Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΠΑΜΕ: Για την ποινικοποίηση του αγώνα για τους πλειστηριασμούς

Η Εκτε­λε­στι­κή Γραμ­μα­τεία του ΠΑΜΕ καταγ­γέλ­λει την κυβέρ­νη­ση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για την ποι­νι­κο­ποί­η­ση και κατα­στο­λή που επι­χει­ρεί απέ­να­ντι στις κινη­το­ποι­ή­σεις που πραγ­μα­το­ποιού­νται από σωμα­τεία και λαϊ­κές επι­τρο­πές για την προ­στα­σία της λαϊ­κής κατοι­κί­ας από τους τραπεζίτες.

Δεν πρό­λα­βε να στε­γνώ­σει το μελά­νι από την ψήφι­ση της τρο­πο­λο­γί­ας που μετα­τρέ­πει σε «ιδιώ­νυ­μο» την αγω­νι­στι­κή δρά­ση γα την προ­στα­σία της λαϊ­κής κατοι­κί­ας και έρχο­νται οι εισαγ­γε­λι­κές αρχές με την συν­δρο­μή της αστυ­νο­μί­ας και προ­χω­ρούν σε ποι­νι­κή δίω­ξη σε βάρος του προ­έ­δρου του Εργα­τι­κού Κέντρου Λάρι­σας Τάσου Τσια­πλέ και άλλων 6 δια­δη­λω­τών που συμ­με­τεί­χαν σε συγκε­ντρώ­σεις δια­μαρ­τυ­ρί­ας έξω από τα δικα­στή­ρια στις 10/1/18.

Η ποι­νι­κή δίω­ξη καθώς και η προ­χθε­σι­νή απρό­κλη­τη επί­θε­ση των δυνά­με­ων κατα­στο­λής ενά­ντια σε σωμα­τεία που δια­μαρ­τύ­ρο­νταν για τις κατα­σχέ­σεις λαϊ­κών κατοι­κιών σε συμ­βο­λαιο­γρα­φείο στην Αθή­να, δεί­χνει ότι η κυβέρ­νη­ση έχει επι­λέ­ξει να χτυ­πή­σει με κάθε τρό­πο το εργα­τι­κό-λαϊ­κό κίνη­μα, για να εξα­σφα­λί­σει την κερ­δο­φο­ρία των τρα­πε­ζι­κών ομί­λων. Η ποι­νι­κο­ποί­η­ση και η κατα­στο­λή είναι το δόγ­μα της κυβέρ­νη­σης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για την «δίκαιη ανάπτυξη».

Η λαϊ­κή κατοι­κία έχει μπει για τα καλά στο στό­χα­στρο των μονο­πω­λί­ων. Τέτοιες ενέρ­γειες ποι­νι­κο­ποί­η­σης και κατα­στο­λής δεν μπο­ρούν να τρο­μο­κρα­τή­σουν το ταξι­κό κίνη­μα όπως δεν μπο­ρούν να τρο­μο­κρα­τή­σουν και όσους χάνουν τα σπί­τια τους.

Καλού­με τις ομο­σπον­δί­ες, τα εργα­τι­κά κέντρα και τα σωμα­τεία να κατα­δι­κά­σουν αυτή την τακτι­κή της κυβέρ­νη­σης, τις διώ­ξεις του προ­έ­δρου του Εργα­τι­κού Κέντρου Λάρι­σας και των άλλων 6 δια­δη­λω­τών και να ενη­με­ρώ­σουν τους εργα­ζό­με­νους. Παράλ­λη­λα να συνε­χί­σουν και να εντεί­νουν τον αγώ­να για την προ­στα­σία της λαϊ­κής κατοι­κί­ας. Χρειά­ζε­ται χωρίς καμία καθυ­στέ­ρη­ση απο­φα­σι­στι­κή οργά­νω­ση και πάλη όλων όσων βρί­σκο­νται μπρο­στά στον κίν­δυ­νο να χάσουν τα σπί­τια τους και αυτοί είναι η συντρι­πτι­κή πλειο­ψη­φία του λαού.

Κανέ­να σπί­τι στα χέρια τραπεζίτη.

Προ­στα­σία της λαϊ­κής κατοι­κί­ας με νόμο.

Εμπρός λαέ ξεση­κω­μός Κάτω τα χέρια απ’ του λαού το βιος.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο