Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΠΑΜΕ: Να καταργηθούν όλα τα διόδια τώρα

Τις νέες αυξή­σεις στα διό­δια καταγ­γέλ­λει το ΠΑΜΕ και απαι­τεί άμε­ση κατάρ­γη­ση όλων των διο­δί­ων και συγκοι­νω­νί­ες υπέρ του λαού, δημό­σιες, φτη­νές, τακτι­κές, δωρε­άν για τους ανέρ­γους, άπο­ρους, μερι­κά απα­σχο­λού­με­νους, φοι­τη­τές, μαθητές.

Στην ανα­κοί­νω­σή του, το ΠΑΜΕ καταγ­γέλ­λει «τις νέες, μετα­μνη­μο­νια­κές» αυξή­σεις στις τιμές των διο­δί­ων που ανα­κοί­νω­σαν οι ιδιω­τι­κές εται­ρεί­ες που τα εκμε­ταλ­λεύ­ο­νται με την έγκρι­ση της κυβέρ­νη­σης ΣΥΡΙΖΑ — ΑΝΕΛ.

«Από την 1η Γενά­ρη οι εργα­ζό­με­νοι έρχο­νται αντι­μέ­τω­ποι με ένα νέο χαρά­τσι στους δρό­μους όλης της χώρας με αυξή­σεις που σε ορι­σμέ­νες περι­πτώ­σεις φτά­νουν ακό­μη και 150% (π.χ. στα Μάλ­γα­ρα η νέα τιμή είναι 2,98 από 1,20 ευρώ). Η συγκε­κρι­μέ­νη εξέ­λι­ξη είναι απο­τέ­λε­σμα της υλο­ποί­η­σης των προ­α­παι­τού­με­νων και των μέτρων των μνη­μο­νί­ων, τα οποία η κυβέρ­νη­ση πανη­γυ­ρί­ζει ότι κατήρ­γη­σε. Ταυ­τό­χρο­να προ­βλέ­πε­ται η δημιουρ­γία και νέων διο­δί­ων, π.χ. 43 νέα πλευ­ρι­κά διό­δια στην Εγνα­τία Οδό, ενώ καταρ­γεί­ται και κάθε απαλ­λα­γή από την πλη­ρω­μή διο­δί­ων (με την εξαί­ρε­ση των ανέργων).

Τέσ­σε­ρα χρό­νια η κυβέρ­νη­ση κοροϊ­δεύ­ει τους εργα­ζό­με­νους, τα λαϊ­κά στρώ­μα­τα ότι θα έβα­ζε δήθεν φρέ­νο στις αυξή­σεις στους επι­χει­ρη­μα­τί­ες που γεμί­ζουν με εκα­τομ­μύ­ρια κέρ­δη τα σεντού­κια τους.

Κανείς εργα­ζό­με­νος να μην τους πιστέ­ψει. Λένε ψέματα.

Την κατα­σκευή των δρό­μων, των γεφυ­ρών και γενι­κά των υπο­δο­μών την έχουν χρυ­σο­πλη­ρώ­σει οι εργα­ζό­με­νοι και ο λαός της χώρας και έχουν γίνει μηχα­νή κερ­δών για τους επι­χει­ρη­μα­τι­κούς ομί­λους που τους εκμε­ταλ­λεύ­ο­νται, στους οποί­ους η κυβέρ­νη­ση ΣΥΡΙΖΑ — ΑΝΕΛ επι­πλέ­ον τους δίνει εκα­τομ­μύ­ρια ευρώ.

Η πολι­τι­κή της κυβέρ­νη­σης ΣΥΡΙΖΑ — ΑΝΕΛ, που συνε­χί­ζει το έργο των προη­γού­με­νων και υλο­ποιεί τις απαι­τή­σεις των μεγα­λο­κα­τα­σκευα­στών και επι­χει­ρη­μα­τι­κών ομί­λων, της Ευρω­παϊ­κής Ένω­σης, οδη­γεί στην οικο­νο­μι­κή αφαί­μα­ξη των εργα­ζο­μέ­νων και τον απο­κλει­σμό τους από τους δρό­μους, που οι ίδιοι οι εργα­ζό­με­νοι έφτια­ξαν, καθώς πλέ­ον μια μετα­κί­νη­ση αντι­στοι­χεί σε μισό μισθό.

Απαι­τού­με:

Άμε­ση Κατάρ­γη­ση Όλων Των Διοδίων
Συγκοι­νω­νί­ες υπέρ του λαού, δημό­σιες, φτη­νές, τακτι­κές, δωρε­άν για τους ανέρ­γους, άπο­ρους, μερι­κά απα­σχο­λού­με­νους, φοι­τη­τές, μαθητές».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο