Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΠΑΜΕ: Για την αύξηση στο νυχτερινό ρεύμα

Πριν σβή­σει το μελά­νι από τους πανη­γυ­ρι­σμούς της κυβέρ­νη­σης για τον τελευ­ταίο δήθεν μνη­μο­νια­κό προ­ϋ­πο­λο­γι­σμό, με τρο­πο­λο­γία που κατα­τέ­θη­κε χθες, έρχε­ται νέο χτύ­πη­μα στις λαϊ­κές οικο­γέ­νειες που έχουν νυχτε­ρι­νό ρεύ­μα, με νέες χρε­ώ­σεις που θα ισχύ­σουν από την 1 Γενά­ρη του 2018.

Η τρο­πο­λο­γία του υπουρ­γεί­ου Περι­βάλ­λο­ντος και Ενέρ­γειας προ­βλέ­πει ότι για τη νυχτε­ρι­νή κατα­νά­λω­ση, η νέα κλί­μα­κα θα είναι ίδια με την ημε­ρή­σια. Αυτό σημαί­νει εκτί­να­ξη της χρέ­ω­σης για όσους έχουν νυχτε­ρι­νό ρεύ­μα με δρα­στι­κές αυξή­σεις που θα φου­σκώ­νουν τους ήδη φου­σκω­μέ­νους λογα­ρια­σμούς της ΔΕΗ.

Πέρα από το πλήγ­μα στο λαϊ­κό εισό­δη­μα, με τη νέα τιμο­λό­γη­ση διευ­κο­λύ­νε­ται η απε­λευ­θέ­ρω­ση της ενέρ­γειας και η εμπο­ρευ­μα­το­ποί­η­ση της. Aπο­δει­κνύ­ε­ται πως οι νέες ιδιω­τι­κο­ποι­ή­σεις που ετοι­μά­ζο­νται, σημαί­νουν ακρι­βό­τε­ρες υπη­ρε­σί­ες και αγα­θά για τα λαϊ­κά νοικοκυριά.

Η 3η αξιο­λό­γη­ση είναι το σκα­λο­πά­τι για την 4η αξιο­λό­γη­ση, με ακό­μη πιο σκλη­ρά μέτρα, επι­βε­βαιώ­νο­ντας ότι η επί­θε­ση είναι αμεί­ω­τη και διαρκής.

Το Γρα­φείο Τύπου

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο