Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΠΑΜΕ: «Των εργατών τα σπίτια δεν παραχωρούμε, όσο κι αν χτυπάτε δεν υποχωρούμε»

Συλ­λα­λη­τή­ριο κατά των πλει­στη­ρια­σμών πραγ­μα­το­ποί­η­σε στο κέντρο της Αθή­νας το από­γευ­μα της Τετάρ­της το ΠΑΜΕ. Οι δια­δη­λω­τές συγκε­ντρώ­θη­καν στην Ομό­νοια και κατευ­θύν­θη­καν προς το υπουρ­γείο Οικο­νο­μι­κών, όπου και ανάρ­τη­σαν πανό με τίτλο “Υπουρ­γείο πλει­στη­ρια­σμών, φορο­λη­στεί­ας και χαρατσίων”.

“Κυβέρ­νη­ση, τρα­πε­ζί­τες, δανει­στές λογα­ριά­ζουν χωρίς τον ξενο­δό­χο, για­τί αυτό που λέμε λαϊ­κή κατοι­κία είναι κατά­χρη­ση των εργα­τι­κών λαϊ­κών αγώ­νων και δεν είμα­στε δια­τε­θει­μέ­νοι να το παρα­δώ­σου­με στα νύχια των τοκο­γλύ­φων. Δεν βάζου­με στη ζυγα­ριά από την μία τους μισθούς και τις συντά­ξεις κι από την άλλη τα σπί­τια μας και τα δύο είναι αδια­πραγ­μά­τευ­τα, απο­κτή­θη­καν με ιδρώ­τα κι αίμα και δεν χαρί­ζου­με τίπο­τα” επι­σή­μα­νε ο πρό­ε­δρος του εργα­τι­κού κέντρου Λαυ­ρί­ου, Συρί­γος Βάλσαμος.

pleistiriasmoi pame

Στη συνέ­χεια ο κ. Βάλ­σα­μος υπο­γράμ­μι­σε ότι “μπρο­στά στον κίν­δυ­νο της κατά­σχε­σης, θα βρε­θεί η συντρι­πτι­κή πλειο­ψη­φία του λαού. Θα συνε­χί­σου­με τη μάχη σε κάθε Ειρη­νο­δι­κείο, σε κάθε συμ­βο­λαιο­γρα­φειο, σε κάθε χώρο δου­λειάς. Με το σημε­ρι­νό μεγά­λο συλ­λα­λη­τή­ριο απαι­τού­με από την κυβέρ­νη­ση την προ­στα­σία της λαϊ­κής κατοι­κί­ας με νόμο”.

Από την πλευ­ρά του, ο πρό­ε­δρος της Ομο­σπον­δί­ας Βιο­τε­χνι­κών Σωμα­τεί­ων Αθή­νας, Θανά­σης Καλα­μπα­λί­κης σημεί­ω­σε ” Κατα­δι­κά­ζου­με την αντι­λαϊ­κή πολι­τι­κή της κυβέρ­νη­σης και της ΕΕ που απο­δει­κνύ­ε­ται βαρέ­λι δίχως πάτο για τους εργα­ζό­με­νους και συνο­λι­κά για τις λαϊ­κές οικο­γέ­νειες. Να παρ­θούν πίσω τα απα­ρά­δε­κτα μέτρα των κατα­σχέ­σε­ων και των πλει­στη­ρια­σμών ακό­μα και της κατοι­κί­ας των λαϊ­κών στρωμάτων”.

pleistiriasmoi pame2

Οι δια­δη­λω­τές κατήγ­γει­λαν την κυβέρ­νη­ση ΣΥΡΙΖΑ — ΑΝΕΛ που προ­χω­ρά ακά­θε­κτη στους ηλε­κτρο­νι­κούς πλει­στη­ρια­σμούς, στην αρπα­γή της περιου­σί­ας του εργα­ζό­με­νου, του άνερ­γου, του χαμη­λο­συ­ντα­ξιού­χου, της λαϊ­κής οικο­γέ­νειας, την ίδια στιγ­μή που οι μεγα­λο­ε­πι­χει­ρη­μα­τί­ες για μια ακό­μη φορά ξεφεύ­γουν αξιο­ποιώ­ντας τους νόμους του συστή­μα­τος. Κατήγ­γει­λαν την πολι­τι­κή τους που τσα­κί­ζει τα λαϊ­κά εισο­δή­μα­τα. Τονί­ζουν ότι οι πλει­στη­ρια­σμοί έχουν στό­χο τη λαϊ­κή περιου­σία, το βιος που με κόπο απέ­κτη­σε ο εργά­της πλη­ρώ­νο­ντας δυο και τρεις φορές τους τρα­πε­ζί­τες για ένα κεραμίδι.

pleistiriasmoi pame3

Απαί­τη­σαν:  Εδώ και τώρα προ­στα­σία της λαϊ­κής κατοι­κί­ας με νόμο. Κανέ­να σπί­τι στα χέρια τρα­πε­ζί­τη. Καμία κατά­σχε­ση λαϊ­κής κατοι­κί­ας για χρέη προς το Δημό­σιο και ασφα­λι­στι­κά ταμεία. Να στα­μα­τή­σουν τώρα οι κατα­σχέ­σεις μισθών και συντά­ξε­ων από τρα­πε­ζι­κούς λογαριασμούς.

Πάγω­μα χρε­ών για ανέρ­γους και δια­γρα­φή ανα­το­κι­σμών δανεί­ων. Δια­γρα­φή δανεί­ων ανέρ­γων και εργα­ζο­μέ­νων που έχουν υπο­στεί μειώ­σεις στους μισθούς. Όχι στη φορο­λη­στεία, αφο­ρο­λό­γη­το όριο στα 20.000 ευρώ, προ­σαυ­ξη­μέ­νο κατά 5.000 για κάθε παι­δί. Κατάρ­γη­ση του ΕΝΦΙΑ και όλων των χαρατσιών.

pleistiriasmoi pame4

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο