Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΠΑΜΕ: Καλεί στη συγκέντρωση στα δικαστήρια τη Δευτέρα για τη δίωξη του Β. Συρίγου

Κάλε­σμα μαζι­κής συμ­με­το­χής στη συγκέ­ντρω­ση για τη δίκη του Βάλ­σα­μου Συρί­γου Γενι­κού Γραμ­μα­τέα της Ομο­σπον­δί­ας Οικο­δό­μων και μέλους της Γραμ­μα­τεί­ας του ΠΑΜΕ που μαζί με εκα­το­ντά­δες αγω­νι­στές εργά­τες έδω­σαν τη μάχη για να μην πέσει κανέ­να σπί­τι εργα­τι­κής λαϊ­κής οικο­γέ­νειας στα χέρια τρα­πε­ζί­τη, απευ­θύ­νει το Πανερ­γα­τι­κό Αγω­νι­στι­κό Μέτω­πο, τη Δευ­τέ­ρα 19 Δεκέμ­βρη, στις 10 π.μ., στο κτί­ριο 12 των δικα­στη­ρί­ων της οδού Ευελπίδων. 

Ανά­λο­γο κάλε­σμα απευ­θύ­νει το Εργα­τι­κό Κέντρο Λαυ­ρί­ου — Ανα­το­λι­κής Αττι­κής που κηρύσ­σει στά­ση εργα­σί­ας τις ώρες 9 π.μ. έως 1 μ.μ. και ανα­χώ­ρη­ση λεω­φο­ρεί­ων από Λαύ­ριο και άλλες περιο­χές της Αν. Αττι­κής στις 8.15 π.μ..

Ανα­λυ­τι­κά η ανα­κοί­νω­ση του ΠΑΜΕ:

«Με κατη­γο­ρί­ες που παρα­πέ­μπουν σε κοι­νό εγκλη­μα­τία δικά­ζουν το Γενι­κό Γραμ­μα­τέα της Ομο­σπον­δί­ας Οικο­δό­μων και μέλος της Γραμ­μα­τεί­ας του ΠΑΜΕ Βάλ­σα­μο Συρί­γο, για­τί μαζί με εκα­το­ντά­δες αγω­νι­στές εργά­τες έδω­σαν τη μάχη για να μην πέσει κανέ­να σπί­τι εργα­τι­κής λαϊ­κής οικο­γέ­νειας στα χέρια τραπεζίτη. 

Μετά την κλή­ση της πρό­ε­δρου της ΟΕΝΓΕ, ως κατη­γο­ρού­με­νη σε δίκη για παρα­βί­α­ση του νόμου για τον περιο­ρι­σμό των δια­δη­λώ­σε­ων η κυβέρ­νη­ση με τη νέα κλή­ση του συνα­δέλ­φου μας, επι­διώ­κει προ­κα­τα­βο­λι­κά να τρο­μο­κρα­τή­σει τα συν­δι­κά­τα, ώστε να μην αντι­δρά­σουν για τους πάνω από 40.000 πλει­στη­ρια­σμούς που έπο­νται το επό­με­νο διάστημα.

Τέτοιες βρώ­μι­κες μεθο­δεύ­σεις ούτε πρω­το­φα­νείς είναι, ούτε τυχαί­ες. Αγρό­τες, συντα­ξιού­χοι, εργά­τες, φοι­τη­τές, κανείς δεν μπο­ρεί να παρα­πο­νε­θεί ότι δεν ένιω­σε βαρύ το χέρι της κατα­στο­λής και των διώ­ξε­ων όσο η επί­θε­ση στη ζωή του λαού συνε­χί­ζε­ται και κλι­μα­κώ­νε­ται. Στα εργο­στά­σια τα ΜΑΤ ανα­λαμ­βά­νουν το ρόλο του φύλα­κα για λογα­ρια­σμό των επι­χει­ρη­μα­τιών, ξυλο­φορ­τώ­νο­ντας όποιον τολ­μά να περι­φρου­ρή­σει ένα δίκαιο αγώ­να ενά­ντια σε απο­λύ­σεις και απληρωσιά.

Απο­λύ­ουν πρω­το­πό­ρους εργά­τες που υπε­ρα­σπί­ζο­νται το δικαί­ω­μα στη δου­λειά, στη ζωή με δικαιώ­μα­τα, όπως στη “Μαλα­μα­τί­να”. Στο λιμά­νι οι δυνά­μεις κατα­στο­λής και το λιμε­νι­κό προ­στα­τεύ­ουν τις πολυ­ε­θνι­κές που ευθύ­νο­νται για δεκά­δες θανα­τη­φό­ρα εργα­τι­κά ατυχήματα.

Στις πανε­πι­στη­μια­κές σχο­λές ιδρύ­ε­ται αστυ­νο­μία για να επι­βά­λει την “τάξη” σε χώρο που πρέ­πει να δια­κι­νού­νται απε­ρί­σπα­στα οι ιδέ­ες, ως απα­ραί­τη­το κρι­τή­ριο για την πρό­ο­δο του λαού. Στα μπλό­κα των αγρο­τών ζήσα­με μέχρι και ξεφού­σκω­μα των ελα­στι­κών από τα ΜΑΤ και την αστυ­νο­μία. Οι συντα­ξιού­χοι όχι μία, αλλά πολ­λές φορές αψη­φώ­ντας το κρύο και τους καύ­σω­νες βγή­καν στο δρό­μο και αντι­με­τώ­πι­σαν την αγριό­τη­τα του κρά­τους με γκλο­πιές στο ψαχνό.

Οι απερ­γί­ες βγαί­νουν η μία μετά την άλλη παρά­νο­μες για να πάρουν οι απερ­γοί το μήνυ­μα ότι “πρέ­πει να συμ­μορ­φω­θούν προς τις υπο­δεί­ξεις” και να κυλή­σει η αντερ­γα­τι­κή πολι­τι­κή απερίσπαστη.

Κι όμως όλα αυτά για την κυβέρ­νη­ση δεν φτά­νουν. Προ­κει­μέ­νου να πάρουν οι τρα­πε­ζί­τες και άλλοι μπα­τα­χτσή­δες τα σπί­τια του λαού τα βάζει με όσους υπε­ρα­σπί­ζο­νται το δικαί­ω­μα να έχει κανείς μια στέ­γη χωρίς να χρυ­σο­πλη­ρώ­νει για τρεις γενιές τα χρη­μα­το­πι­στω­τι­κά ιδρύματα.

Να μην τολ­μή­σουν ούτε να σκε­φτούν ότι μπο­ρεί να περά­σει μια τέτοια βρώ­μι­κη μεθόδευση.

Όλοι στα δικα­στή­ρια τη Δευ­τέ­ρα 19 Δεκέμ­βρη στις 10 π.μ. στο Κτί­ριο 12.

Η τρο­μο­κρα­τία δεν θα περά­σει των εργα­τών η πάλη θα τη σπά­σει με τη μαζι­κή συμ­με­το­χή και την αλληλεγγύη

Κάτω τα χέρια από τα συν­δι­κά­τα και όσους αγωνίζονται

Κάτω τα χέρια από τα σπί­τια του λαού

Κανέ­να σπί­τι στα χέρια τραπεζίτη».

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο