Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΠΑΜΕ: Στηρίζουμε τον αγώνα του λαού της Βενεζουέλας να ζει στη χώρα του χωρίς εκμετάλλευση και επεμβάσεις

Τη στή­ρι­ξή στον αγώ­να του λαού της Βενε­ζου­έ­λας να ζει στη χώρα του χωρίς εκμε­τάλ­λευ­ση και επεμ­βά­σεις εκφρά­ζει το ΠΑΜΕ το οποίο καταγ­γέλ­λει την επέμ­βα­ση ΗΠΑ — ΕΕ και συμ­μά­χων τους στις εσω­τε­ρι­κές εξε­λί­ξεις στη Βενεζουέλα.

Σε ανα­κοί­νω­σή του το ΠΑΜΕ σημειώνει:

«Η επι­χεί­ρη­ση επι­βο­λής μια νέας “δημο­κρα­τί­ας της μπα­νά­νας” στη Βενε­ζου­έ­λα απο­τε­λεί μια τρο­μα­κτι­κή επα­νά­λη­ψη των αιμα­το­βαμ­μέ­νων πρα­ξι­κο­πη­μά­των που έγι­ναν με τη στή­ρι­ξη των ΗΠΑ σε Ελλά­δα, Χιλή, Αργε­ντι­νή, Βρα­ζι­λία κ.α. Για την προ­ώ­θη­ση των ιμπε­ρια­λι­στι­κών τους σχε­δί­ων, ΗΠΑ — ΝΑΤΟ — ΕΕ, στη­ρί­ζουν ανοι­χτά πρα­ξι­κο­πη­μα­τι­κές ενέρ­γειες, προ­χω­ρούν σε στρα­τιω­τι­κές απει­λές και άλλα μέτρα ενά­ντια στο λαό της Βενεζουέλας.

Απο­δει­κνύ­ε­ται πόσο επι­κίν­δυ­νος είναι ο φίλος του Τσί­πρα, ο “δια­βο­λι­κά καλός”, πρό­ε­δρος των ΗΠΑ Τραμπ και πόσο επι­κίν­δυ­νη είναι η προ­ώ­θη­ση της “ΝΑΤΟι­κής ειρή­νης” στα Βαλκάνια.

Επί­σης απο­δει­κνύ­ε­ται ο βρώ­μι­κος και επι­κίν­δυ­νος ρόλος συν­δι­κα­λι­στι­κών οργα­νώ­σε­ων στην υπη­ρε­σία του ιμπε­ρια­λι­σμού, όπως η συνο­μο­σπον­δία ITUC στη Λατι­νι­κή Αμε­ρι­κή, που από τη μια “κατα­δι­κά­ζει” το πρα­ξι­κό­πη­μα, αλλά από την άλλη καλεί σε “συζη­τή­σεις” με τις δυνά­μεις που οργά­νω­σαν το πρα­ξι­κό­πη­μα του Γκουάιδο.

Στην επί­θε­ση του ιμπε­ρια­λι­σμού, στους πολέ­μους και επεμ­βά­σεις του για αλλα­γή συνό­ρων, και μη αρε­στών κυβερ­νή­σε­ων, τα αγω­νι­στι­κά-ταξι­κά συν­δι­κά­τα στη­ρί­ζουν το αδιαμ­φι­σβή­τη­το δικαί­ω­μα του κάθε λαού να απο­φα­σί­ζει μόνος του για το παρόν και το μέλ­λον του.

Το ΠΑΜΕ εκφρά­ζει την αλλη­λεγ­γύη και στή­ρι­ξή του στον αγώ­να του βενε­ζου­ε­λά­νι­κου λαού για να ζει στη χώρα του χωρίς εκμε­τάλ­λευ­ση και επεμβάσεις».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο