Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΠΑΜΕ: «Είναι ανάγκη να δυναμώσει η πάλη των εργαζομένων για αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές»

Συγκέ­ντρω­ση δια­μαρ­τυ­ρί­ας με κεντρι­κό σύν­θη­μα «Όχι στη ΓΣΕΕ των εργο­δο­τών και επι­χει­ρη­μα­τι­κών στε­λε­χών. Τα συν­δι­κά­τα ανή­κουν στους εργα­ζό­με­νους», πραγ­μα­το­ποί­η­σε το ΠΑΜΕ έξω από το κτί­ριο της ΓΣΕΕ την ώρα που συνε­δρί­α­ζε η διοί­κη­ση της ΓΣΕΕ. Καλώ­ντας σε πανερ­γα­τι­κή απερ­γία στις 14 Νοεμ­βρί­ου, το μέλος της εκτε­λε­στι­κής γραμ­μα­τεί­ας του ΠΑΜΕ, Γιώρ­γος Πέρ­ρος κατά τη διάρ­κεια συνέ­ντευ­ξης Τύπου, σημεί­ω­σε: «Είναι ανά­γκη να δυνα­μώ­σει η πάλη των εργα­ζο­μέ­νων για αυξή­σεις σε μισθούς, συντά­ξεις, κοι­νω­νι­κές παρο­χές. Κανείς κάτω από 751 Ευρώ. Συλ­λο­γι­κές Συμ­βά­σεις, κατάρ­γη­ση των χαρα­τσιών, δημό­σια δωρε­άν υγεία — παι­δεία, να στα­μα­τή­σουν οι πλει­στη­ρια­σμού και οι κατα­σχέ­σεις της λαϊ­κής περιου­σί­ας». Και πρό­σθε­σε: «Σ’ αυτή την κατεύ­θυν­ση κατα­θέ­σα­με και σήμε­ρα την πρό­τα­ση για πανελ­λα­δι­κή πανερ­γα­τι­κή απερ­γία στις 14 Νοέμ­βρη που ήδη έχουν απο­φα­σί­σει 18 μεγά­λα Εργα­τι­κά Κέντρα, μετα­ξύ των οποί­ων και το ΕΚΑ και το ΕΚΠ, 12 μεγά­λες Ομο­σπον­δί­ες ιδιω­τι­κού και δημό­σιου τομέα, 212 από τα μεγα­λύ­τε­ρα Συν­δι­κά­τα δημό­σιου και ιδιω­τι­κού τομέα και κάθε μέρα προ­στί­θε­νται κι άλλα. Θυμί­ζου­με εδώ τις κινη­το­ποι­ή­σεις μεγά­λων κλά­δων για τις ΣΣΕ, όπως των Οικο­δό­μων, των τρο­φί­μων, του Φαρ­μά­κου και άλλων κλάδων».

«Ζητά­με να παρ­θεί από­φα­ση, να οργα­νω­θεί δυνα­μι­κή διεκ­δί­κη­ση. Φτά­νει πια με την υπο­νό­μευ­ση του αγώ­να των Συν­δι­κά­των. Η πλειο­ψη­φία της ηγε­σί­ας των εργα­το­πα­τέ­ρων του κυβερ­νη­τι­κού και εργο­δο­τι­κού συν­δι­κα­λι­σμού, δεί­τε τη στά­ση κρά­τη­σε: Στη ΓΣΕΕ έλε­γαν δε συντρέ­χει λόγος για απερ­γία στην Εκτε­λε­στι­κή Επι­τρο­πή που συνε­δρί­α­σε στις 10 Οκτώ­βρη και ξανα­μπή­κε το θέμα της αγω­νι­στι­κής απά­ντη­σης. Στο ΕΚΑ πίε­ζαν να μην παρ­θεί καμιά από­φα­ση. Την ίδια στά­ση κρά­τη­σαν και στην Ομο­σπον­δία Ιδιω­τι­κών Υπαλ­λή­λων. Ήθε­λαν να κατα­γρα­φεί η στά­ση τους για να πάρουν τα εύση­μα από το υπουρ­γείο. Στο ΕΚΑ και σε πολ­λά Συν­δι­κά­τα δεν τα κατά­φε­ραν. Κύριοι της κυβέρ­νη­σης, όμως μην τους μαλώ­νε­τε. Έδει­ξαν μεγά­λες ικα­νό­τη­τες και τώρα ξανα­προ­σπα­θούν, σήμε­ρα αυτό επι­διώ­κουν», συμπλή­ρω­σε ο κ. Πέρρος.

Ακό­μη, τόνι­σε: «Δίνου­με σήμα προς της ΓΣΕΕ ότι δεν πρό­κει­ται να γίνει συζή­τη­ση, να ξεκι­νή­σει συνέ­δριο χωρίς τις ζωντα­νές δυνά­μεις, που κάθε μέρα δίνουν μάχες, δια­βαί­νουν τον δύσκο­λο δρό­μο της ταξι­κής πάλης. Είναι γελα­σμέ­νοι όσοι έχουν στρογ­γυ­λο­κα­θί­σει εδώ στη ΓΣΕΕ ότι η εργα­τι­κή τάξη και το κίνη­μά της θα μπει στο περι­θώ­ριο». Κατα­λή­γο­ντας ο κ. Πέρ­ρος υπο­γράμ­μι­σε: «Το ΠΑΜΕ απευ­θύ­νε­ται με εμπι­στο­σύ­νη στην εργα­τι­κή τάξη και την καλεί να κρί­νει τη στά­ση κάθε συν­δι­κα­λι­στι­κής δύνα­μης απέ­να­ντι στο μεγά­λο κεφά­λαιο, τις κυβερ­νή­σεις του».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο