Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΠΑΜΕ: «Η αποφυλάκιση Πατέλη είναι νέο “συγχωροχάρτι” στους ναζιστές δολοφόνους»

«Η απο­φυ­λά­κι­ση Πατέ­λη είναι νέο “συγ­χω­ρο­χάρ­τι” στους ναζι­στές δολο­φό­νους», σημειώ­νει το ΠΑΜΕ, σε ανα­κοί­νω­σή του για την απο­φυ­λά­κι­ση του χρυσαυγίτη.

Η ανα­κοί­νω­ση:

«Έναν χρό­νο μετά την ολο­κλή­ρω­ση της δίκης της Χρυ­σής Αυγής, όπου η φασι­στι­κή συμ­μο­ρία κατα­δι­κά­στη­κε ως εγκλη­μα­τι­κή οργά­νω­ση και ενώ πυρή­νες της επι­χει­ρούν να σηκώ­σουν κεφά­λι ακό­μη και σε σχο­λεία, η “ανε­ξάρ­τη­τη” δικαιο­σύ­νη εκτί­μη­σε ότι ο αμε­τα­νό­η­τος φασί­στας Πατέ­λης “δεν είναι επι­κίν­δυ­νος για τη διά­πρα­ξη νέων εγκλημάτων”.

Η προ­κλη­τι­κή, ανι­στό­ρη­τη και πρα­κτι­κά μερο­λη­πτι­κή θεω­ρία των “δύο άκρων” βρί­σκει την δικαί­ω­ση της στην πρό­ω­ρη απο­φυ­λά­κι­ση του αρχι­να­ζι­στή εγκληματία.

Την ίδια ώρα που η Κυβέρ­νη­ση νομο­θε­τεί τη δίω­ξη των απερ­γών, ποι­νι­κο­ποιεί τις κινη­το­ποι­ή­σεις εκπαι­δευ­τι­κών και τους επι­τί­θε­ται με αύρες, βία και χημι­κά την ίδια ώρα τα ΜΑΤ ατε­νί­ζουν τον ορί­ζο­ντα μπρο­στά σε χου­λι­γκα­νο­φα­σί­στες που πετά­νε μολό­τοφ και σιγά-σιγά η εγκλη­μα­τι­κή συμ­μο­ρία των ναζι­στών δολο­φό­νων βγαί­νει στους δρό­μους για να προ­στε­θεί στα όπλα τους συστήματος.

Απο­δει­κνύ­ε­ται ότι ο φασι­σμός δε μπο­ρεί να κατα­πο­λε­μη­θεί από αυτούς που υπη­ρε­τούν την καπι­τα­λι­στι­κή του μήτρα, την αντα­γω­νι­στι­κό­τη­τα και την κερ­δο­φο­ρία των επι­χει­ρη­μα­τι­κών ομί­λων, την Ευρω­παϊ­κή Ένω­ση και το ΝΑΤΟ των ιμπεριαλιστών.

Τη στιγ­μή που ο λαός γίνε­ται θυσία στα κέρ­δη των επι­χει­ρη­μα­τι­κών ομί­λων, τσα­κί­ζο­νται οι μισθοί, αυξά­νο­νται οι τιμές σε ηλε­κτρι­κό, πετρέ­λαιο, στο ψωμί, το σύστη­μα της εκμε­τάλ­λευ­σης παίρ­νει τα μέτρα του για να απα­ντή­σει στην διο­γκού­με­νη δυσα­ρέ­σκεια και αγανάκτηση.

Επι­βε­βαιώ­νε­ται ότι μόνο ο λαός μπο­ρεί να σώσει τον λαό και μόνο ο λαός μπο­ρεί να στεί­λει τον φασι­σμό πίσω στα σκο­τά­δια από τα οποία έρχεται.

Καλού­με κάθε συν­δι­κα­λι­στι­κή οργά­νω­ση σε συνε­χή επα­γρύ­πνη­ση και ετοι­μό­τη­τα να ξερι­ζώ­σουν κάθε φασι­στι­κή βρω­μιά, όπου και όπως αν εμφα­νι­στεί. Με άμε­ση μαζι­κή, ταξι­κή και μαχη­τι­κή απά­ντη­ση, με δυνά­μω­μα των αγώ­νων, να τους στεί­λου­με πίσω στις τρύ­πες τους.

Δυνα­μώ­νου­με το κάλε­σμα για την επι­τυ­χία των συλ­λα­λη­τη­ρί­ων στις 4 Νοέμβρη».

«Την αγα­νά­κτη­ση του για την απο­φυ­λά­κι­ση του κατα­δι­κα­σμέ­νου, ως μέλος εγκλη­μα­τι­κής οργά­νω­σης, Πατέ­λη», εκφρά­ζει με ανα­κοί­νω­σή του, το ΔΣ του Σωμα­τεί­ου Εργα­ζο­μέ­νων στις Επι­χει­ρή­σεις Παρα­γω­γής Επι­σι­τι­στι­κών Προ­ϊ­ό­ντων Κεντρι­κής Μακεδονίας.

vivlio mpelogiannis

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο