Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πανδημία: Η κυβέρνηση «εύχεται» ατομική ευθύνη για να τη βάλουμε «καθαρή» τα Χριστούγεννα

Στην χρε­ο­κο­πη­μέ­νη λογι­κή της «ατο­μι­κής ευθύ­νης», αντί της ουσια­στι­κής ενί­σχυ­σης του δημό­σιου συστή­μα­τος υγεί­ας επι­μέ­νει η κυβέρ­νη­ση, που διά στό­μα­τος του κυβερ­νη­τι­κή εκπρο­σώ­που, Γιάν­νη Οικο­νό­μου, δήλω­σε ότι κατά την περί­ο­δο των Χρι­στου­γέν­νων τα μόνα μέτρα προ­στα­σί­ας θα είναι… «σχο­λα­στι­κή τήρη­ση μέτρων ατο­μι­κής προ­στα­σί­ας και συχνός έλεγχος».

Όπως είπε ο Γ. Οικο­νό­μου, η περί­ο­δος των Χρι­στου­γέν­νων δια­κρί­νε­ται από αυξη­μέ­νη κοι­νω­νι­κή και θρη­σκευ­τι­κή δρα­στη­ριό­τη­τα, όμως η κυβέρ­νη­ση δεν θα προ­βεί σε κάποιο επι­πλέ­ον μέτρο για την απο­φυ­γή διά­δο­σης του κορο­νοϊ­ού, ενώ συνέ­στη­σε στους πολί­τες να πραγ­μα­το­ποιούν, με δική τους ευθύ­νη και κόστος, αυτο­δια­γνω­στι­κά τεστ, καθώς το κρά­τος παρέ­χει μόνο έναν δωρεάν.

«Πάνω από όλα είναι ανα­γκαί­ος ο καθο­λι­κός εμβο­λια­σμός και ο εμβο­λια­σμός με την 3η δόση», δήλω­σε επί­σης ο κυβερ­νη­τι­κός εκπρό­σω­πος, επι­μέ­νο­ντας στη λογι­κή που θεω­ρεί το εμβό­λιο πανά­κεια για την αντι­με­τώ­πι­ση της παν­δη­μί­ας, ενώ έχει απο­δει­χθεί πλέ­ον ότι αυτό το πολύ­τι­μο όπλο, από μόνο του δεν αρκεί, αν δεν συνο­δευ­τεί με άλλα ουσια­στι­κά μέτρα προ­στα­σί­ας της υγεί­ας του λαού.

Ακό­μα ο Γ. Οικο­νό­μου υπεν­θύ­μι­σε ότι από σήμε­ρα οι πολί­τες άνω των 60 ετών που έχουν συμπλη­ρώ­σει 7 μήνες και δεν έχουν κάνει ανα­μνη­στι­κή δόση, θα λογί­ζο­νται ως ανεμ­βο­λί­α­στοι, ενώ ανέ­φε­ρε πως την Παρα­σκευή άνοι­ξε και η πλατ­φόρ­μα για τον εμβο­λια­σμό των παι­διών 5–11 ετών.

Πηγή: 902.gr
 
 
Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο