Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΠΑΜΕ: Κινητοποιήσεις σήμερα ενάντια στο άγριο χαράτσωμα του λαού από κυβέρνηση — ΔΕΗ (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Μαζι­κή παρά­στα­ση δια­μαρ­τυ­ρί­ας στα γρα­φεία της ΔΕΗ στην Αθή­να (Χαλ­κο­κον­δύ­λη 30) πραγ­μα­το­ποιεί από νωρίς το πρωί το ΠΑΜΕ.

Στην κινη­το­ποί­η­ση έχουν ξεδι­πλω­θεί πανό του Κλα­δι­κού Σωμα­τεί­ου Ενέρ­γειας, της ΟΒΣΑ, ενώ το πανό του ΠΑΜΕ ανα­γρά­φει, «Όχι στις αυξή­σεις στα τιμο­λό­για της ΔΕΗ και στις δια­κο­πές ρεύ­μα­τος στα φτω­χά, λαϊ­κά νοι­κο­κυ­ριά. Όχι στην ιδιω­τι­κο­ποί­η­ση της ΔΕΗ και τις απο­λύ­σεις. Διεκ­δι­κού­με ρεύ­μα φτη­νό για όλο το λαό».

Από τα μεγά­φω­να ακού­γε­ται το κάλε­σμα στην κινη­το­ποί­η­ση με το πλαί­σιο αιτη­μά­των των ταξι­κών δυνάμεων.

pame2

 Κινητοποιήσεις και σε άλλες πόλεις

- Επί­σης, σήμε­ρα Τρί­τη, στις 9 π.μ. σε κινη­το­ποί­η­ση στο υπο­κα­τά­στη­μα της ΔΕΗ στα Καμί­νια καλούν Σωμα­τεία και φορείς του Πει­ραιά.

- Ακό­μη, σε συγκέ­ντρω­ση σήμε­ρα, στις 9.π.μ., στα γρα­φεία της ΔΕΗ στην Ελευ­σί­να, καλούν σωμα­τεία της περιοχής.

- Εξάλ­λου σήμε­ρα, σε κινη­το­ποι­ή­σεις στη ΔΕΗ καλεί και η Γραμ­μα­τεία Θεσ­σα­λο­νί­κης του ΠΑΜΕ. Συγκε­κρι­μέ­να, στις 10.30 π.μ. στα Ανα­το­λι­κά (οδός Βούλ­γα­ρη 35) και στα Δυτι­κά στις 10.30 π.μ., ένα­ντι των Δικαστηρίων(οδός 26ης Οκτω­βρί­ου 28)

- Στη Λάρι­σα θα γίνει σήμε­ρα στις 11 το πρωί στη ΔΕΗ (Καρ­δί­τσης 99).

Ανά­λο­γη κινη­το­ποί­η­ση θα πραγ­μα­το­ποι­η­θεί και στην Κοζά­νη την Τετάρ­τη 4 Σεπτέμβρη.

Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ

Σε ανα­κοί­νω­σή του το ΠΑΜΕ σημειώ­νει:

«Η κυβέρ­νη­ση της ΝΔ με μεγά­λη ταχύ­τη­τα ολο­κλη­ρώ­νει το έργο που παρέ­λα­βε από το ΣΥΡΙΖΑ για την ιδιω­τι­κο­ποί­η­ση της ΔΕΗ, την παρά­δο­ση της παρα­γω­γής ενέρ­γειας και των δικτύ­ων στα μεγά­λα επι­χει­ρη­μα­τι­κά συμ­φέ­ρο­ντα και ταυ­τό­χρο­να κλι­μα­κώ­νει την επί­θε­ση στα φτω­χά εργα­τι­κά και λαϊ­κά νοι­κο­κυ­ριά με νέες αυξή­σεις στα τιμο­λό­για της ΔΕΗ, με νέους εκβια­σμούς και απει­λές για δεκά­δες χιλιά­δες δια­κο­πές συν­δέ­σε­ων.

Η κυβέρ­νη­ση της ΝΔ εξήγ­γει­λε νέα αντι­λαϊ­κά μέτρα άμε­σης εφαρ­μο­γής που προβλέπουν:

  • Αυξή­σεις στην τιμή του ρεύ­μα­τος από 16,4% έως 19,4%, ανά­λο­γα με την κλί­μα­κα κατα­νά­λω­σης την ώρα που την τελευ­ταία δεκα­ε­τία, στο πλαί­σιο πάντα της πολι­τι­κής της “απε­λευ­θέ­ρω­σης”, που ακο­λού­θη­σαν δια­δο­χι­κά όλες οι κυβερ­νή­σεις, τα τιμο­λό­για της ΔΕΗ έχουν εκτο­ξευ­τεί ήδη κατά 150%! Σε αυτά έρχο­νται τώρα να προ­στε­θούν και οι νέες αυξήσεις.
  • Μεί­ω­ση της έκπτω­σης συνέ­πειας που κάνει η ΔΕΗ στους συνε­πείς πελά­τες της από το 10% στο 5%. Όπως και επί κυβέρ­νη­σης ΣΥΡΙΖΑ, η μεί­ω­ση από το 15% στο 10%.
  • Επι­βο­λή “ρήτρας ρύπων” εκπο­μπών διο­ξει­δί­ου του άνθρα­κα, η οποία θα επι­βα­ρύ­νει πρό­σθε­τα τα τιμολόγια.
  • Χιλιά­δες απο­λύ­σεις με τη μορ­φή της “εθε­λού­σιας εξό­δου” και υλο­ποί­η­ση του σχε­δί­ου ιδιωτικοποιήσεων.

Οι σχε­δια­σμοί αυτοί δεν είναι κεραυ­νός εν αιθρία. Μήνες τώρα με πρό­σχη­μα την κακή οικο­νο­μι­κή κατά­στα­ση της ΔΕΗ ΑΕ, η προη­γού­με­νη κυβέρ­νη­ση ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και η σημε­ρι­νή κυβέρ­νη­ση της ΝΔ, στρώ­νου­νε από κοι­νού το έδα­φος με απώ­τε­ρο στό­χο να δια­σφα­λί­σουν τα επι­χει­ρη­μα­τι­κά κέρ­δη της ΔΕΗ ΑΕ από τη μια και από την άλλη να απε­λευ­θε­ρώ­σουν πλή­ρως την αγο­ρά ηλε­κτρι­κής ενέρ­γειας στα πλαί­σια της πολι­τι­κής της ΕΕ που μετα­τρέ­πει το ηλε­κτρι­κό ρεύ­μα σε πανά­κρι­βο εμπόρευμα.

Ας πάψουν λοι­πόν να κοροϊ­δεύ­ουν το λαό και τους εργα­ζό­με­νους ότι ο στό­χος τους είναι να “σώσουν” τη ΔΕΗ από την κατά­στα­ση που οι ίδιοι την έφε­ραν. Την τελευ­ταία δεκα­πε­ντα­ε­τία, η λαϊ­κή οικο­γέ­νεια είδε απα­νω­τές ανα­τι­μή­σεις στα τιμο­λό­για ηλε­κτρι­κού ρεύ­μα­τος, την ώρα που οι βιο­μή­χα­νοι απο­λαμ­βά­νουν ολο­έ­να και φτη­νό­τε­ρο βιο­μη­χα­νι­κό ρεύ­μα, την ώρα που οι επι­χε­ρη­μα­τι­κοί όμι­λοι στην Ενέρ­γεια εκτό­ξευ­σαν τα κέρ­δη τους τα προη­γού­με­να χρό­νια, θησαύ­ρι­σαν αγο­ρά­ζο­ντας φθη­νά και που­λώ­ντας και εξά­γο­ντας ακριβά.

Με την απο­στο­λή χιλιά­δων εξώ­δι­κων απει­λούν και εκβιά­ζουν για δια­κο­πές ρεύ­μα­τος τα λαϊ­κά στρώ­μα­τα, τη στιγ­μή που ο δια­κα­νο­νι­σμός χρε­ών είναι αδύ­να­τος, καθώς προ­βλέ­πει την απο­πλη­ρω­μή του 40% για να μπει κάποιος σε ρύθ­μι­ση. Από την άλλη, αυτοί που χρω­στά­νε εκα­τομ­μύ­ρια ευρώ μένουν στο απυ­ρό­βλη­το και ο δια­κα­νο­νι­σμός που προ­βλέ­πε­ται ορί­ζει να προ­κα­τα­βάλ­λε­ται το 10%.

Καμιά ανα­μο­νή. Καλού­με τις Ομο­σπον­δί­ες και τα Εργα­τι­κά Κέντρα, τα εργα­τι­κά σωμα­τεία σε όλη τη χώρα να πάρουν την υπό­θε­ση στα χέρια τους, να δώσουν άμε­σα αγω­νι­στι­κή απάντηση.

pame1

Παλεύ­ου­με:

  • Όχι στις αυξή­σεις των τιμο­λο­γί­ων. Ρεύ­μα φθη­νό για το λαό
  • Καμία δια­κο­πή ρεύ­μα­τος σε εργα­ζό­με­νο, άνερ­γο, αυτο­α­πα­σχο­λού­με­νο, φτω­χό αγρό­τη, σε οικο­γέ­νειες που έχουν ΑμΕΑ και άλλες ευπα­θείς ομάδες.
  • Όχι στην παρα­πέ­ρα ιδιω­τι­κο­ποί­η­ση της ΔΕΗ ΑΕ. Κανέ­να κλεί­σι­μο μονά­δας παρα­γω­γής ηλε­κτρι­κής ενέρ­γειας. Καμία πώλη­ση ΑΗΣ και ΥΗΣ, ορυ­χεί­ων. Όχι στην παρα­πέ­ρα ιδιω­τι­κο­ποί­η­ση του ΑΔΜΗΕ — ΔΕΔΔΗΕ. Ακύ­ρω­ση του νομο­θε­τι­κού πλαι­σί­ου της απε­λευ­θέ­ρω­σης στρα­τη­γι­κών τομέ­ων της οικο­νο­μί­ας (Ενέρ­γεια, Τηλε­πι­κοι­νω­νί­ες, Μετα­φο­ρές, Ύδρευση).
  • Καμία από­λυ­ση εργα­ζο­μέ­νων. Προ­σλή­ψεις μόνι­μου προ­σω­πι­κού τώρα στη ΔΕΗ.
  • Όχι στην εντα­τι­κο­ποί­η­ση και στο δου­λε­μπό­ριο των εργο­λά­βων, 7ωρο — 5ήμερο — 35ωρο. Κανέ­νας εργα­ζό­με­νος απλή­ρω­τος στις εργολαβίες.

Καλούμε τα εργατικά σωματεία και τους εργαζόμενους της Αθήνας σε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας την Τρίτη 3 Σεπτέμβρη και ώρα 8 π.μ. στα γραφεία της ΔΕΗ στην Αθήνα (Χαλκοκονδύλη 30)».

  • Σε μαζι­κή συμ­με­το­χή στις κινη­το­ποι­ή­σεις καλούν μετα­ξύ άλλων η Ομο­σπον­δία Εργα­ζο­μέ­νων στο Φάρ­μα­κο, το Κλα­δι­κό Σωμα­τείο Ενέρ­γειας, ο Σύλ­λο­γος Συντα­ξιού­χων πρώ­ην ΔΕΚΟ — Τρα­πε­ζών, ο Πολι­τι­στι­κός Σύλ­λο­γος Πατη­σί­ων – Κυψέλης.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο