Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Παμπιερικός Λογοτεχνικός Διαγωνισμός για μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΟΛΟΓΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ

Δεύ­τε­ρος Παμπιε­ρι­κός Λογο­τε­χνι­κός Διαγωνισμός
για μαθη­τές Γυμνα­σί­ων και Λυκείων

 Ο Σύν­δε­σμος Φιλο­λό­γων Πιε­ρί­ας, σε συνερ­γα­σία με το Κέντρο Περι­βαλ­λο­ντι­κής Εκπαί­δευ­σης Ανα­το­λι­κού Ολύ­μπου, ανα­κοι­νώ­νει ότι προ­κη­ρύσ­σει το δεύ­τε­ρο Παμπιε­ρι­κό Λογο­τε­χνι­κό Δια­γω­νι­σμό για μαθη­τές Γυμνα­σί­ων και Λυκεί­ων, ο οποί­ος είναι αφιε­ρω­μέ­νος στη μνή­μη της Ανα­στα­σί­ας Γεροφωκά.

Διά­φο­ρες περιο­χές του πλα­νή­τη, είτε πιο μακρι­νές είτε πιο κοντι­νές μας, βρί­σκο­νται σε κατά­στα­ση πολέ­μου (Και στον πόλεμ’ «όλα για όλα»/κουβαλούσα πολυβόλα/να σκο­τώ­νο­νται οι λαοί/για τ’ αφέ­ντη το φαΐ). Η περιο­χή μας, ιδί­ως, βρί­σκε­ται στο επί­κε­ντρο των αντα­γω­νι­σμών για τον έλεγ­χο των πηγών ενέρ­γειας, των διαύ­λων επι­κοι­νω­νί­ας, των μερι­δί­ων των αγο­ρών. Το αίτη­μα για παναν­θρώ­πι­νη ειρή­νη, κόντρα στον καλ­λιερ­γού­με­νο σοβι­νι­σμό, εκφρά­ζε­ται με διά­φο­ρους τρό­πους, ένας από τους οποί­ους είναι και η τέχνη, πιο συγκε­κρι­μέ­να η τέχνη του λόγου.

Το θέμα των κει­μέ­νων του Δια­γω­νι­σμού, πεζών ή ποι­η­τι­κών, είναι

«Οι κατα­στρε­πτι­κές συνέ­πειες του πολέ­μου στον άνθρω­πο και στο φυσι­κό περιβάλλον».

Ο Δια­γω­νι­σμός περι­λαμ­βά­νει δύο (2) κατη­γο­ρί­ες διαγωνιζομένων:

  • Μαθη­τές Γυμνασίου
  • Μαθη­τές ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ.

Θα βρα­βευ­θούν οι τρεις πρώ­τοι από κάθε κατη­γο­ρία. Έπαι­νοι, επί­σης, θα δοθούν σε μαθη­τές που φοι­τούν στα Ειδι­κά Σχο­λεία Δευ­τε­ρο­βάθ­μιας Εκπαί­δευ­σης και θα πάρουν μέρος στο Διαγωνισμό.

Όλοι οι μαθη­τές μπο­ρούν να λάβουν μέρος με ένα του­λά­χι­στον ποί­η­μα ή/και διή­γη­μα. Τα κεί­με­να, πεζά ή ποι­η­τι­κά, θα πρέ­πει να στα­λούν δακτυ­λο­γρα­φη­μέ­να σε πέντε (5) αντί­τυ­πα με ψευ­δώ­νυ­μο. Στο φάκε­λο όμως είναι απα­ραί­τη­το να υπάρ­χουν τα πλή­ρη στοι­χεία του δημιουρ­γού και οπωσ­δή­πο­τε ο αριθ­μός τηλε­φώ­νου του σχο­λεί­ου τους. Τα κεί­με­να των μαθη­τών θα παρα­δο­θούν στο διευ­θυ­ντή του σχο­λεί­ου τους έως την Τρί­τη 24–4‑2018.

Καλού­με όλους τους συνα­δέλ­φους, και ιδί­ως τους φιλο­λό­γους, να συν­δρά­μουν την προ­σπά­θεια του Συνδέσμου.

Η ανα­κοί­νω­ση του χώρου και χρό­νου βρά­βευ­σης καθώς και της σύν­θε­σης των κρι­τι­κών επι­τρο­πών θα γίνει ταυ­τό­χρο­να με την ανα­κοί­νω­ση των απο­τε­λε­σμά­των του Δια­γω­νι­σμού το πρώ­το δεκα­πεν­θή­με­ρο του Μαΐου.

Πλη­ρο­φο­ρί­ες δίνο­νται στα εξής τηλέ­φω­να: 6984344983 (Άννα Ασλα­νί­δου) και 6979006953 (Θεο­δώ­ρα Γιαννακίδου).
Για το Δ.Σ.,

Ο Πρό­ε­δρος                                   Η Γ. Γραμματέας
Μπά­μπης Παπα­δό­που­λος            Θεο­δώ­ρα Γιαννακίδου

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο