Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΠΑΜΕ: Για την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας

Τέρ­μα δεν έχει ο κατή­φο­ρος του εργο­δο­τι­κού – κυβερ­νη­τι­κού συνδικαλισμού!

Στα κρυ­φά, η ηγε­σία της ΓΣΕΕ συνα­ντή­θη­κε με τις εργο­δο­τι­κές οργα­νώ­σεις, για να επι­κυ­ρώ­σουν για ακό­μα μια φορά το αίσχος των 586 και 511 ευρώ που έχει νομο­θε­τη­θεί από κυβέρ­νη­ση και εργο­δό­τες. Η πλειο­ψη­φία της ΓΣΕΕ τάχα για να δια­φυ­λά­ξει το «θεσμό» της ΕΓΣΣΕ, προ­συ­πο­γρά­φει για άλλη μια φορά την πιο βάρ­βα­ρη αντερ­γα­τι­κή νομο­θε­σία που τσα­κί­ζει τις συλ­λο­γι­κές συμ­βά­σεις, τους μισθούς και τα δικαιώ­μα­τα των εργαζόμενων.

Αυτή τη φορά, μάλι­στα, ξεπέ­ρα­σαν κάθε όριο ξεδια­ντρο­πιάς, αφού παρα­βί­α­σαν ακό­μα και την από­φα­ση του Γενι­κού Συμ­βου­λί­ου της ΓΣΕΕ που πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­κε μόλις 2 μήνες πριν, που ενέ­κρι­νε ως διεκ­δι­κη­τι­κό πλαί­σιο την επα­να­φο­ρά της ΕΓΣΣΕ και των 751 ευρώ βασι­κό μισθό, πλαί­σιο που είχαν κοι­νο­ποι­ή­σει οι ίδιοι με εξώ­δι­κη πρό­σκλη­ση στους εργοδότες!

Η αθλιό­τη­τα αυτή δεν μας προ­ξε­νεί έκπλη­ξη καθώς πατούν πάνω στην πάγια και στα­θε­ρή γραμ­μή της ενί­σχυ­σης της αντα­γω­νι­στι­κό­τη­τας, που συν­δια­μορ­φώ­νουν με τα αφε­ντι­κά. «Ποιος εργο­δό­της θα δώσει σήμε­ρα 751 ευρώ» ανα­ρω­τή­θη­κε ο πρό­ε­δρος της ΓΣΕΕ στο πρό­σφα­το Γενι­κό Συμ­βού­λιο. Δύο μήνες αργό­τε­ρα επι­κύ­ρω­σε εκ νέου αυτή τη δήλω­ση με την υπο­γρα­φή της νέας ΕΓΣΣΕ.

Την ίδια στιγ­μή που υπο­γρά­φουν με τον ΣΕΒ και τις άλλες εργο­δο­τι­κές ενώ­σεις, έχουν πάρει από­φα­ση για γενι­κές και αόρι­στες πανελ­λα­δι­κές κινη­το­ποι­ή­σεις, με αιχ­μή τα 751 ευρώ! Με την άθλια στά­ση τους, υπο­νο­μεύ­ουν ανοι­χτά και απρο­κά­λυ­πτα τους εργα­τι­κούς αγώ­νες, την απερ­για­κή μάχη που δίνουν αυτό το διά­στη­μα οι εργα­ζό­με­νοι σε διά­φο­ρους κλά­δους, όπως των οικο­δό­μων, των ηθο­ποιών, των τρο­φί­μων και ποτών, για την υπο­γρα­φή κλα­δι­κών συλ­λο­γι­κών συμ­βά­σε­ων με αυξήσεις.

Βέβαια, δεν είναι η πρώ­τη φορά που οι δυνά­μεις αυτές βάζουν εμπό­δια στο εργα­τι­κό κίνη­μα και τους αγώ­νες του, προ­κει­μέ­νου να εξυ­πη­ρε­τή­σουν τη στρα­τη­γι­κή της μεγα­λο­ερ­γο­δο­σί­ας και την πολι­τι­κή της εκά­στο­τε κυβέρ­νη­σης που αυτή υπα­γο­ρεύ­ει, αφού συντάσ­σο­νται με τους συγκε­κρι­μέ­νους στόχους.

Είναι ταγ­μέ­νοι στην υπό­θε­ση του μεγά­λου κεφα­λαί­ου και των κυβερ­νή­σε­ών του. Γι αυτό έκα­ναν ανοι­χτή απερ­γο­σπα­σία, πριν δυο μήνες, όταν το ταξι­κό εργα­τι­κό κίνη­μα, το ΠΑΜΕ έδι­νε την απερ­για­κή μάχη ενά­ντια στα σχέ­δια της κυβέρ­νη­σης να βάλει στο «γύψο» το δικαί­ω­μα στην απερ­γία! Κατα­ψή­φι­σαν όλοι μαζί (ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ – ΣΥΡΙΖΑ/ΜΕΤΑ) την πρό­τα­ση των δυνά­με­ων του ΠΑΜΕ για πανελ­λα­δι­κή απερ­γία στις 14 Μάρ­τη για τις Συλ­λο­γι­κές Συμ­βά­σεις Εργα­σί­ας λέγο­ντας ότι η απερ­γία είναι πλέ­ον ξεπε­ρα­σμέ­νη μορ­φή και η πλειο­ψη­φία της ηγε­σί­ας της ΓΣΕΕ το ‘ριξε στους κοι­νω­νι­κούς δια­λό­γους με την μεγα­λο­ερ­γο­δο­σία, εκλι­πα­ρώ­ντας για μια συνά­ντη­ση με τον Τσίπρα.

Είναι ύπου­λοι και επι­κίν­δυ­νοι για τους εργαζόμενους!

Γι αυτό και οι εργα­ζό­με­νοι πρέ­πει να τους κατα­δι­κά­σουν και να τους πετά­ξουν από το σβέρ­κο τους σε κεντρι­κό επί­πε­δο και σε κάθε κλά­δο, για να ανασάνουμε!

Να ενι­σχύ­σουν τις δυνά­μεις του ΠΑΜΕ που δίνουν τη μάχη για την υπο­γρα­φή κλα­δι­κών συμ­βά­σε­ων με αυξή­σεις, για την επα­να­φο­ρά της ΕΓΣΣΕ, για να μην είναι κανέ­νας κάτω από τα 751 ευρώ. Που δίνουν με συνέ­πεια και κόντρα σε όλα τα εμπό­δια και τις δυσκο­λί­ες τη μάχη για ένα ρωμα­λέο, μαζι­κό, αγω­νι­στι­κό εργα­τι­κό κίνη­μα που θα παλεύ­ει απέ­να­ντι σε εργο­δο­σία και κυβέρ­νη­ση και θα διεκ­δι­κεί με κρι­τή­ριο τα συμ­φέ­ρο­ντα και τις ανά­γκες των εργαζόμενων.

Οι εργα­ζό­με­νοι πρέ­πει να δώσουν απά­ντη­ση στα σχέ­δια εργο­δο­σί­ας – κυβέρ­νη­σης – κυβερ­νη­τι­κού και εργο­δο­τι­κού συν­δι­κα­λι­σμού με τη μαζι­κή συμ­με­το­χή τους στα συλ­λα­λη­τή­ρια του ΠΑΜΕ στις 20 Μάρτη!

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο