Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΠΑΜΕ: Όχι στις απολύσεις στη ΛΑΡΚΟ — Ο αγώνας των εργατών της ΛΑΡΚΟ είναι αγώνα όλων μας

Η Εκτε­λε­στι­κή Γραμ­μα­τεία του ΠΑΜΕ, σχε­τι­κά με τις εξε­λί­ξεις στη ΛΑΡΚΟ ανα­φέ­ρει τα εξής:

«Η Εκτε­λε­στι­κή Γραμ­μα­τεία του ΠΑΜΕ, καλεί τους εργα­ζό­με­νους όλης της χώρας, κάθε συν­δι­κά­το, Ομο­σπον­δία, Εργα­τι­κό Κέντρο σε μαζι­κή μαχη­τι­κή συμπα­ρά­στα­ση και αλλη­λεγ­γύη στον μεγά­λο αγώ­να των εργα­τών της ΛΑΡΚΟ και των οικο­γε­νειών τους. ΤΩΡΑ να εκφρα­στεί πολύ­μορ­φα και με κάθε τρό­πο η μαζι­κή, εργα­τι­κή, λαϊ­κή αλλη­λεγ­γύη στον Αγώ­να των εργα­τών της ΛΑΡΚΟ για το δικαί­ω­μα στην δου­λειά, για το δικαί­ω­μα στην ζωή.

Ο αγώ­νας των εργα­ζο­μέ­νων της ΛΑΡΚΟ και του λαού της περιο­χής είναι αγώ­νας όλη της Εργα­τι­κής Τάξης. Είναι υπο­χρέ­ω­ση όλων μας, με κάθε τρό­πο, με κάθε μέσο να στα­θού­με στο πλευ­ρό τους για να μην ολο­κλη­ρω­θεί το έγκλη­μα της Κυβέρ­νη­σης στη ΛΑΡΚΟ!

Την Τρί­τη, 1Φλεβάρη, η κυβέρ­νη­ση της ΝΔ, αντί μέτρων στή­ρι­ξης στους εργα­ζό­με­νους της ΛΑΡΚΟ, παρέ­δω­σε «τελε­σί­γρα­φο» ένα σχέ­διο- καρ­μα­νιό­λα με το οποίο προ­τί­θε­ται να απο­λύ­σει όλους τους εργα­ζό­με­νους μέσα στον Φλε­βά­ρη και να πετά­ξει στο δρό­μο εκα­το­ντά­δες οικο­γέ­νειες διώ­χνο­ντας τους από τον οικι­σμό, ώστε να παρα­δώ­σει την επι­χεί­ρη­ση στους ιδιώ­τες χωρίς εργα­ζό­με­νους που θα έχουν δικαιώματα.

Η ΛΑΡΚΟ μπο­ρεί να παρα­μεί­νει ανοι­χτή. Αν σκο­πός δεν ήταν το κέρ­δος των επι­χει­ρη­μα­τι­κών ομί­λων τότε ο ορυ­κτός πλού­τος της χώρας μας και μονά­δες σαν την ΛΑΡΚΟ θα μπο­ρού­σαν να λει­τουρ­γή­σουν υπη­ρε­τώ­ντας την ευη­με­ρία του λαού. Για αυτό η ΛΑΡΚΟ μπο­ρεί να δια­σφα­λί­σει τη δου­λειά και τα δικαιώ­μα­τα των εργα­ζο­μέ­νων. Αλλά και για αυτό οι Κυβερ­νή­σεις δια­χρο­νι­κά, συστη­μα­τι­κά προ­χώ­ρη­σαν στην απα­ξί­ω­ση της επι­χεί­ρη­σης, στην στο­χο­ποι­η­ση των εργα­ζο­μέ­νων, στην υπερ­χρέ­ω­ση της.

Και αυτή η εξέ­λι­ξη επι­βε­βαιώ­νει ότι τα Εργο­στά­σια δεν τα κλεί­νουν οι εργά­τες και οι αγώ­νες τους. Οι εργα­ζό­με­νοι με τον πολύ­χρο­νο αγώ­να τους κρά­τη­σαν ανοι­χτή τη ΛΑΚΡΟ κόντρα σε θεούς και δαί­μο­νες, με όλους τους εργα­ζό­με­νους στην θέση τους σμπα­ρά­λια­σαν ξανά και ξανά τα σχέ­δια Κυβερ­νή­σε­ων, επι­χει­ρη­μα­τι­κών ομίλων.

Τα εργο­στά­σια τα κλεί­νουν οι Κυβερ­νή­σεις και τα αρπα­κτι­κά που ξεζου­μί­ζουν τις πλου­το­πα­ρα­γω­γι­κές πηγές της χώρας, τις υπο­δο­μές που έφτια­ξε ο λαός,  τον ιδρώ­τα και το αίμα των εργα­ζο­μέ­νων που έχτι­σαν τα ντου­βά­ρια και τις υψι­κά­μι­νους της ΛΑΡΚΟ, για να τους πετά­ξουν μετά στο δρό­μο. ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Ψηλά το κεφάλι! Στο δρόμο του αγώνα βρίσκονται οι λύσεις!

Η εργα­τι­κή τάξη της χώρας μας, με την δύνα­μη της αλλη­λεγ­γύ­ης, της οργά­νω­σης και του ταξι­κού αγώ­να να δώσει νέα βρο­ντε­ρή απά­ντη­ση στα σχέ­δια της Κυβέρ­νη­σης. Με κάθε τρό­πο να εκφρα­στεί η αλλη­λεγ­γύη στον μεγά­λο αγώ­να των εργα­ζο­μέ­νων της ΛΑΡΚΟ και του λαού της περιο­χής. Σε κάθε χώρο δου­λειάς, σε κάθε εργα­το­γει­το­νιά να απλω­θεί ένα τερά­στιο κύμα αλλη­λεγ­γύ­ης! Ο εγκλη­μα­τι­κός, αντερ­γα­τι­κός σχε­δια­σμό Κυβέρ­νη­σης-Επι­χει­ρη­μα­τι­κών ομί­λων που απο­λύ­ει και ξεσπι­τώ­νει τους εργα­ζό­με­νους και τις οικο­γέ­νειες τους να μεί­νει στα χαρτιά!

ΤΩΡΑ ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Όχι στις απολύσεις στην ΛΑΡΚΟ — Συνέντευξη με τον Π. Πολίτη

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο