Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΠΑΜΕ: Κατήφορος χωρίς όρια απο ΠΑΣΚΕ,ΔΑΚΕ,ΕΑΚ στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης

«Το “λει­τουρ­γι­κό προ­ε­δρείο” που συγκρό­τη­σαν οι δυνά­μεις των ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΕΑΚ (ΣΥΡΙΖΑ) στο Εργα­τι­κό Κέντρο Θεσ­σα­λο­νί­κης μετά από ένα συνέ­δριο εκτε­τα­μέ­νης νοθεί­ας με ασφα­λί­τες, απέ­δει­ξε και στη χτε­σι­νή συνε­δρί­α­ση του ΔΣ ότι ήταν στρα­τη­γι­κή επι­λο­γή του συν­δέ­σμου βιο­μη­χά­νων και εμπό­ρων, των πολι­τι­κών τους κομ­μά­των και της κυβέρ­νη­σης ΣΥΡΙΖΑ» σημειώ­νει η Γραμ­μα­τεία Θεσ­σα­λο­νί­κης του ΠΑΜΕ.

Σε ανα­κοί­νω­σή της σημειώνει:

«Σε τίπο­τα δεν είχε να κάνει με συζή­τη­ση — αντι­πα­ρά­θε­ση μέσα στα πλαί­σια μιας εργα­τι­κής συν­δι­κα­λι­στι­κής οργά­νω­σης, για το πώς θα απα­ντή­σει η εργα­τι­κή τάξη στην ολο­μέ­τω­πη επί­θε­ση που δέχε­ται. Μετέ­φε­ραν αυτού­σιες χωρίς κανέ­να καμου­φλά­ρι­σμα και με κατα­με­ρι­σμέ­νους ρόλους τις οδη­γί­ες που παίρ­νουν από τα τρα­πέ­ζια δια­λό­γου με τη μεγα­λο­ερ­γο­δο­σία. Η ΠΑΣΚΕ με πάγια θέση ότι η άγρια επί­θε­ση των εργο­δο­τών απέ­να­ντι στους εργα­ζό­με­νους αντι­με­τω­πί­ζε­ται με συζή­τη­ση με τους κοι­νω­νι­κούς εταί­ρους, ότι ανα­πτυ­ξια­κή λύση απο­τε­λεί η μεί­ω­ση της φορο­λο­γί­ας ως αντι­πα­ρα­γω­γι­κή και με επαί­νους στους καλούς εργο­δό­τες. Η ΔΑΚΕ με προ­τά­σεις για τη μεί­ω­ση της γρα­φειο­κρα­τί­ας ως παρά­γο­ντα δυσχέ­ρειας για την επι­χει­ρη­μα­τι­κή δρα­στη­ριό­τη­τα. Το ΕΑΚ (ΣΥΡΙΖΑ) παρα­βιά­ζο­ντας οποια­δή­πο­τε λογι­κή συνάρ­τη­ση παρου­σί­α­σε την αύξη­ση του κατώ­τα­του μισθού ως επί­τευγ­μα, με πιο ριζι­κή λύση την κατάρ­γη­ση του νόμου Βρού­τση (του νόμου δηλα­δή που τώρα είναι νόμος Βρού­τση — Αχτσιόγλου).

Χυδαία και συντο­νι­σμέ­νη ήταν η επί­θε­ση από όλες τις παρα­τά­ξεις προς τις ταξι­κές δυνά­μεις για το ζήτη­μα του συνε­δρί­ου της ΟΙΥΕ και της ΓΣΕΕ. Στην απρο­κά­λυ­πτη ύπαρ­ξη μπρά­βων, ποι­νι­κών, νονών της νύχτας που έφε­ραν για να υπε­ρα­σπι­στούν τη συμ­με­το­χή στις αρχαι­ρε­σί­ες, αλλά και εκλο­γή τους στα ανώ­τα­τα συν­δι­κα­λι­στι­κά όργα­να πάνω από 400 στε­λέ­χη επι­χει­ρή­σε­ων. Στη βίαιη επί­θε­ση μπρά­βων που έστει­λε στο νοσο­κο­μείο με κατάγ­μα­τα αντι­πρό­σω­πο των ταξι­κών δυνά­με­ων. Στην από­κρυ­ψη 100 καρ­τών αντι­προ­σώ­πων για να μην περά­σουν από τη νομι­μο­ποί­η­ση του συνε­δρί­ου και να εμφα­νι­στούν μόνο να ψηφί­σουν ανε­νό­χλη­τοι …οι εργα­το­πα­τέ­ρες με κατα­με­ρι­σμέ­νους πάλι ρόλους είδαν: Παρα­κρα­τι­κές ομά­δες κρού­σης του ΠΑΜΕ σαν αυτές της Χρυ­σής Αυγής που έχει ως στρα­τη­γι­κό σχέ­διό της την επέμ­βα­ση της κρα­τι­κής κατα­στο­λής στις συλ­λο­γι­κές δια­δι­κα­σί­ες του κινήματος.

Οι ίδιες παρα­τά­ξεις που συνερ­γά­στη­καν στο συνέ­δριο του ΕΚΘ για να προ­κύ­ψουν αντι­πρό­σω­ποι για το συνέ­δριο της ΓΣΕΕ ως προ­ϊ­όν όλων των μορ­φών νοθεί­ας (χιλιά­δες διπλο­ψη­φί­ες, εργο­δο­τι­κή τρο­μο­κρα­τία, παρα­πλά­νη­ση) καλούν τις ταξι­κές δυνά­μεις να επα­νέλ­θουν στην τάξη και την τήρη­ση του Ν.1264/82 (που όλοι τους τον έχουν κάνει κου­ρε­λό­χαρ­το και μόνο οι ταξι­κές δυνά­μεις υπε­ρα­σπί­ζο­νται με συνέ­πεια) διό­τι ειδάλ­λως θα υπο­στούν τις συνέπειες.

Στα ψηφί­σμα­τα που κατέ­θε­σε η “Εργα­τι­κή Ενό­τη­τα” (ΠΑΜΕ), κατα­δί­κης της εργο­δο­τι­κής τρο­μο­κρα­τί­ας στα “My Market” και της κυβερ­νη­τι­κής προ­πα­γάν­δας-εμπαιγ­μού της εργα­τι­κής τάξης για τον κατώ­τα­το μισθό, όλοι τους, που κατά τα άλλα στή­νουν πανελ­λα­δι­κά σωμα­τεία με εκα­το­ντά­δες ψηφί­σα­ντες μέσα σε μια μέρα, δεν είχαν το χρό­νο να επε­ξερ­γα­στούν κεί­με­νο μιας σελί­δας και να πάρουν θέση.

Οι ταξι­κές δυνά­μεις θα κάνου­με τα πάντα προ­κει­μέ­νου να μάθει και ο τελευ­ταί­ος εργά­της, εργά­τρια, άνερ­γος για τον προ­δο­τι­κό ρόλο αυτών των δυνά­με­ων στα συν­δι­κά­τα, στους χώρους εργα­σί­ας. Ότι είναι όρος για τους εργα­ζό­με­νους να ξεμπερ­δέ­ψουν από αυτόν το βρα­χνά στο εργα­τι­κό κίνη­μα για να ανοί­ξει ο δρό­μος για αγώ­νες, για μάχες, για διεκ­δι­κή­σεις, για κατακτήσεις.

Κάνου­με σαφές σε όλους πως δεν θα δεχτού­με οδη­γί­ες από την εργο­δο­σία και τα τσι­ρά­κια της για το πώς θα λει­τουρ­γούν τα συν­δι­κά­τα. Δεν θα δεχτού­με την εργο­δο­σία στις γραμ­μές του εργα­τι­κού κινή­μα­τος. Να το πάρουν χαμπά­ρι ότι με μπρά­βους, ασφα­λί­τες, κατα­στο­λή δεν θα φοβη­θεί ο νοι­κο­κύ­ρης τον κλέφτη.

Καλού­με τους πάντες, εργα­ζό­με­νους, ανέρ­γους, συν­δι­κα­λι­στι­κές οργα­νώ­σεις, συν­δι­κα­λι­στές την Παρα­σκευή 15 Μάρ­τη στο ΕΚΘ στις 5 μ.μ. για ενη­μέ­ρω­ση, συζή­τη­ση κατά τη διάρ­κεια του συνε­δρί­ου της ΓΣΕΕ».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο