Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΠΑΜΕ: Καταγγελία για την φιέστα της ΓΣΕΕ στην Καλαμάτα

Σε ανα­κοί­νω­σή του το ΠΑΜΕ για τη φιέ­στα της ΓΣΕΕ στην Καλα­μά­τα ανα­φέ­ρει τα εξής:

«Καταγ­γέλ­λου­με την πλειο­ψη­φία της ΓΣΕΕ που μπρο­στά στα 100 χρό­νια του εργα­τι­κού κινή­μα­τος προ­σπά­θη­σε να λερώ­σει την ιστο­ρία της τάξης μας, να σκυ­λεύ­σει τη μνή­μη των εργα­τών που έδω­σαν μέχρι και τη ζωή τους στην πάλη κόντρα στους εκμε­ταλ­λευ­τές μας, να κάνει μία εκδή­λω­ση κεκλει­σμέ­νων των θυρών με security και μπρά­βους. Δεί­χνει την κατρα­κύ­λα τους το γεγο­νός πως η ΓΣΕΕ επι­δί­ω­ξε να κάνει εκδή­λω­ση μακριά από τους εργάτες.

Χιλιά­δες εργα­ζό­με­νοι από όλη τη χώρα και από δεκά­δες σωμα­τεία σήμε­ρα δια­δή­λω­σαν μπρο­στά σε αυτή την προ­σπά­θεια της πλειο­ψη­φί­ας της ΓΣΕΕ να πραγ­μα­το­ποι­ή­σει συνέ­δριο με τη συμ­με­το­χή της εργο­δο­σί­ας, να δια­μορ­φώ­σει ψεύ­τι­κους συσχε­τι­σμούς. Ακού­στη­κε δυνα­τά σε όλη την Καλα­μά­τα το σύν­θη­μα “σωμα­τεία εργα­τών όχι των εργοδοτών”.

Σήμε­ρα πήραν το μήνυ­μα ότι συνέ­δριο με εργο­δό­τες, νόθους και ανύ­παρ­κτα συν­δι­κά­τα, δεν πρό­κει­ται να γίνει!

Στην Ελλά­δα υπάρ­χει ζωντα­νό εργα­τι­κό-συν­δι­κα­λι­στι­κό κίνη­μα με συνει­δη­τή δρά­ση χιλιά­δων εργα­ζο­μέ­νων. Δεν υπάρ­χουν μόνο νόθα σωμα­τεία και μαϊ­μού­δες αντιπρόσωποι».

Παρέμβαση των ταξικών δυνάμεων στη φιέστα της ΓΣΕΕ

Με το σύν­θη­μα, «Συν­δι­κά­τα ταξι­κά, όχι εργο­δο­τι­κά» Ομο­σπον­δί­ες και Εργα­τι­κά Κέντρα πραγ­μα­το­ποί­η­σαν δυνα­μι­κή παρέμ­βα­ση το από­γευ­μα της Πέμ­πτης 14 Μάρ­τη στη φιέ­στα της ΓΣΣΕ που γινό­ταν στο Μέγα­ρο Χορού της Καλα­μά­τας, τάχα για να τιμή­σει τα 100 χρό­νια της Συνομοσπονδίας.

Οι Ομο­σπον­δί­ες και τα Σωμα­τεία έφτα­σαν υπό βρο­χή, στο Μέγα­ρο Χορού με μαζι­κή, μαχη­τι­κή πορεία, που ξεκί­νη­σε νωρί­τε­ρα μπρο­στά από το Εργα­τι­κό Κέντρο Καλα­μά­τας, όπου και πραγ­μα­το­ποί­η­σαν συγκέντρωση.

Τα μέλη του ταξι­κού συν­δι­κα­λι­στι­κού κινή­μα­τος εισήλ­θαν εντός του χώρου όπου γινό­ταν η εκδή­λω­ση, κρα­τώ­ντας πικέ­τες και φωνά­ζο­ντας συν­θή­μα­τα όπως, «Συν­δι­κά­τα ταξι­κά, όχι εργο­δο­τι­κά», «Εργα­τιά μπρο­στά, τώρα μια γρο­θιά γκρέ­μι­σε μνη­μό­νια και αφε­ντι­κά», «Μες’ στα σωμα­τεία χτί­ζουν καριέ­ρες, να ποιοί είναι οι εργα­το­πα­τέ­ρες», «Εργα­το­πα­τέ­ρες απερ­γο­σπά­στες, οι εργά­τες σας γύρι­σαν τις πλά­τες», «φέρα­τε εργο­δό­τες μες’ στα σωμα­τεία, να ποια είναι η δημοκρατία».

Κρέ­μα­σαν πανό του ΠΑΜΕ και των Ομο­σπον­διών μέσα στην αίθου­σα της δήθεν εκδή­λω­σης, όπου μετα­ξύ άλλων ανα­γρα­φό­ταν, «Τα 100 χρό­νια του εργα­τι­κού κινή­μα­τος ανή­κουν σε εκεί­νους που πάλε­ψαν και έδω­σαν και τη ζωή τους για την εργα­τι­κή τάξη. Συν­δι­κά­τα εργα­τών όχι των εργο­δο­τών», ενώ σε άλλο πανό υπήρ­χε και η φωτο­γρα­φία των νεκρών λιμε­νερ­γα­τών στην απερ­γία στις 9 Μάη 1934 στο λιμά­νι της Καλαμάτας.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο