Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΠΑΜΕ: Για τις φονικές πυρκαγιές και την ανάγκη έμπρακτης αλληλεγγύης

Το ΠΑΜΕ εκφρά­ζει τα συλ­λυ­πη­τή­ριά του στις οικο­γέ­νειες των ανθρώ­πων που έχα­σαν τη ζωή τους, οι οποί­οι λεπτό με το λεπτό αυξά­νο­νται συνε­χώς, τη συμπα­ρά­στα­σή του στους τραυ­μα­τί­ες και τους πυροπαθείς.

Παρά τις τιτά­νιες προ­σπά­θειες των πυρο­σβε­στών αλλά και εθε­λο­ντών που ρίχτη­καν στη μάχη της φωτιάς και των απε­γκλω­βι­σμών, έρχε­ται στην επι­φά­νεια η ανυ­παρ­ξία κεντρι­κού σχε­δια­σμού, συντο­νι­σμού, η στα­θε­ρή έλλει­ψη μέτρων αντι­πυ­ρι­κής προ­στα­σί­ας και δασο­πυ­ρό­σβε­σης. Είναι παρά­γο­ντες που έχουν επι­ση­μαν­θεί από το ταξι­κό συν­δι­κα­λι­στι­κό κίνη­μα με ιδιαί­τε­ρα έντο­νο τρό­πο και κατ’ επα­νά­λη­ψη το προη­γού­με­νο διά­στη­μα, ως προ­τε­ραιό­τη­τα για τη ζωή του εργα­ζό­με­νου λαού και δυστυ­χώς σήμε­ρα η απου­σία τους συμ­βάλ­λει καθο­ρι­στι­κά ώστε να μετρά­με ανθρώ­πι­νες ζωές, σε μια ασύλ­λη­πτη τραγωδία.

Η κυβέρ­νη­ση άμε­σα να πάρει όλα τα απα­ραί­τη­τα μέτρα ώστε να ικα­νο­ποι­η­θούν οι πρώ­τες ανά­γκες όσων έχουν πληγεί.

Το ΠΑΜΕ θα τοπο­θε­τη­θεί άμε­σα για την ανά­δει­ξη των αιτιών και των ευθυ­νών, για την ανα­κού­φι­ση των πληγέντων.

Αυτή τη στιγ­μή προ­έ­χει η βοή­θεια, η οργά­νω­ση της ουσια­στι­κής και άμε­σης αλλη­λεγ­γύ­ης. Το ΠΑΜΕ καλεί τις συν­δι­κα­λι­στι­κές οργα­νώ­σεις να οργα­νώ­σουν άμε­σα την έμπρα­κτη αλλη­λεγ­γύη τους, στους κατοί­κους και στους πλη­γέ­ντες των πυρό­πλη­κτων περιο­χών, να συνει­σφέ­ρουν και να συν­δρά­μουν με κάθε τρό­πο πλάι στις δυνά­μεις κατά­σβε­σης των πυρκαγιών.

Το Γρα­φείο Τύπου

Μία από τις χει­ρό­τε­ρες τρα­γω­δί­ες βιώ­νει η χώρα – Στους 50 οι νεκροί – Φόβοι για τρι­ψή­φιο αριθ­μό (Συνε­χής ενημέρωση)

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο