού­μπι. Τους ενο­χλεί για­τί αυτά τα Εργα­τι­κά Κέντρα παρεμ­βαί­νουν στους χώρους δου­λειάς, ανα­δει­κνύ­ουν, απαι­τούν, διεκ­δι­κούν. Έχουν ως προ­με­τω­πί­δα το: «Μπρο­στά οι δικές μας ανάγκες».

Γι αυτό όλοι μαζί χύνουν το δηλη­τή­ριό τους και εξα­πο­λύ­ουν την αισχρή επί­θε­σή τους ενά­ντια στις δυνά­μεις του ΠΑΜΕ.

Σε τέτοιο σημείο φτά­νει η ξετσι­πω­σιά τους, που εκτός από τις συκο­φα­ντί­ες, τα ψέμα­τα και τις απει­λές που εκτο­ξεύ­ουν, καλούν ακό­μα και τις δυνά­μεις κατα­στο­λής να ανα­λά­βουν δρά­ση και να «επι­βά­λουν την τάξη» στο ΠΑΜΕ, στις δυνά­μεις, δηλα­δή, που πραγ­μα­τι­κά αγω­νί­ζο­νται για τα εργα­τι­κά συμ­φέ­ρο­ντα και στη­ρί­ζουν τους εργά­τες. Ποιος ξέρει τι άλλο θα σκαρφιστούν.

Ένα μόνο τους λέμε:

Στο ΠΑΜΕ δεν πιά­νει η βρω­μιά τους, ούτε οι απει­λές τους. Πολύ περισ­σό­τε­ρο δεν πιά­νουν οι πονη­ριές και οι μεθο­δεύ­σεις τους να νοθεύ­σουν την πραγ­μα­τι­κή βού­λη­ση των εργα­τών στα συνδικάτα.

Τους προει­δο­ποιού­με:

Να βγά­λουν από το μυα­λό τους τον απο­κλει­σμό των Εργα­τι­κών Κέντρων Λαμί­ας, Πάτρας και άλλων οργα­νώ­σε­ων από το επερ­χό­με­νο συνέ­δριο της ΓΣΕΕ και όποιο άλλο βρώ­μι­κο σχέ­διο έχουν, για να πλή­ξουν τις ταξι­κές, δημο­κρα­τι­κές δυνά­μεις στα συνδικάτα.

Θα βρί­σκουν παντού μπρο­στά τους το ΠΑΜΕ, που δεν πρό­κει­ται να στα­μα­τή­σει να αντι­πα­λεύ­ει τις δυνά­μεις των εργο­δο­τών και της κυβέρ­νη­σης στα συν­δι­κά­τα. Για συν­δι­κά­τα ταξι­κά, δημο­κρα­τι­κά, υγιή, στα χέρια των εργατών.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο