Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΠΑΜΕ: Ξεσηκωμός! Όλοι στους Δρόμους!

Έξω Η Ελλά­δα Από Το Νέο Ιμπε­ρια­λι­στι­κό Έγκλημα!

Ούτε Γη Ούτε Νερό Στους Φονιά­δες Των Λαών!

Το πρωί του Σαβ­βά­του οι ιμπε­ρια­λι­στι­κές δυνά­μεις των ΗΠΑ-Βρε­τα­νί­ας-Γαλ­λί­ας εξα­πέ­λυ­σαν επί­θε­ση ενά­ντια στη Συρία. Η επί­θε­ση αυτή βασί­στη­κε σε διά­φο­ρα προ­σχή­μα­τα (όπως η εισβο­λή στο Ιράκ για τα ακό­μα άφα­ντα όπλα του Σαντάμ). Γίνε­ται με τη στή­ρι­ξη και ανο­χή της υπό­λοι­πης λυκο­συμ­μα­χί­ας των ΝΑΤΟ-ΕΕ και κυβερ­νή­σε­ων που υπο­κρί­νο­νται τους Πόντιους Πιλά­τους, ανοί­γο­ντας το δρό­μο για τη νέα σφαγή.

Οι Ιμπε­ρια­λι­στές Τη Γη Ξαναμοιράζουν

Με Των Λαών Το Αίμα Τα Σύνο­ρα Χαράζουν

Πραγ­μα­τι­κός λόγος της επί­θε­σης είναι ο ανη­λε­ής αντα­γω­νι­σμός των μακε­λά­ρη­δων των λαών για τον έλεγ­χο των πηγών ενέρ­γειας, των αγο­ρών και των δρό­μων μετα­φο­ράς. Έλεγ­χος που προ­ϋ­πο­θέ­τει «φιλι­κά» καθε­στώ­τα ή χάος, όπως είδα­με στη Λιβύη και στο Αφγανιστάν.

Με την επί­θε­ση των ΗΠΑ-Βρε­τα­νί­ας-Γαλ­λί­ας περ­νά­με σε νέα φάση κλι­μά­κω­σης των αντα­γω­νι­σμών στην περιο­χή, αλλά και γενι­κό­τε­ρα, καθώς συγκε­ντρώ­νο­νται τερά­στιες στρα­τιω­τι­κές δυνά­μεις, από όλες τις μεριές του κόσμου, με το χέρι στη σκανδάλη.

Καταγ­γέλ­λου­με την Κυβέρ­νη­ση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που μιλά για την Ελλά­δα ως «πυλώ­να στα­θε­ρό­τη­τας και ασφά­λειας» τη στιγ­μή που μας βάζει στη μέση του κυκλώ­να. Είναι ψέμα ότι η Ελλά­δα δε συμ­με­τέ­χει στο ιμπε­ρια­λι­στι­κό έγκλη­μα όταν η Κυβέρ­νη­ση έχει κάνει την Ελλά­δα ξέφρα­γο αμπέ­λι για τα αερο­πλα­νο­φό­ρα και την αρμά­δα των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ. Όταν συνερ­γά­ζε­ται με το κρά­τος-δολο­φό­νο του Ισρα­ήλ. Όταν η Τουρ­κία έχει ήδη εισβάλ­λει σε Κύπρο και Συρία και μπαι­νο­βγαί­νει στο Αιγαίο στη­ρι­ζό­με­νη στην ανο­χή των ΝΑΤΟ-ΗΠΑ που έχουν σβή­σει τα σύνο­ρα στο Αιγαίο και θέλουν να την αξιο­ποι­ή­σουν ενα­ντί­ον της Ρωσί­ας. Η στά­ση των Ελλη­νι­κών Κυβερ­νή­σε­ων υπέρ των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ εξυ­πη­ρε­τεί τους μεγά­λους επι­χει­ρη­μα­τι­κούς ομί­λους της Ελλά­δας που σαν κορά­κια περι­μέ­νουν τα συμ­βό­λαια που θα βγουν μετά την κατα­στρο­φή και τη δολο­φο­νία των λαών.

Οι αντερ­γα­τι­κές πολι­τι­κές στο εσω­τε­ρι­κό της κάθε χώρας πηγαί­νουν παράλ­λη­λα με την εξω­τε­ρι­κή πολι­τι­κή των προ­κλη­τι­κών φιλο­πό­λε­μων δηλώ­σε­ων και των εμπο­ρι­κών αντα­γω­νι­σμών, των οικο­νο­μι­κών πολέ­μων. Ο πόλε­μος τους, είναι η συνέ­χεια της Ειρή­νης τους.

Η Πολι­τι­κή Τους Γεν­νά Φτώχεια-Πολέμους-Προσφυγιά

Άμε­ση συνέ­πεια της γενί­κευ­σης του πολέ­μου θα είναι ο νέος μαζι­κός ξερι­ζω­μός χιλιά­δων ανθρώ­πων από τα σπί­τια τους. Το νέο κύμα προ­σφύ­γων, για το οποίο υπο­κρι­τι­κά μιλά­νε αυτοί που το προκαλούν.

Η συμ­με­το­χή της Ελλά­δας στο νέο ιμπε­ρια­λι­στι­κό έγκλη­μα είναι κίν­δυ­νος για τον λαό με απρό­βλε­πτες συνέ­πειες. Οι εργα­ζό­με­νοι της Ελλά­δας τώρα πρέ­πει μαζι­κά να ορθώ­σουν μέτω­πο ενά­ντια στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ που δολο­φο­νούν λαούς, αλλά­ζουν τα σύνο­ρα, οδη­γούν ολό­κλη­ρες χώρες και περιο­χές στο χάος και την κατα­στρο­φή για να εξυ­πη­ρε­τούν τα συμ­φέ­ρο­ντα των μεγά­λων μονο­πω­λια­κών ομί­λων. Το έργο το έχου­με ξανα­δεί. Ιράκ, Αφγα­νι­στάν, Λιβύη, Γιου­γκο­σλα­βία, Ουκρανία…

Φονιά­δες των Λαών-Για τα Κέρ­δη των Καπιταλιστών

Τώρα Ξεση­κω­μός για να κλεί­σουν οι βάσεις του θανά­του, η βάση της Σού­δας που απο­τε­λεί στρα­τη­γι­κό κέντρο για τα σχέ­δια των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ.

Τώρα Ξεση­κω­μός για να επι­στρέ­ψουν οι Έλλη­νες στρα­τιώ­τες από απο­στο­λές εκτός συνό­ρων, για την απο­δέ­σμευ­ση της χώρας μας απ’ το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Απέ­να­ντι στους πολέ­μους των ιμπε­ρια­λι­στών οι εργα­ζό­με­νοι έχου­με να αντι­τά­ξου­με τις αξί­ες της φιλί­ας και της Αλληλεγγύης.

Αγω­νι­ζό­μα­στε

Ενά­ντια Στην Εκμε­τάλ­λευ­ση Και Τον Ιμπε­ρια­λι­στι­κό Πόλεμο

Για Την Τελι­κή Νίκη Των Λαών

Καλού­με τις Ομο­σπον­δί­ες, τα Εργα­τι­κά Κέντρα, τα Συν­δι­κά­τα να καταγ­γεί­λουν το νέο ιμπε­ρια­λι­στι­κό έγκλη­μα και να πάρουν πρω­το­βου­λί­ες κινη­το­ποί­η­σης και έκφρα­σης αλλη­λεγ­γύ­ης στο λαό της Συρίας.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο