Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΠΑΜΕ: Εκδήλωση Αλληλεγγύης με τον Παλαιστινιακό Λαό — 70ή Επέτειος της Νάκμπα

Εκδή­λω­ση Αλλη­λεγ­γύ­ης με τον Παλαι­στι­νια­κό Λαό-70η Επέ­τειος της Νάκμπα

Το Πανερ­γα­τι­κό Αγω­νι­στι­κό Μέτω­πο καλεί τους εργα­ζό­με­νους και τα Συν­δι­κά­τα να παρα­βρε­θούν στην εκδή­λω­ση αλλη­λεγ­γύ­ης με τον Παλαι­στι­νια­κό Λαό στις 18 Μάη στις 18.30 στην αίθου­σα του Συλ­λό­γου Εμπο­ρο­ϋ­παλ­λή­λων Αθή­νας (Αγί­ας Φιλο­θέ­ης 5β) και να δυνα­μώ­σουν τον αγώ­να των συν­δι­κά­των και των εργα­ζο­μέ­νων της Ελλά­δας ενά­ντια στους ιμπε­ρια­λι­στι­κούς σχε­δια­σμούς και πολέ­μους με θύμα­τα τους λαούς της Παλαι­στί­νης, της Συρί­ας, της ευρύ­τε­ρης περιοχής.

Φέτος συμπλη­ρώ­νο­νται 70 χρό­νια από τη μέρα της Νάκ­μπα, (της κατα­στρο­φής της Παλαι­στί­νης το 1948) όταν  μετά την επί­θε­ση του Ισρα­ήλ, κατα­στρά­φη­καν ολο­σχε­ρώς 415 Παλαι­στι­νια­κά χωριά, σκο­τώ­θη­καν πάνω από 10.000 παλαι­στί­νιοι και δεκά­δες χιλιά­δες τραυ­μα­τί­στη­καν, ενώ 760.000 παλαι­στί­νιοι εκτο­πί­στη­καν δια της βίας από την πατρί­δα τους για να κατα­λή­ξουν πρό­σφυ­γες στις γύρω περιοχές.

Φέτος ο λαός της Παλαι­στί­νης μετρά­ει δεκά­δες νεκρούς και χιλιά­δες τραυ­μα­τί­ες στην Γάζα και στη Δυτι­κή όχθη. Χιλιά­δες είναι οι παλαι­στί­νιοι που είναι φυλα­κι­σμέ­νοι στο Ισρα­ήλ, εκα­το­ντά­δες από αυτούς είναι παι­διά, μετα­ξύ των οποί­ων και η 17χρονη Αχέντ Ταμίμι.

Δυνα­μώ­νου­με την Αλλη­λεγ­γύη με τον Παλαι­στι­νια­κό Λαό

Παρα­σκευή, 18 Μάη, Στις 18:30 στην αίθου­σα του Συλ­λό­γου Εμπο­ρο­ϋ­παλ­λή­λων Αθήνας.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο