Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΠΑΜΕ: Κάτω τα χέρια από την Κούβα!

Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο καταδικάζει τις προσπάθειες των ιμπεριαλιστών και των μισθοφόρων τους μέσα στην Κούβα που χρησιμοποιούν την πανδημία για να ανατρέψουν τις κατακτήσεις της Κουβανικής Επανάστασης.

Η Κού­βα δίνει την μάχη της ζωής και του αύριο κόντρα στις συνέ­πειες ενός δολο­φο­νι­κού εμπάρ­γκο 6 δεκα­ε­τιών που ακό­μη και σε συν­θή­κες παν­δη­μί­ας της απο­τρέ­πει την εισα­γω­γή μιας σει­ράς ιατρι­κών ειδών και προ­μη­θειών πρώ­της ανά­γκης. Η όξυν­ση των δυσκο­λιών που αντι­με­τω­πί­ζει ο λαός της Κού­βας είναι συνέ­πεια της κλι­μά­κω­σης των μέτρων του Εμπάρ­γκο από τον Πρό­ε­δρο Τραμπ, που δια­τη­ρεί και συνε­χί­ζει ο Μπάιντεν.

Και έρχο­νται σήμε­ρα αυτοί που επέ­βα­λαν και συνε­χί­ζουν το δολο­φο­νι­κό εμπάρ­γκο και μιλούν για «ανθρω­πι­στι­κή κρί­ση» στην Κού­βα και δήθεν αγω­νιούν για την «Δημο­κρα­τία και τα ανθρώ­πι­να δικαιώ­μα­τα» των κουβανών.
Οι ίδιες δυνά­μεις που δολο­φο­νούν λαούς σε Ιράκ, Αφγα­νι­στάν, Παλαι­στί­νη, όπου οι ρατσι­στι­κές δολο­φο­νί­ες μαύ­ρων από αστυ­νο­μι­κούς είναι καθη­με­ρι­νό φαι­νό­με­νο. Όπου μέσα στην παν­δη­μία ψήφι­σαν νόμους για την ποι­νι­κο­ποί­η­ση της Απερ­γί­ας και της συν­δι­κα­λι­στι­κής δρά­σης και κλεί­νουν νοσο­κο­μεία για­τί είναι περιτ­τά, οι ίδιες δυνά­μεις δήθεν νοιά­ζο­νται για τα δικαιώ­μα­τα του λαού της Κού­βας. Η υπο­κρι­σία και τα ψέμα­τα των ιμπε­ρια­λι­στών είναι καλυμ­μέ­νες με το αίμα παλαιό­τε­ρων τους επεμ­βά­σε­ων για τη «Δημο­κρα­τία και τα Ανθρώ­πι­να Δικαιώματα».pame logo

Την στιγμή που στις ΗΠΑ έσκαβαν μαζικούς τάφους για τα θύματα της πανδημίας και της ιδιωτικοποιημένης υγείας, και  στην ΕΕ οι κυβερνήσεις αξιοποιούσαν την πανδημία για το χτύπημα των μισθών, των συντάξεων και των εργασιακών δικαιωμάτων το νησί του Φιντέλ και του Τσε πήρε μέτρα προστασίας της υγείας των κατοίκων του.
Ανέπτυξε 5 εμβόλια ενάντια στον κορονοϊό και έστειλε ιατρική βοήθεια σε μια σειρά χώρες σε όλο τον πλανήτη.

Εκα­τομ­μύ­ρια εργα­ζό­με­νοι σε όλο τον κόσμο χαι­ρε­τί­ζουν και εκφρά­ζουν την ευγνω­μο­σύ­νη τους στον λαό της Κού­βας για την στα­θε­ρή του διε­θνι­στι­κή και ανθρω­πι­στι­κή προ­σφο­ρά στους τομείς της υγεί­ας, της παι­δεί­ας, του πολι­τι­σμού. Στην υπε­ρά­σπι­ση των εργα­τι­κών-λαϊ­κών κατα­κτή­σε­ων που ακό­μη και σήμε­ρα απο­τε­λούν σύμ­βο­λο του αγώ­να των εργα­ζο­μέ­νων διεθνώς.

Το ΠΑΜΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του με τους εργαζόμενους και τον λαό της Κούβας ενάντια στις νέες προσπάθειες των ιμπεριαλιστών για το χτύπημα και την υπονόμευση της κουβανικής επανάστασης.

Η Κούβα δεν είναι μόνη της!
Μέχρι την Νίκη, Για Πάντα!

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο