Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΠΑΜΕ: Με τη γραμμή αυτής της ηγεσίας της ΓΣΕΕ οι εργαζόμενοι δεν έχουν ούτε παρόν ούτε μέλλον

Την ηγε­σία της ΓΣΕΕ που, όπως φάνη­κε περί­τρα­να και στη σημε­ρι­νή συνε­δρί­α­ση της Εκτε­λε­στι­κής Επι­τρο­πής, είναι βαθιά χωμέ­νη και ενσω­μα­τω­μέ­νη στην πολι­τι­κή και στα σχέ­δια της κυβέρ­νη­σης και των εργο­δο­τών, καταγ­γέλ­λει το ΠΑΜΕ.
Συγκε­κρι­μέ­να, η ηγε­τι­κή ομά­δα της ΓΣΕΕ αναί­σχυ­ντα δήλω­σε πως το μέλ­λον των εργα­ζο­μέ­νων βρί­σκε­ται στην προ­ο­πτι­κή του φόρουμ «Ελλά­δα 2040» όπου συμ­με­τέ­χουν μεγα­λο­ε­πι­χει­ρη­μα­τί­ες, βιο­μή­χα­νοι, κυβερ­νή­σεις και οι ιμπε­ρια­λι­στές της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, αλλά και τα ευρω­παϊ­κά και διε­θνή συν­δι­κά­τα που αυτοί ελέγ­χουν.

Το ΠΑΜΕ επι­ση­μαί­νει πως με τη γραμ­μή αυτής της ηγε­σί­ας, οι εργα­ζό­με­νοι δεν έχουν ούτε παρόν ούτε μέλ­λον και όσο πιο γρή­γο­ρα την πετά­ξουν από το σβέρ­κο τους τόσο καλύ­τε­ρα θα ανασάνουν!

ΠΑΜΕ PAME logo full

Συγκε­κρι­μέ­να, στην ανα­κοί­νω­σή του για το θέμα το ΠΑΜΕ αναφέρει:

«Και η σημε­ρι­νή συνε­δρί­α­ση της Εκτε­λε­στι­κής Επι­τρο­πής της ΓΣΕΕ απέ­δει­ξε περί­τρα­να πόσο βαθιά χωμέ­νη και ενσω­μα­τω­μέ­νη είναι η ηγε­τι­κή ομά­δα στην πολι­τι­κή και στα σχέ­δια της κυβέρ­νη­σης και των εργο­δο­τών.

Αυτός ο εργο­δο­τι­κός και κυβερ­νη­τι­κός μηχα­νι­σμός αναί­σχυ­ντα δήλω­σε, απα­ντώ­ντας στην τοπο­θέ­τη­ση της ΔΑΣ, ότι το μέλ­λον των εργα­ζο­μέ­νων βρί­σκε­ται στην προ­ο­πτι­κή του φόρουμ “Ελλά­δα 2040” των μεγα­λο­ε­πι­χει­ρη­μα­τιών, των βιο­μη­χά­νων, των κυβερ­νή­σε­ων και των λυκο­συμ­μα­χιών τους, των ιμπε­ρια­λι­στών της ΕΕ και των ΗΠΑ, των ευρω­παϊ­κών και διε­θνών συν­δι­κά­των που αυτοί ελέγ­χουν, όπως η ETUC και η ITUC. Αυτός ο εργο­δο­τι­κός και κυβερ­νη­τι­κός μηχα­νι­σμός καλεί τους εργα­ζό­με­νους να περ­πα­τή­σουν μαζί με τον Μπιλ Γκέιτς, τον Ομπά­μα, τον Γκάι Ράι­ντερ και την Σάρα Μπά­ρο­ους! ” Εμείς είμα­στε με αυτούς”, είπε ξεκά­θα­ρα ο πρό­ε­δρος της ΓΣΕΕ.

Αυτή είναι η στρα­τη­γι­κή τους, γι’ αυτό και δεν μας προ­ξε­νεί εντύ­πω­ση που για άλλη μια φορά δεν βρή­καν ούτε λέξη να πουν για την εργο­δο­τι­κή και κυβερ­νη­τι­κή λαί­λα­πα της δεκά­ω­ρης εργα­σί­ας, της ιδιω­τι­κο­ποί­η­σης της επι­κου­ρι­κής ασφά­λι­σης, της περι­στο­λής του απερ­για­κού δικαιώ­μα­τος και της κατα­στο­λής που σαρώ­νει τα δικαιώ­μα­τα και τη ζωή των εργα­ζο­μέ­νων, μέσα στην παν­δη­μία, που επί­σης τους τσα­κί­ζει, με ευθύ­νη της κυβέρ­νη­σης και των εργοδοτών!

  • Δεν μας προ­ξε­νεί εντύ­πω­ση που το κύριο μέλη­μά τους είναι αν θα στρογ­γυ­λο­κα­θί­σουν στην καρέ­κλα του προ­έ­δρου της ΟΚΕ, αυτού του “θεσμού” χει­ρα­γώ­γη­σης και ενσω­μά­τω­σης των εργα­ζο­μέ­νων και του συν­δι­κα­λι­στι­κού κινήματος!
  • Δεν μας προ­ξε­νεί εντύ­πω­ση που “ξεπλέ­νουν” το αντερ­γα­τι­κό έργο και τα επερ­χό­με­να νομο­σχέ­δια της κυβέρ­νη­σης και του υπουρ­γεί­ου Εργα­σί­ας, λέγο­ντας ότι “θα δουν, θα ενη­με­ρω­θούν, θα δια­βου­λευ­τούν”, ότι “ορι­σμέ­να από τα μέτρα είναι σε σωστή κατεύθυνση”!

Ένα πράγμα είναι βέβαιο: Με τη γραμμή αυτής της ηγεσίας, οι εργαζόμενοι δεν έχουν ούτε παρόν, ούτε μέλλον. Όσο πιο γρήγορα την πετάξουν από το σβέρκο τους, τόσο καλύτερα θα ανασάνουν!

Όπως έχει διδά­ξει και η ιστο­ρι­κή πεί­ρα του εργα­τι­κού κινή­μα­τος, μόνο στον δρό­μο της οργά­νω­σης και του ταξι­κού αγώ­να, μακριά από τα βαρί­δια του εργο­δο­τι­κού και κυβερ­νη­τι­κού συν­δι­κα­λι­σμού, θα βρουν οι εργα­ζό­με­νοι διέ­ξο­δο. Οι δυνά­μεις του ΠΑΜΕ είναι εδώ για να στη­ρί­ξουν και να ενι­σχύ­σουν αυτόν τον δρόμο!

Οι αγώ­νες των εργα­ζο­μέ­νων στην Υγεία, στον Επι­σι­τι­σμό — Του­ρι­σμό, η μάχη των εργα­ζο­μέ­νων της ΛΑΡΚΟ είναι ελπι­δο­φό­ροι.
Καλού­με τα Συν­δι­κά­τα, τις Ομο­σπον­δί­ες, τα Εργα­τι­κά Κέντρα να τους στη­ρί­ξουν.
Οι αγώ­νες των εργα­ζο­μέ­νων πρέ­πει να δυνα­μώ­σουν και να πολ­λα­πλα­σια­στούν και σ’ αυτή την κατεύ­θυν­ση θα δώσου­με όλες μας τις δυνά­μεις».


Τοποθέτηση της ΔΑΣ στην συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ 27 Ιανουαρίου 2021

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο