Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΠΑΜΕ Τύπου-ΜΜΕ: Η πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ όπλισε την εργοδοτική τρομοκρατία τη μέρα της απεργίας

«Μάχη με το όργιο τρο­μο­κρα­τί­ας, έδω­σαν από το πρωί της Τετάρ­της οι εργα­ζό­με­νοι στα ραδιο­τη­λε­ο­πτι­κά κανά­λια και σε άλλα ηλε­κτρο­νι­κά ΜΜΕ, με την εργο­δο­σία η οποία τους εκβί­α­ζε προ­κει­μέ­νου να “βγά­λουν” τα “απερ­γο­σπα­στι­κά δελ­τία”, ενώ οι Ενώ­σεις των εργα­ζο­μέ­νων στην πλειο­ψη­φία τους είχαν απο­φα­σί­σει 24ωρη απερ­γία. Ωρά­ρια κου­ρε­λιά­στη­καν, εργα­ζό­με­νοι που εξέ­φρα­σαν την διά­θε­ση να συμ­με­τέ­χουν στην πανελ­λα­δι­κή απερ­για­κή κινη­το­ποί­η­ση, πιέ­στη­καν από τους μηχα­νι­σμούς της εργο­δο­σί­ας, πολ­λοί απει­λή­θη­καν ανοι­χτά με από­λυ­ση», καταγ­γέλ­λει το ΠΑΜΕ Τύπου — ΜΜΕ,  το οποίο σημειώ­νει πως η πλειο­ψη­φία του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ όπλι­σε την εργο­δο­τι­κή τρο­μο­κρα­τία τη μέρα της απερ­γί­ας με την «συμ­βο­λι­κή» στά­ση εργα­σί­ας που αποφάσισε.

Σε ανα­κοί­νω­σή του σημειώνει:

«Την επί­θε­ση των εργο­δο­τών των ΜΜΕ σε βάρος των δικαιω­μά­των των εργα­ζο­μέ­νων, τρο­φο­δό­τη­σαν καθα­ρά, οι δυνά­μεις ΝΔ — ΣΥΡΙΖΑ, η εργο­δο­τι­κή-κυβερ­νη­τι­κή πλειο­ψη­φία στο διοι­κη­τι­κό συμ­βού­λιο της ΕΣΗΕΑ. Οι “συν­δι­κα­λι­στές” αυτοί, όντας  σε ανοι­χτή γραμ­μή με επι­χει­ρη­μα­τι­κούς ομί­λους των ΜΜΕ και κυβέρ­νη­ση, με την ”πατέ­ντα” της συμ­βο­λι­κής στά­σης εργα­σί­ας, εμπό­δι­σαν τον κλά­δο να απερ­γή­σει συγκρο­τη­μέ­να και οργα­νω­μέ­να. Υπο­νό­μευ­σαν ανοι­χτά κάθε αγω­νι­στι­κή διά­θε­ση των εργα­ζό­με­νων του κλά­δου που εκφρά­στη­κε στη συνε­δρί­α­ση του Μει­κτού των εκλεγ­μέ­νων εκπρο­σώ­πων των δημο­σιο­γρά­φων από κάθε Μέσο, άνοι­ξαν ακό­μα περισ­σό­τε­ρο την όρε­ξη των εργο­δο­τών για την επι­βο­λή της εργα­σια­κής ζού­γκλας. Δεν εκπλήσσουν!

Είναι οι ίδιοι που λίγα 24ωρα πριν την πανελ­λα­δι­κή απερ­γία — της οποί­ας ένα από τα αιτή­μα­τα ήταν και η κατάρ­γη­ση των αντερ­γα­τι­κών νόμων όπως του Χατζη­δά­κη — απο­φά­σι­σαν, αν και δεν προ­βλέ­πε­ται, την έντα­ξη της ΕΣΗΕΑ στο ΓΕΜΗΣΟΕ, με στό­χο να εντα­φιά­σουν τις δια ζώσης γενι­κές συνε­λεύ­σεις, να βάλουν εμπό­δια στην συμ­με­το­χή των εργα­ζο­μέ­νων στο σωμα­τείο, να συμ­βάλ­λουν στο μεγα­λύ­τε­ρο φακέ­λω­μα,  επι­πλέ­ον να συμ­βάλ­λουν στο ενδε­χό­με­νο να ανοί­ξει ο δρό­μος στην εκδί­ω­ξη από τον ΕΔΟΕΑΠ συντα­ξιού­χων, εργα­ζό­με­νων με μπλο­κά­κια και ανέργων.

Είναι οι ίδιοι που δεν προ­βά­λουν καμία διεκ­δί­κη­ση για ικα­νο­ποι­η­τι­κή ΣΣΕ με αυξή­σεις στις απο­δο­χές και μάλι­στα, όταν έχει να υπο­γρα­φεί από την ΕΣΗΕΑ Συλ­λο­γι­κή Σύμ­βα­ση από το 2009, αφή­νο­ντας το στις δια­θέ­σεις των αφεντικών.

Είναι οι ίδιοι που κάνουν πλά­τες στην εργο­δο­σία να κυριαρ­χούν παντού οι ατο­μι­κές συμ­βά­σεις, τα «μπλο­κά­κια», οι μισθοί πεί­νας, η δου­λειά μέχρι τελι­κής πτώ­σης και όλα αυτά όταν η ακρί­βεια και η ενερ­γεια­κή φτώ­χεια καλπάζουν.

Είναι οι ίδιοι που δεν έβγα­λαν κου­βέ­ντα όταν οι εργο­δό­τες έστει­λαν τους εργα­ζό­με­νους (δημο­σιο­γρά­φους, τεχνι­κούς, φωτο­ρε­πόρ­τερ) ακό­μα και στην εμπό­λε­μη ζώνη της Ουκρα­νί­ας χωρίς κανέ­να μέτρο προ­στα­σί­ας της υγεί­ας και της ζωής τους.

Είναι με δυο λόγια οι “πρό­θυ­μοι” των εφο­πλι­στών, τρα­πε­ζι­τών, βιο­μη­χά­νων και κατα­σκευα­στών, που είναι οι κάτο­χοι των Ομί­λων ΜΜΕ.

Είναι βέβαιο ότι οι εργα­ζό­με­νοι στα ΜΜΕ όσο θα ανε­χό­μα­στε αυτούς που υπο­νο­μεύ­ουν τα δικαιώ­μα­τα και τα συμ­φέ­ρο­ντά μας, τόσο θα πηγαί­νου­με από το κακό στο χει­ρό­τε­ρο. Η οργή και η αγα­νά­κτη­σή μας μπο­ρούν να μετα­τρα­πούν σε συνει­δη­τή οργα­νω­μέ­νη δρά­ση μέσα στους χώρους δου­λειάς. Μπο­ρού­με να γυρί­σου­με τις πλά­τες στους “ανθρώ­πους” των εργο­δο­τών και της εκά­στο­τε αντι­λαϊ­κής κυβέρ­νη­σης και να πάρου­με την υπό­θε­ση της διεκ­δι­κη­τι­κής πάλης στα χέρια μας. Από κοι­νού με όλους τους άλλους εργα­ζό­με­νους του κλά­δου σε όλα τα ΜΜΕ».

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο