Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΠΑΜΕ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΜΜΕ: Όχι στα σχέδια και στις παρεμβάσεις των Αμερικανών ιμπεριαλιστών και της κυβέρνησης

«Την απρο­κά­λυ­πτη επι­χεί­ρη­ση παρέμ­βα­σης του υπουρ­γεί­ου Εξω­τε­ρι­κών των ΗΠΑ στο έργο των δημο­σιο­γρά­φων στην Ελλά­δα», καταγ­γέλ­λει με τον πιο απο­φα­σι­στι­κό τρό­πο το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ, καλώ­ντας «τους δημο­σιο­γρά­φους να αντι­τα­χθούν στην επι­χεί­ρη­ση μιας τέτοιας ωμής παρέμ­βα­σης στο έργο τους».

Το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ στην ανα­κοί­νω­σή του ανα­φέ­ρει τα εξής:

«Όπως ανα­φέ­ρε­ται με απε­ρί­γρα­πτο κυνι­σμό στην “Ολο­κλη­ρω­μέ­νη Έκθε­ση” του Στέιτ Ντι­πάρ­τμεντ για την Ελλά­δα, ένας από τους στό­χους των Αμε­ρι­κα­νών είναι “να κατα­νο­ή­σουν οι Έλλη­νες πολί­τες τις προ­τε­ραιό­τη­τες των ΗΠΑ στην περιο­χή και να στη­ρί­ξουν τη συνερ­γα­σία για την ασφά­λεια, τους οικο­νο­μι­κούς δεσμούς και την πολι­τι­κή εμπλο­κή των ΗΠΑ”.

Αυτό καλούν και τα ΜΜΕ στην Ελλά­δα να το ανα­λά­βουν. Καλούν δηλα­δή τους Έλλη­νες δημο­σιο­γρά­φους να “βάλουν πλά­τη” ώστε οι εργα­ζό­με­νοι και ο λαός όχι μόνο να απο­δε­χθούν, αλλά και να στη­ρί­ξουν στην πρά­ξη την ολο­έ­να και βαθύ­τε­ρη εμπλο­κή της χώρας στα ιμπε­ρια­λι­στι­κά σχέ­δια στην περιο­χή, τα σχέ­δια, δηλα­δή, που ξανα­χα­ρά­ζουν τα σύνο­ρα με το αίμα των λαών, τα σχέ­δια που μετα­τρέ­πουν με ευθύ­νη όλων των κυβερ­νή­σε­ων τη χώρα σε απέ­ρα­ντο αμε­ρι­κα­νο­ΝΑ­ΤΟι­κό στρα­τό­πε­δο — ορμη­τή­ριο δολο­φο­νι­κών επι­θέ­σε­ων και πολέ­μων ενά­ντια στους λαούς της περιοχής.

Γρά­φουν: “Οι ελλη­νι­κές ΜΚΟ και τα ΜΜΕ είναι σε θέση να αντι­με­τω­πί­σουν την κρα­τι­κή παρα­πλη­ρο­φό­ρη­ση. Αιτιο­λό­γη­ση: Κάποια τμή­μα­τα της ελλη­νι­κής κοι­νω­νί­ας είναι δια­χρο­νι­κά δύσπι­στα προς τη συνερ­γα­σία ΗΠΑ — Ελλά­δας στον τομέα της άμυ­νας, της οικο­νο­μί­ας και των πολι­τι­κών υπο­θέ­σε­ων. Η παρα­πλη­ρο­φό­ρη­ση που υπο­κι­νεί­ται από το κρά­τος τρέ­φει τον αντιαμερικανισμό”.

Οι εκα­το­ντά­δες χιλιά­δες νεκροί, σακα­τε­μέ­νοι, ξερι­ζω­μέ­νοι, είναι η ματω­μέ­νη από­δει­ξη του τι σημαί­νουν για τους εργα­ζό­με­νους και τους λαούς τα ιμπε­ρια­λι­στι­κά σχέ­δια για τη μοι­ρα­σιά της λεί­ας των φυσι­κών πόρων και των δρό­μων μετα­φο­ράς Ενέρ­γειας και εμπορευμάτων.

Είναι η ματω­μέ­νη από­δει­ξη του τι σημαί­νει η συμ­με­το­χή της κάθε χώρας στους ιμπε­ρια­λι­στι­κούς δια­κρα­τι­κούς οργα­νι­σμούς, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Ειδι­κά στα Βαλ­κά­νια, η εν εξε­λί­ξει ευρω­α­τλα­ντι­κή ολο­κλή­ρω­ση σημαί­νει αλλα­γή συνό­ρων, έτσι έγι­νε μέχρι τώρα και θα ξανα­γί­νει και ο μόνος τρό­πος για να περά­σουν τα σχέ­δια αυτά είναι “φωτιά και σίδε­ρο” για τους λαούς.

Αν τα σκε­φθού­με όλα αυτά, γίνε­ται φανε­ρό ότι το να τους στα­μα­τή­σου­με είναι πιο ανα­γκαίο από ποτέ.

Το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ καλεί τους δημο­σιο­γρά­φους να αντι­τα­χθούν στην επι­χεί­ρη­ση μιας τέτοιας ωμής παρέμ­βα­σης στο έργο τους.

Πέρα και ανε­ξάρ­τη­τα από τις επι­μέ­ρους από­ψεις που μπο­ρεί να έχει ο καθέ­νας, να μη βάλουν πλά­τη στο θόλω­μα της λαϊ­κής συνεί­δη­σης, να μη συμ­βά­λουν στο να υπο­τα­χθεί και να απο­δε­χθεί ο λαός τα αμε­ρι­κα­νο­ΝΑ­ΤΟι­κά σχέ­δια στην περιο­χή, με τα οποία ταυ­τί­ζε­ται και προ­ω­θεί η κυβέρ­νη­ση σε σύμπλευ­ση με τα άλλα αστι­κά κόμ­μα­τα στο όνο­μα της γεω­στρα­τη­γι­κής ανα­βάθ­μι­σης της άρχου­σας τάξης στην ευρύ­τε­ρη περιο­χή σε όφε­λος των κερ­δών της, να μη δεχθούν να συρ­θεί ο λαός μας στο σφα­γείο των ιμπε­ρια­λι­στι­κών αντα­γω­νι­σμών, με κίν­δυ­νο να γίνει κρέ­ας στα κανό­νια τους.

Σε αυτή την απαί­τη­ση των ΗΠΑ να αντι­τα­χθούν σύσ­σω­μοι οι εργα­ζό­με­νοι στον κλά­δο μας, σε όλα τα ΜΜΕ.

Το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ καλεί τις Ενώ­σεις του κλά­δου, ανε­ξαρ­τή­τως ειδι­κό­τη­τας, να εκφρά­σουν ανοι­χτά την απο­φα­σι­στι­κή αντί­θε­σή τους στα σχέ­δια του αμε­ρι­κα­νι­κού υπουρ­γεί­ου Εξω­τε­ρι­κών και στις οποιεσ­δή­πο­τε πιέ­σεις ασκη­θούν στους εργα­ζό­με­νους προ­κει­μέ­νου να στη­ρί­ξουν τους δολο­φό­νους των λαών».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο