Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΠΑΜΕ Τύπου για Mega: Εξόφληση όλων των οφειλών προς τους εργαζόμενους και διασφάλιση των δικαιωμάτων τους

Δεν χωρά­ει καμία απο­λύ­τως δικαιο­λο­γία για έλλει­ψη ρευ­στό­τη­τας «και άλλες τέτοιες φλυα­ρί­ες» ανα­φέ­ρει το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ ανα­φο­ρι­κά με την άρνη­ση των μετό­χων του Mega να συμ­με­τά­σχουν στον δια­γω­νι­σμό για τις τηλε­ο­πτι­κές άδειες και ζητεί την εξό­φλη­ση όλων των οφει­λών προς τους εργα­ζό­με­νους και δια­σφά­λι­ση των δικαιω­μά­των τους.

Προει­δο­ποί­η­σε πως «κάθε άλλη ενέρ­γεια και με τη συμ­βο­λή της πλειο­ψη­φί­ας του δ.σ. της ΕΣΗΕΑ, στην κατεύ­θυν­ση προ­τρο­πής προς τους μετό­χους του «Mega» και όσους άλλους καπι­τα­λι­στές ή τρα­πε­ζί­τες εμπλέ­κο­νται στην υπό­θε­ση για να «δια­σώ­σουν» το κανά­λι ώστε να έχουν δου­λειά, τους εμπλέ­κει στις μυλό­πε­τρες του ενδο­κα­πι­τα­λι­στι­κού αντα­γω­νι­σμού, με ολέ­θρια απο­τε­λέ­σμα­τα για τους ίδιους».

Όπως προ­σθέ­τει «ούτε οι θέσεις εργα­σί­ας όλων δια­σφα­λί­ζο­νται, ούτε τα εργα­σια­κά τους δια­καιώ­μα­τα, αφού θέλουν πάμ­φθη­νους και χωρίς δικαιώ­μα­τα εργα­ζό­με­νους. Γι’ αυτό υπο­γράμ­μι­σε ότι ακό­μα κι αν το κανά­λι «σωζό­ταν», τίπο­τα δεν τους εξα­σφά­λι­ζε ότι δεν θα τους άδεια­ζαν στην επό­με­νη στρο­φή. Οι «μέτο­χοι» δεν χάνουν, από το μόχθο των εργα­ζο­μέ­νων κερ­δί­ζουν και δια­σφα­λί­ζουν τα κεφά­λαιά τους, οι εργα­ζό­με­νοι είναι οι χαμένοι».

Κάνει λόγο για εξε­λί­ξεις που «ξεσκε­πά­ζουν ακό­μα περισ­σό­τε­ρο τις πλειο­ψη­φί­ες στα συν­δι­κα­λι­στι­κά όργα­να του κλά­δου, που αντί να οργα­νώ­νουν έστω και στοι­χειώ­δεις διεκ­δι­κη­τι­κούς αγώ­νες, επι­δί­δο­νται στις συνεν­νο­ή­σεις με τα αφε­ντι­κά, στη­ρί­ζο­ντας απρο­κά­λυ­πτα τα διά­φο­ρα επι­χει­ρη­μα­τι­κά συμ­φέ­ρο­ντα και «στη­ρί­ζουν» τις απερ­γί­ες με «ανα­κοι­νώ­σεις»

«Σαν να μην υπήρ­χαν «χίλιοι λόγοι» λόγω της κατά­στα­σης των εργα­ζο­μέ­νων στον κλά­δο, συμπε­ρι­λαμ­βα­νο­μέ­νων και των εργα­ζο­μέ­νων στο «Mega», για να πορευ­θού­με μαζί με χιλιά­δες άλλους εργα­ζό­με­νους στο δρό­μο του αγώ­να, με αφε­τη­ρία τη συμ­με­το­χή στις απερ­για­κές κινη­το­ποι­ή­σεις εν όψει της ψήφι­σης του πολυ­νο­μο­σχε­δί­ου — εκτρώ­μα­τος, ένα δρό­μο που οι συν­δι­κα­λι­στι­κές πλειο­ψη­φί­ες απέρ­ρι­ψαν» σημειώνεται.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο